Ave

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Kouvola, Suomi

10.3.2020
Aven hoitopaikka muuttui omaksi kodiksi.

13.2.2020
Ihastuttava Ave pääsi sisaruksista ensimmäisenä Suomeen, ja odottaa nyt sijaiskodissaan Kouvolassa hakemuksia.

12.2.2020
Ave testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Aven testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Aven rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

23.1.2020
Partasuti-Avella on hauskat, puolittain vaaleanharmaat jalat, vaikka karva on muutoin mustaa. Komea Ave on mukava, vaikka hiukan ujosteleva pentu.

Oho, tapahtuipas Avelle kumma juttu yksi päivä. Tarhalle tuli tätejä ja yhtäkkiä Ave huomasikin olevansa jo kaapattuna syliin ja kuvattavana. Muuten niin iloinen poika meni ihan kipsiin, poikaa ei paljon hymyilyttänyt kuvissa. Päästyään vapaaksi Ave kömpi hieman päästään pyörällä pesäpaikkaansa. Tapahtuma oli niin ainutlaatuinen Aven elämässä, että tilanne hieman kummastutti. Kuitenkin pian Ave jälleen reipastui hyörimään muun pentulauman kanssa ihmisten ympärillä.

Eräällä kodittomalla miehellä oli steriloimaton narttukoira, joka kanssa he yhdessä etsivät roskakoreista ruokaa syötäväksi. Tämä koira oli synnyttänyt seitsemän pentua. Kaikeksi onneksi tarhanpitäjä Olga kuuli tapauksesta ja tavoitti miehen sekä sai otettua kuusi pentua suojiinsa. Yhdestä koiranpennusta mies ei suostunut millään luopumaan, vaikka Olga tarjosi pientä maksuakin vastineeksi. Koditon mies ja nykyisin steriloitu narttukoira sekä yksi pentu jatkavat elämistään kadulla kodittomina. Olgan tarhalla oleva sisarussarja Airi, Ahti, Ave, Anna, Anttu ja Arru toivovat hyvän tuurinsa jatkuvan tästä eteenpäin ja kotien löytyvän Suomesta.

Uudessa kodissa Ave tarvitsee tuekseen kivaa koirakaveria, joka rohkaisee mallia antamalla ja näyttämällä uusien asioiden olevan ihan mukavia. Rauhallisemmat seudut ovat Avelle mieluisia, eikä aivan kaupungin keskustan hektiseen menoon Ave uskaltaudu muuttamaan. Kokemusta kotona asumisesta Avella ei ole vielä ripaustakaan, joten selvää on, että kaikki kotikoiran taidot tulee olla valmis opettaa pojalle ihan alkeista lähtien. Poikaraasun lähtökohdat tähänastisessa elämässä kun ovat muodostaneet katu ja koiratarha. Positiivisesti kouluttamalla ja koiraa rohkaisten Ave varmasti tulee tarvittavat taidot oppimaan. Joten: ihana Ave odottaa hakemustasi!

Viipurin koirat - Ave 3.1. & 16.1.2020

Viipurin koirat - Ave 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.