Noma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 58 cm)
Syntymäaika: 3/2017

28.11.2020
Noma sai kodin Vihdistä.

14.11.2020
Ihana Noma on totuttelemassa kotikoiran elämään Lappeenrannassa.

Noma on suhtautunut reippaasti kaikkeen uuteen. Jotkin asiat jännittävät hieman enemmän ja silloin Noma on lähinnä seisahtunut tarkkailemaan. Turvaa on tuonut koirakaverin antama esimerkki. Noma on suhtautunut pienempään urospuoliseen koirakaveriinsa ystävällisesti.

Noma on ulkoillut mielellään uusia hajua nuuskutellen. Autojen ja rekkojen ohitukset ovat sujuneet hyvin. Samoin toisten koirien ohitukset ulkona ovat sujuneet ongelmitta. Hihnassa käveleminen on sujuvaa, tosin vetämistä saa harjoitella pois. Sisäsiisteyttä treenataan ja siitä on jo Nomalla alkeet hallussa. Noma turvautuu ihmiseen paljon, ottaa tosi hyvin kontaktia ja olisi heti tulossa syliin jos jännittää. Noma etsii kotia rauhalliselta alueelta, ja koirakaveri sosiaaliselle ja tarhalla varttuneelle Nomalle olisi iloinen asia. 

9.11.2020
Noman kolmen vuoden tarhaelämä päättyi, kun Noma muutti kotihoitopaikkaan Lappeenrantaan. 

1.3.2020
Noma sai uuden videon.

Viipurin koirat - Noma 20.2.2020

16.1.2020
Noma pääsi Viipurin Koirien aktiivien vierailun yhteydessä lenkille, video tästä lisätty.

Se lähtee lenkille mielellään ja reippaasti, eivätkä edes ohiajaneet autot saaneet sitä hätkähtämään. Haistelun ja ympäristöön tutustumisen lomassa Noma kävi iloisena ja avoimesti tervehtimässä lenkillä mukana olleita ihmisiä. Upean talviturkkin kasvattanut tyttönen on lenkillä innoissaan hajuista ja vaikka itse on hihnassa, suhtautuu hyvin kohteliaasti vapaana olevaan koiraan, joka tulee tervehtimään. Noma varmasti hyötyisikin tasapainoisesta ja avoimesta koirakaverista kotonaan, mutta kovin vahvaluonteiselle koiralle herkkä Noma tuskin pärjää.

Viipurin Koirat testasi Noman rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Viipurin koirat - Noma 5.1.2020

4.5.2019
Noma pääsi kanssamme hihnalenkille. Kurkkaa videolta, miten lenkki sujui!

Viipurin koirat - Noma 4.5.2019

16.1.2019
Noma on oiva valinta aikuista koiraa etsivälle. Tämä ihastuttava tyttö on jäänyt ihan vaille ansaitsemaansa huomiota.

Noma on kiltti ja vaatimaton tyttö, joka on hiljalleen alistunut kohtaloonsa tarhaolosuhteissa. Kovin ihmisrakkaan ja kiltin Noman elämistä tarhalla on ollut tuskaista seurata. Noma-parka on joutunut jo useammassa aitauksessa kiusatuksi. Väillä on ollut aika, ettei Noma saanut syödäkseen ja pääsi hyvin laihaan kuntoon. Noma on mitä mukavin koira, joka ottaa vierailijat aina ilahtuneena vastaan, käyttäytyy rauhallisen oloisesti eikä sähellä liikoja. Seurustelu, rapsuttelu ja namit ovat Noman mieleen. Uusia asioita tytöllä on kodin löydyttyä opeteltavana, mutta Noman ollessa fiksun oloinen asioiden oppiminen tulee varmastikin sujumaan.

Noman hartain toive on päästä vihdoinkin pois tarhalta rakastavaan kotiin, jossa saisi nauttia omien rakkaitten ihmisten seurasta, päästä lenkkeilemään ja pötköttämään pehmeällä pedillä. Olla turvassa ja lämmössä, se ei ole paljoa vaadittu, eihän?

6.1.2018
Ihmisrakkaalla ja kultaisella Nomalla on ollut paljon kestämistä. Sellaista aitausta, missä tyttöä ei kiusattaisi, on ollut vaikea löytää.

Noma on joutunut vaihtamaan aitausta tiuhaan, sillä jokaisessa aitauksessa se on jostain syystä joutunut kiusaajien kohteeksi. Noma asustaakin pentujen kanssa, koska niiden seurassa se pärjää. Noma on hyvin ihmisrakas, iloinen ja eloisa tyttö, joka hyppää samantien rintaan kiinni. Siinä Noma seisoo kaksi jaloin rauhallisena ja nauttii rapsutuksista. Noman kaltaiselle koiralle tarhaelo on hyvin rankkaa. Se on mahdottoman ihmisrakas, mutta saa nauttia ihmisten läheisyydestä vain harvoin. Lisäksi se on joutunut kestäämään kiusaamista pitkään. Noman ainoa toivo on löytää jostain oma ihminen ja koti - sitä tämä tyttö osaisi taatusti arvostaa.

Kodin tarjoamisen täytyy olla tarkoin harkittu päätös. Noma on vielä nuori, alle vuoden ikäinen koira, jolla varmasti löytyy intoa kaikennäköiseen tekemiseen ja liikkumiseen. Etsinnässä on siis koti, joka jaksaa puuhailla ja liikkua nuoren koiran kanssa sekä panostaa peruskoulutukseen, jota tarhalla varttunut Noma ei ole koskaan saanut.

Viipurin koirat - Noma 6.9.2018

15.8.2017
Kiltti ja iloinen Noma odottaa Irinan tarhalla toiveikkaana matkalippua omaan kotiin. Noma on reipas ja ihana tyttö - toivottavasti sen odotus palkitaan pian!

Suloinen Noma kiertelee innoissaan ihmisten jaloissa häntä huiskuen. Muutama iloloikka tuohoon suuntaan, sitten taas tänne ja yhdet pusut pian tuonne. Noma rakastaa ihmisiä, odottaisipa sitä valoisa ja onnellinen tulevaisuus Suomessa. Sylissä Noma antaa kauniisti käsitellä itseään eikä ole moksiskaan kun vieraat ihmiset kopeloivat sen päästä varpaisiin. Ihmisten lähdettyä jää Noma hiljaisena istuskelemaan ja katselemaan aidan taakse loittonevia selkiä. Toivottavasti pian koittaisi päivä, jolloin pieni Noma saa jättää hyvästit ankealle tarhalle.

Kasvaakseen tasapainoiseksi ja onnelliseksi koiraksi Noma toivoisi löytävänsä kunnollisen ja sitoutuneen omistajan, joka on valmis panostamaan tytön sopeuttamiseen ja tapakasvatukseen. Kärsivällisyys, ajan antaminen ja luottamuksen kasvattaminen ovat erityisen tärkeitä asioita alkuaikoina, jokainen edistyy ja rohkaistuu omaan tahtiinsa. Tärkeää on myös muistaa huolehtia peruskoulutuksesta sekä riittävästä liikunnasta. Noma ei halua jäädä tarhalle odottamaan talvea vaan löytää nopeasti tiensä omaan, rakastavaan kotiin!

Viipurin koirat - Noma 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.