Matami

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2013
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

9.11.2020
Matami onnisti ja se pääsi muuttamaan tutun ihmisen luokse Suomeen<3.

10.8.2020
Matami on iän myötä mennyt huonoon kuntoon. Tarhanpitäjä Snezhannan kanssa yhdessä päätettiin, ettei Matamille enää etsitä kotia Suomesta.

28.2.2020
Jos etsii sielukasta, viisasta ja tasapainoista koiraa, on Matami täydellinen valinta.

Se on reilu ja rehti ja vuodet ovat hioneet siitä terävät kulmat pois. Se ei välttämättä ole paras valinta ultrajuoksukaveriksi, mutta se taatusti jaksaa katsoa Netflixiä kolme leffaa putkeen, jos tarjolla vain on muutama herkku ja sitäkin enemmän rapsutuksia. Sohvalle mahtuu varmasti ihmisseuraa, sillä ihmisten huomionosoitukset se ottaa vastaan rauhallisesti ja mielellään, mutta muiden koirien on turha edes kuvitella jakavansa huomiota Matamin kanssa.

Matami onkin ensisijaisesti ihmisen koira. Se on kestänyt tarhaolosuhteet hyvin ja säilyttäen kultaisen ja tasapainoisen luonteensa ja siksi se ansaitseekin jo päästä jonkun ihan ikiomaksi parhaaksi ystäväksi.

Viipurin Koirien aktiivien vieraillessa Matami kulkee heidän mukanaan ihan lähellä. Aina, kun sille tarjoutuu mahdollisuus, se nojaa jalkaan tai painaa päänsä syliin. Siinä se olisi vaikka kuinka kauan, vain olisi. Siitä tulee jotenkin mieleen elefanttilauman matriarkka. Se on reilu, tasapuolinen ja sillä on laumaan turvallisuutta ja rauhaa lisäävä vaikutus. Onkin ihan käsittämätöntä, että niin ainutlaatuinen, hieno ja kultainen koira on edelleen tarhalla kotia vailla. 

Viipurin koirat - Matami 5.1.2020

19.10.2019
Matami on aina yhtä ystävällinen, itsenäinen ja ihmisrakas tyttö:  joka kerta kun tarhalle menee, voi olla täysin varma siitä, että Matami on ensimmäisten joukossa tervehtimässä.

Matami on edelleen nimensä veroinen: se osaa pitää puolensa toisilta koirilta, mutta samaan aikaan se rakastaa kovasti ihmisiä ja kaipaa niin huomiota kuin herkkupalojakin. Mikään turhasta nipottaja Matami ei ole toisten koirien kanssa, vaan lähinnä se kertoo selväsanaisesti, jos joku meinaa napata sen herkun.

Ihmisten kanssa Matami on todella kultainen ja rauhallinen. Se nauttii silityshetkistä, mutta ei kuitenkaan hae huomiota, jos sitä ei ole juuri sillä hetkellä tarjolla. Matami vaikuttaakin luottavaiselta ja viisaalta aikuiselta koiralta: sellaiselta, jolle elämä on jo opettanut paljon asioita, mutta joka ei silti ole menettänyt toivoaan paremmasta.

1.8.2019
Ihanasta Matamista lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Matami 28.7.2019

30.12.2018
Voihan Matami! Se on tarhan ihana matriarkka, joka rakastaa ihmisiä ja herkkuja.

Matami on edelleen ihmisrakas ja rauhallinen koirarouva, joka on takuulla ensimmäisenä vastassa tulijoita. Se tutkii tarkasti taskut ja kädet herkkujen toivossa, ja jos niitä ei ole tarjolla, asettautuu se mieluusti rapsutusten vastaanottajaksi.

Tarhaelämä on kerryttänyt Matamin vyötärölle reippaasti ylipainoa. Se ei tee yhtään hyvää koiran nivelille, joten senkin takia toivoisimme, että Matami pääsisi Suomeen vähän kaventamaan linjojaan. Tarhalla yhden koiran laihduttaminen on käytännössä mahdotonta, koska Matami kyllä huolehtii siitä, että hän saa syödäkseen ensimmäisenä.

Matami on yhä myös varsin omanarvontuntoinen koira toisten koirien seurassa, joten uskoisimme, että se viihtyisi parhaiten ainoana koirana. Tai sitten rauhallisen ja leppoisan ison uroskoiran kaverina. Kerrostalo ei varmasti ole Matamille sopiva asuinympäristö, joten omakotitalo ja oma piha olisivat varmasti Matamin suurimmat unelmat!

Viipurin koirat - Matami 28.12.2018

28.10.2017
Matami on nimensä veroinen rouva, jonka itsevarma ja rauhallinen olemus kertoo eletystä elämästä.

Matami pitää kovasti ihmisistä, mutta toiset koirat se laittaa mielellään järjestykseen.

Matami päätyi Irinan tarhalla jo useita kuukausia sitten. Se asui aluksi hyvin pienessä aitauksessa vanhan Urmaksen kanssa, ja kun Urmas pääsi Suomeen kotihoitoon, muutettiin Matamin paikkaa isompaan aitaukseen.

Matami tassuttaa reippaasti tutustumaan tulijoihin. Sen häntä heiluu verkkaisesti ja rapsutukset se ottaa oikein mielellään vastaan. Matami suhtautuu ihmisiin ystävällisen rauhallisesti, turhia hötkyilemättä, mutta kuitenkin selvästi ilahtuen seurasta.

Matami on selvästi ruoka-aikaan aina paikalla, sillä ylipainoa sille on kertynyt runsaanlaisesti. Kun koirille annetaan herkkuja, omii Matami mielellään itselleen niin paljon kuin vain ehtii, ja sen jälkeen se vahtii aarteitaan varsin tuimasti toisilta koirilta. Jos joku vahingossa erehtyy liian lähelle, saa se äkkilähdön kauemmas Matamin aarteilta.

Matami etsii kotia ainoana koirana, sillä todennäköistä on, ettei se kotonakaan halua jakaa sen enempää ruokaa kuin omia ihmisiäkään toisen koiran kanssa. Matamin kodin tulee myös olla omakotitalo, sillä Matami haluaa oman pihan, jossa se voi halutessaan päivystää.

Emme tiedä Matamin menneisyydestä mitään, joten emme myöskään tiedä, onko se koskaan asunut sisätiloissa tai kulkenut hihnassa. Sen luottavaisesta suhtautumisesta ihmisiin voisi päätellä, että jonkin sortin omistaja sillä on joskus ollut, mutta sekin on saattanut tarkoittaa koiranvirkaa ketjun päässä pihalla.

Matami etsii aiempaa kokemusta omaavaa omistajaa, joka ei hätkähdä Matamin suurta persoonaa ja ajoittaista omaa tahtoa. Uuden omistajan tulee olla valmis siihen, että Matamin kanssa opetellaan monia asioita aivan alusta alkaen. Ja laihdutuskuurille pitää Matamin myös uudessa kodissaan päästä! Mitään maratoonaria Matamista tuskin koskaan tulee, mutta leppoisat metsäkävelyt ovat takuulla sen mieleen. Jos kaipaat Matamin kokoista koirarouvaa elämääsi, olisi Matami valmis muuttoon saman tien!

Viipurin koirat - Matami 10.11.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.