Mauno

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2018

12.11.2020
Mauno sai kodin Helsingistä, omasta hoitopaikastaan.

24.9.2020
Mauno matkasi hoitopaikkaan Helsinkiin. Maunosta ei toistaiseksi oteta hakemuksia vastaan.

21.9.2020
Maunosta ei toistaiseksi oteta hakemuksia vastaan.

12.8.2020
Mauno testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia Maunolla olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Maunolla positiivinen.

4.3.2020
Ihmisrakas ja ystävällinen Mauno päätyi Elenan luokse viime talvena, kun se oli löydetty yksinään juokstentelemasta maantien varrelta.

Pieni Mauno iloitsee aitauksessaan vieraiden saapumisesta, mutta menee sitten istuskelemaan nurkkaan ja jää seurailemaan kaihoisasti ihmisten puuhia. Elena kertoo, että Mauno valitsee usein paikakseen juuri saman nurkan, istuu siellä ja katselee onnettomana ulospäin. 

Mauno on aitauksensa pienin koira. Se on jo aikuinen, kuten muutkin sen asuinkumppanit. Pienikokoinen Mauno joutuu kuulemma usein isompiensa kiusaamaksi, eikä ihme. Aitaus on täynnä nuoria ja energisiä koiria, jotka eivät pääse purkamaan innostustaan mihinkään. Yksitoikkoinen elämä vailla liikuntaa ja virikkeitä turhauttaa, ja tarhalla monet koirat kärsivätkin kovasta stressistä. 

Mauno pääsee kanssamme tarhan ulkopuolelle, jotta voimme tutustua siihen kaikessa rauhassa. Panta ja hihna ovat sille uusia asioita, ja ne ymmärrettävästi jännittävät Maunoa. Vierellä tepastelee aikuisia, Maunolle vieraita koiria, mutta poika tuntuu olevan niiden suhteen vain utelias. Ja ehkä nekin antavat Maunolle hieman tukea ja saavat sen ottamaan askelta toisen eteen reippaammin. Mauno vaikuttaa hyvin ystävälliseltä ja mukavalta pojalta. Ihmisten seura on sille mieluisaa ja Mauno viihtyy hyvin rapsuteltavana. Ympäristöä pitää toki vähän samaan aikaan tarkkailla, mutta paniikkia tarhan ulkopuolelle joutuminen ei Maunossa aiheuta. 

Mauno on kooltaan mukavan kompakti. Tarvittaessa se nousee syliin, mutta on kuitenkin koiran kokoinen. Näppituntuma sanoo, että korkeutta Maunolla on hitusen alle 50 cm ja painoa alle 20 kg. 

Kaikkien kauniiden ja komeiden, pörröisten ja parrakkaiden joukosta on harmaan ja tavallisen näköisen Maunon vaikea erottua, mutta yhtä kovasti sympaattinen Maunokin kaipaisi jo omaa ihmistä ja kotia. Mauno on pian asunut jo vuoden tarhalla, ja se on pitkä aika. Kunpa odotus pian palkittaisiin.

Viipurin koirat - Mauno 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.