Pöpi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (alle 15 kg)
Syntymäaika: 3/2019
Sijainti: Espoo, Suomi

11.5.2020
Pöpi sai kodin Vantaalta.

6.5.2020
Pöpillä on kotiehdokas eikä siitä oteta tällä hetkellä hakemuksia vastaan.

11.3.2020
Hurmaava ja pieni Pöpi juhlii Suomessa hoitopaikassaan juuri 1-vuotissynttäreitään. Paras lahja olisi tietysti, no, ikioma koti!

Pöpi asui ensimmäiset pari kuukautta Kuopiossa, mutta muutti hoitoperheen ulkomaanreissun vuoksi Espooseen uuteen sijaiskotiin. Pöpin nykyinen kotihoitaja kertoo Pöpistä seuraavaa:

"Pöpi on reipastunut paljon kahden kuukauden takaisesta tulostaan. Saapuessaan meille Pöpi makasi ensimmäisen illlan omassa luolassaan yksin, mutta kun aamulla heräsin, Pöpi seisoi selkäni päällä ja heilutti häntäänsä.

Pöpi haluaa olla ihan lähellä koko ajan, hyppää sänkyyn perässä ja työntyy syliin lähes väkisin, painaa kaulan kaulaa vasten. Aamulla samantien, kun silmät saa auki, Pöpi ryömii innoissaan tervehtimään, tulee nuolemaan kasvoja ja heittäytyy selälleen valmiina vastaanottamaan päivän ensimmäiset rapsutukset.

Pöpi alistuu koiraseurassa, heittäytyy selälleen, tulee kaikkien koirien kanssa toimeen, mutta pelkää innokkaita ja isoja, joten siksi rauhalliset koirakaverit olisivat enemmän Pöpin mieleen. Pöpi pärjää kotona koiraseurassa yksin, mutta maistelee joskus esim. kenkiä, vaatteita ja lipaston jalkaa. Ylipäätänsä kotona levällään olevat tavarat saattavat kiinnostaa sitä.

Pöpillä on nuoren koiran tavoin paljon energiaa, ja se olisi varmasti erinomainen kaveri pitkille lenkeille. Kotona Pöpi tykkää leikkiä jokaisella lelulla vuorotellen monta kertaa päivässä, mutta rauhoittuu myös hienosti.

Pöpi osaa peruskäskyjä. Ennen ruokailua osaa istua ja odottaa lupaa. On helposti motivoitavissa herkuilla. Pöpi on sisäsiisti ja osaa pyytää ulos. Pian kaksi viikkoa on nukkunut läpi yön pyytämättä kertaakaan ulos. 

Pöpi ei juurikaan hauku, mutta jonkun verran ulkona jos joku/jokin epäilyttää tai tielle osuu jotain yllättävää, tai jos läheltä menee koira, jota ei pääse moikkaamaan. Ulkona rauhallisella alueella Pöpi on reipas, haistelee paljon ja tassuttaa häntä pystyssä eteenpäin.

Pöpi on hieman arka ja varautunut kaikissa uusissa tilanteissa, mutta rohkaistuu koko ajan enemmän ja enemmän. Vaikka ekalla tapaamisella uusi ihminen vaikuttaa jännittävältä, yleensä jo toisella tapaamisella Pöpi hakeutuu lähelle ja uskaltautuu rapsutettavaksi.

Leikkisä ja pöpi, nimensä mukaisesti. Rakastaa luita ja leluja yli kaiken. Pöpin toiveissa on rauhallinen koti aikuisperheestä ja rauhalliselta alueelta. Lapsia Pöpi pelkää eikä sitä luovuteta lapsiperheeseen. Varonen Pöpi haluaa myös, että tulevassa kodissa sitä odottaisi reipas koirakaveri."

24.1.2020
Pöpi vaihtoi hoitopaikkaa ja on nyt tavattavissa Espoossa.

8.11.2019
Iloinen Pöpi jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin. Pöpi on tavattavissa Kuopiossa.

30.10.2019
Pöpin babesioositesti oli imidocarb-kuurin jälkeen negatiivinen ja Pöpi palaa etsimään kotia.

Pöpin tulevan kodin on sitouduttava suojaamaan se punkeilta aina punkkikaudella sen koko loppuelämän ajan.

Viipurin koirat - Pöpi 22.9.2019

1.10.2019
Pöpiltä testatut anaplasmoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens ja Bartonella spp. olivat negatiivisia. 

Pöpin babesioositesti oli positiivinen.

26.9.2019
Viipurin Koirat testautti Pöpin rabiesvasta-ainetasot Suomeen pääsyn toivossa ja sen arvot ylittivät tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

4.9.2019
Tämä tyttö on ihan pöpi. Ja Pöpiksi se jää. Iloinen, ystävällinen ja vikkelä Pöpi toivoo, ettei sen tarvitsisi jäädä syksyn sateisiin vaan matka omaan kotiin alkaisi pian.

Pepi ja Pöpi. Siinä vasta ihana kaksikko. Sisarusten elämän alkutaival on hämärän peitossa eikä tiedossa ole kuinka monen ja millaisen mutkan kautta ne ovat Irinan luokse päätyneet. Pöpi jakaa saman aitauksen veljensä ja monen muun pennun kanssa. Ne ovat vasta vähän aikaa sitten siirtyneet Irinan kotipihan aitauksesta tarhalle, ja uusi ympäristö satoine koirineen hiukan hämmentää. Pöpi on silti iloisena vieraita vastassa eikä ihmisrakasta ja nättiä tyttöä voi olla huomaamatta. Varsinkaan, kun sylistä laskeuduttuaan Pöpi saa kunnon hepulin ja ryntäilee edes takaisin ympäri aitausta viilettäen joka kerta kyykkyyn laskeutuneen ihmisen syliin. Sylissä oleminen on Pöpille tuttua puuhaa ja siihen tyttö rentoutuu tyytyväisenä. Pöpi vaikuttaa sosiaaliselta ja kivalta pennulta, joka tulee hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa. Kunpa onni potkaisisi Pöpiä ja se löytäisi pian oman kodin.

Vaikka sisarusten menneisyys on tuntematon, ovat ne hyvin ihmisrakkaita ja melko reippaita tapauksia. Onkin hyvin luultavaa, että jonkinnäköinen tausta ihmisten parissa elämisestä löytyy, mutta sen tarkempaa tietoa tulemme tuskin koskaan saamaan. Paikalliset vapaaehtoiset ovat antaneet sisaruksille vähän esimakua hihnassa kävelemisestä eikä pieni päiväkävely näyttänyt sujuvan yhtään hullummin. Tulevan omistajan täytyy kuitenkin ymmärtää, että Pöpi tulee varmasti tarvitsemaan kärsivällistä opastusta monien eri taitojen harjoittelussa. 

Pöpi on melko siro, joten siitä ei kasva aikuisena mitään jättiä. Siro keskikokoinen vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä veikkaukselta.

Viipurin koirat - Pöpi 25.8.2019

Viipurin koirat - Pepi ja Pöpi hihnakävelyllä 25.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.