Rodik

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Hämeenlinna, Suomi

16.3.2020
Rodik muutti omaan kotiin.

4.3.2020
Upea ja ihmisrakas Rodik on lupsahtanut luppakorvineen hoitopaikan elämänmenoon sulavasti. Rodik on tavattavissa Hämeenlinnan seudulla.

Hoitopaikassa Rodikille ovat tulleet tutuksi niin kissat, koirat, lapset kuin miehetkin, eikä Rodikilla näytä olevan pelkoja, vaan on kaveri kaikkien kanssa. Rodikilla on hoitopaikassa eläinkaverina kaksi aikuista uroskoiraa sekä kolme kissaa. Rodik on varsin fiksun oloinen pentu ja onkin jo oppinut mukavasti uusia asioita. Ruuan ja namien eteen Rodik on valmis tekemään mitä tahansa. Sisäsiisteys on edistynyt hienosti ja Rodik osaa mennä ovelle antamaan äänimerkkiä kun on hätä.

Ulkona lenkeillä käydessä vastaantulevat koirat ovat herättäneet uteliaisuutta ja kiinnostaneet kovasti. Kotona yksinoloharjoittelua on aloiteltu, eikä tuhoja ole toistaiseksi tehty. Hieman Rodik on jäänyt itkemään perään, mutta asettuu melko pian oven lähelle nukkumaan.

Luonteeltaan Rodik vaikuttaa sinnikkäältä ja todella fiksulta. Rodik tulee tarvitsemaan selkeitä rajoja ja lempeää, mutta jämäkkää ohjausta. Riistaviettiä on jonkin verran havaittavissa, joten se tulee uuden kodin ottaa huomioon. Rodik on jo nyt suurehko pentu, jolla näyttää olevan mukavan kokoiset kasvupatit jaloissa. Joten Rodikista on odotettavissa uljaan kokoinen koira aikuisena, arvio aikuiskoosta voisi olla 60-70 cm välille, mutta aika lopullisen koon sitten näyttää.

27.2.2020
Rodik matkusti hoitopaikkaan Hämeenlinnaan.

12.2.2020
Rodik testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Rodikin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Rodikin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

20.1.2020
Rodik katselee alkuun vieraita vähän totinen ilme kasvoillaan, mutta pienen ihmettelyn jälkeen se on valmis tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa.

Rodik päätyi Olgan luokse syksyllä. Eräs nuori mies oli huomannut kadulla yksinään haahuilevan pennun ja poiminut mukaansa. Hän ei voinut itse pitää pentua, mutta kuuli Olgasta ja toimitti pennun hänen hoiviinsa. Lyhytkarvainen Rodik onkin siitä asti saanut elää sisällä Olgan kotona lämpimässä ja nyt olisi aika etsiä tälle jättiluppakorvapojalle oma koti.

Saapuessamme sisällä Olgan olohuoneeseen, Rodik pitää meihin pientä välimatkaa. Se katselee hyvin uteliaana uusia ihmisiä, mutta ei tule luokse hakemaan rapsutuksia. Paikalla yhdistysaktiivien lisäksi on vielä pari paikallista eläinlääkäriä, joten säpinää riittää. Rodik ei kuitenkaan pötki pois näkösältä vaan se haluaa vain rauhassa ensin tutkailla ja haistella tilannetta. Pian poika käykin pehmeiden vällyjen päälle rauhassa löhöämään, ja kun sitä lähestyy alkaa pieni häntä vispaamaan. Alkuun totisesta Rodikista kuoriutuukin parissakymmenessä minuutissa suloinen suukottaja, joka näyttää olevan huomiosta ja rapsutuksista oikein mielissään. 

Rodik on Olgan kotona asuessaan tottunut erilaisista kodin vempeleistä aina eri ikäisiin ja kokoisiin koiriin sekä kissoihin. Yhteiselo muiden otusten kanssa sujuu ongelmitta ja sopuisa Rodik vaikuttaa kaikkien kaverilta. Sisätilojen tarjoamat mukavuudet on hyvin tiedossa ja lempipaikka näyttäisi olevan, noh, mikäs muukaan kuin pehmoinen sänky. Vaikka Rodik saa elää Olgan kotona, sisäsiisteysharjoittelut täytyy todennäköisesti aloittaa nollasta. Suurta eläinlaumaa yksin hoitavalla vanhalla Olgalla ei yksinkertaisesti ole resursseja systemaattiseen sisäsiisteysharjoitteluun. Kaulapanta ja hihna lienevät Rodikille myös tuntemattomia eikä poika ole ainakaan Olgalla asuessaan tottunut yksin olemiseen ilman lajitovereita. Monenmoista uutta harjoiteltavaa on siis luvassa.

Rodikista kasvaa aikuisena keskikokoinen tai isohko sellainen. Jalat pojalla on nyt jo melko vantterat ja pitkät, samoin tassujen koko on kiitettävä.

Viipurin koirat - Rodik 3.1. & 16.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.