Frolic

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2018

10.8.2020
Frolic on aloittanut koirakoulun yhdessä kotihoitajien kanssa. Yksityistunneilla pureudutaan juuri Frolicille sopiviin asioihin ja harjoitellaan mm. impulssikontrollia.

Oheisessa videossa Frolic suorittaa kotitehtävää. Tarkoituksena oli harjoitella saalisvietin käyttöä leikissä ja saada Frolic keskittymään leikkiin.

Viipurin Koirat - Frolic koirakoulussa 10.8.2020

6.7.2020
Frolic on energinen, iloinen, ihmisrakas ja kaikesta tekemisestä aina kiinnostunut herrasmies. Frolic palaa etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä.

Frolic etsii kotia rivi- tai omakotitalosta ja mieluiten rauhallisesta taajamasta tai maaseudulta. Frolicia ei luovuteta pienten lasten perheeseen. Frolic olisi myös todella iloinen, jos kodissa olisi odottamassa tyttökoira, sellainen, joka olisi oikein mukava, mutta jämäkkä ja itsevarma koirakaveri. Sellainen leikkikaveri, joka jaksaisi leikkiä jopa riehakkaitakin leikkejä, mutta osaisi myös rauhoittaa tilanteen silloin, kun sitä tarvitaan.

Frolic on energinen, iloinen, ihmisrakas, kiltti ja kaikesta tekemisestä aina varmasti kiinnostunut herrasmies. Poika on kovin kiinnostunut metsän eläimistä ja kaupungeissa myös polkupyöristä. Niiden perään Frolic mielellään kiitäisi ja siksi voi ajoittain vetää kovastikin hihnassa.

Frolicin yhteyshenkilönä toimii Mira.

24.6.2020
Frolic löysi oman kodin Jyväskylän seudulta.

28.5.2020
Frolicilla on kotiehdokas eikä siitä toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

1.3.2020
Frolic on oppinut kotihoidossa monia kotikoiran taitoja. Katso uudelta videolta Frolicin kotihoitokuulumiset:

Viipurin koirat - Frolic kotihoidossa helmikuu 2020

24.1.2020
Frolicin sopeutuminen kotikoiraksi on lähtenyt Jyväskylässä hyvin käyntiin.

Frolic on reippaan ja uteliaan oloinen ja kiinnostunut ihmisistä sekä toisista koirista. Frolic tykkää leikkimisestä ja etenkin hoitokodin kookkaan tyttö-koiran kanssa. Lenkin jälkeen otetaan vielä piristävät ja vauhdikkaatkin pikkupainit olohuoneessa! Frolicilla riittää energiaa ja nuoren pojan intoa. Erilaiset lelut ovat sille mieluisia. Se kuuntelee kuitenkin hyvin ihmisen ohjeita ja on helposti motivoitavissa herkuilla. Innostuu helposti tekemään yhdessä lähes kaikkea ja sen kanssa onkin siksi mukava opetella uusia asioita ja temppuja. Poika istuu jo kauniisti paikallaan ja tulee luokse pyydettäessä. Myös kynsien leikkuu, pesu ja korvien puhdistus onnistuvat namien avulla melko hyvin.

Pojassa on vielä toki paljon pentumaisia piirteitä. Sillä on myös kohtalaisesti vahtiviettiä, ja ilmoittaa äänistä ja liikkeistä pihalla tai kadulla urosmaisella äänellään. Se vahtii myös mielellään kotia ja emäntäänsä. Sisäsiisteys ja yksinolon harjoitukset ovat hyvällä mallilla, öisin saattaa tulla ajoittain tarpeita lattialle. Frolic on erittäin seurallinen ja tykkää olla ihmisen läheisyydessä, on oppivainen ja reipas poika kaiken kaikkiaan. Pojalle etsitään kotia mieluusti ulkoilusta ja ehkäpä jostakin mukavasta harrastuksesta kiinnostuneesta kodista. Ei taida olla suurta merkitystä millaisessa asuinmuodossa koti sijaitsee, ennemminkin sillä, ettei Frolic ole muuttamassa pelkästään sohvakoristeeksi.

9.1.2020
Reipas Frolic matkusti sijaiskotiinsa Jyväskylään ihmettelemään kotikoiran elämää.

7.10.2019
Kaikki Frolicilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Frolicilta testattiin anaplasmoosi, ehrlichia, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi ja Mycoplasma haemocanis. Myös Frolicin rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. Frolic on valmis matkustamaan Suomeen, jos sopiva koti vain löytyy.

26.9.2019
Frolic kastroitiin.

25.6.2019
Frolic saapui tarhalle keväällä hyvin nälkiintyneessä kunnossa. Se on nyt kerännyt paremman massan ja osoittautunut ystävälliseksi ja kivaksi pojaksi.

Eräänä talvisena päivänä yksiöiden rivistä kuului sydäntäsärkevää ulinaa ja vaikerrusta. Laihaakin laihempi uusi koira oli tuotu tarhalle ja itki ikäväänsä yksin aitauksessaan. Poika oli ystävällinen, mutta kovin hädissään ja levoton. Ei ihme. Saimme kuulla, että koiralla oli ollut koti. Se oli hylätty suoraan kodista talvipakkasiin pärjäämään ja selviytymään oman onnensa nojaan suurelle koiratarhalle. Ja missä kunnossa. Kylkiluut paistoivat metrien päähän eikä se kyennyt istumaan edes kunnolla luisella takamuksellaan. Saattoi kuitenkin olla Frolicin onni, että se joutui tarhalle, sillä edelliset omistajat olivat selvästi välinpitämättömiä eivätkä tarjonneet kunnollista huolenpitoa koiralleen.

Tarhalle saapumisen jälkeen Frolic alkoi saada lisää painoa ja nykyään laihasta luisevasta pojasta ei ole enää tietoakaan. Frolic on innoissaan vieraista ja juoksentelee riemuissaan tervehtimässä kaikkia. Vinksallaan olevat hassut korvat sojottavat eri suuntiin ja häntä heiluu heilumistaan. Frolic tulee mielellään rapsuteltavaksi ja asettuu kopin katolle viereen seurustelemaan. Poika antaa hienosti myös leikata kyntensä.

Frolic on tottunut kävelemään hihnassa eikä se tunnu erityisesti välittävän ympäristön tapahtumista. Nuorella miehellä on luonnollisesti paljon energiaa purettavanaan, sillä päivä kuluvat samassa pienessä aitauksessa tekemisen puutteesta turhautuneena. Ei Frolic kuitenkaan höyryjunan tavoin kisko eteenpäin vaikka innokas lenkkeilijä onkin. Sen katse on nauliintunut Frolic-pussiin, jonka mukaan poika onkin saanut nimensä. Joko joku on aiemmin opettanut sitä istumaan tai sitten poika on vain nopea oppimaan. Frolic istuu kuin patsas, mutta välillä nuoren koiran itsehillintä pettää ja se yrittää tassullansa kalastaa herkkua pitävän käden itselleen. 

Frolic on tarhalla asunut vain narttujen kanssa, joten tiedossa ei ole kuinka hyvin se tulee tai ei tule urosten kanssa juttuun. Narttujen kanssa yhteiselo on sujunut sopuisasti.

Frolic on reipas poika ja voisi soveltua monenlaiseen ympäristöön. Se etsii kuitenkin kokeneempaa kotia, ensikertalaisen koira Frolic ei ole. Tulevan omistajan on oltava valmis panostamaan erilaisten taitojen harjoitteluun, sillä tiedossa ei ole onko Frolicilla käsitystä sisäsiisteydestä tai yksin olemisesta. Hihnakävely ei ole pojalle uusi asia, mutta vaatii vielä hienosäätöä ja treeniä että touhusta tulee sujuvaa ja mukavaa kaikille. Koti pojalla on ollut, mutta emme tiedä millaista kohtelua poika on siellä saanut. Frolic vaikuttaa kuitenkin avoimelta, ihmisrakkaalta ja ystävälliseltä pojalta, joten ei onneksi vaikuta siltä että se olisi saanut kovin pahoja traumoja edellisessä kodissaan ihmisistä. 

Lyhytkarvainen ja nälkiintynyt Frolic selvisi viime talven pakkasista. Toivottavasti toista talvea ei tarvitsisi tarhalla kestää.

Viipurin koirat - Frolic 22.3. & 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.