Fredi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: isohko (n. 65 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 9/2017

20.3.2020
Fredi sai kodin Nokialta.

7.9.2019
Fredi palaa etsimään kotia. Fredistä on kasvanut komea ja kiva nuorimies, joka odottaa hakemuksia Kangasalla.

Fredi etsii uutta kotia, sillä nykyisessä kodissa on tullut haasteita koirien keskinäisissä kemioissa. Fredi itse ei ole aloittaja rähinöissä, mutta se joutuu niihin mukaan muiden hermostuessa sille. Yleisesti Fredi on sosiaalinen poika toisten koirien kanssa, joten uudessa kodissa voisi olla isohko, leikkisä tyttökoira odottamassa.

Fredi kulkee hihnassa kauniisti vetämättä tai haukkumatta. Sitä on voinut pitää myös vapaana, eikä se ole ollut kiinnostunut riistaeläimistä. Muutenkin Fredi on varsin tottelevainen ja nopeasti oppiva poika. Myös yksinolot sujuvat ainakin koirakaverin seurassa hyvin. Vieraat ihmiset jännittävät Frediä aluksi hetken, mutta pienen tutustumisen jälkeen se kaveeraa myös uusien tuttavuuksien kanssa.

Fredi on energinen nuorukainen, joten sille on haussa aktiivinen uusi omistaja. Fredi rakastaa mm. uimista, leikkimistä ja noutoleikkejä. Myös autossa matkustaminen sujuu Frediltä hyvin.

28.4.2018
Fredi sai kodin Kangasalta.

16.3.2018
Fredi on sopeutunut hyvää vauhtia kotikoiran elämään, ja ihmetteleekin miten näin hienoilla korvilla varustettu koirapoika on vielä kotia vailla?

Fredi on mainio poika! Kotikoiran tavat alkavat olla jo hyvin pikkumiehellä hallussa. Hoitopaikassa Fredillä on kavereinaan kaksi vanhempaa urosta ja niiden kanssa poika tulee hyvin toimeen. Tosin aina Fredi ei tahdo ihan ymmärtää miksei vanhemmat koirat jaksa lähteä pennun riekkumisiin mukaan joka kerta. Työpäivät Fredi pärjää hyvin yksinään koirakavereiden kanssa eikä harrasta tuhoamista. Fredi ei myöskään ole kova poika lauleskelemaan eikä turhia hauku. 

Fredi ei suin päin rynni vieraiden ihmisten luokse, mutta tulee kyllä uteliaana ja ystävällisesti haistelemaan. Varsinkin, jos vieraalla sattuu olemaan herkkuja mukanaan, märkä kuono tulee säännöllisesti hamuamaan taskuille päin.

Ulkona Fredi kulkee suht reippaasti, mutta välillä täytyy vähän jäädä uteliaana katselemaan vastaantulevien liikkujien perään. Ohi ajavat autot ja bussit saavat rauhassa mennä menojaan. Fredi ottaa kovasti kontaktia omaan ihmiseen ja kun tietää taskuissa olevan herkkuja, tapittaa silmä kovana reippaassa ryhdissä taluttajaa. Fredi onkin kotihoitajan mukaan melkoinen ahmatti, mutta sehän on vain hyvä asia, että ruoka motivoi niin monia taitoja on helppo harjoitella.

Fredin rotuperimää voi vain arvailla, mutta mahdollisesti jonkin sortin paimenkoiraa pojasta löytyy. Fredillä on tällä hetkellä painoa n. 18 kg ja aikuisena siitä kasvaa keskikoinen poika. 

12.2.2018
Iloinen Fredi pääsi kotihoitoon pääkaupunkiseudulle.

Viipurin koirat - Fredi kotihoidossa 3/2018

20.1.2018
Fredi on ihmisrakas ja iloinen poika, joka pelastettiin vain päivän ikäisenä kadulta. Se haluaisi jo pian päästä tutustumaan maailmaan ja tietysti omaan kotiin!

Fredi ja Foka ovat veljekset, joille meinasi käydä todella huonosti. Ne syntyivät kadulle, ja niiden emo jäi auton alle ja kuoli pentujen ollessa vain vuorokauden ikäisiä. Onneksi pennut löydettiin ja ne toimitettiin saman tien Olgan hoiviin. Olga on ruokkinut ja hoivannut pentuja tiiviisti, jotta niistä on kehittynyt vahvoja ja iloisia temmeltäjiä. Veljekset ovat saaneet kasvaa koira- ja kissalauman keskellä ja tottua ihmisten kanssa elämiseen, vaikkei emoa olekaan ollut näyttämässä niille mallia.

Fredi on veljeksistä reippaampi. Se tulee iloisesti tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin ja jää mieluusti nauttimaan huomiosta ja rapsutuksista. Toki Fredistäkin huomaa, että Olga on sille vielä sen elämän keskipiste, mutta silti se tulee pentumaisen uteliaasti hakemaan huomiota ihan kaikilta.

Fredi on kasvanut koko tähän astisen elämänsä Olgan kotona ja tarhalla, joten sillä ei ole oikein käsitystä sen ulkopuolisesta maailmasta. Siksi onkin hyvin mahdollista, että sitä jännittää aluksi kovastikin uudet asiat ja tilanteet. Fredi etsiikin kotia, jossa sillä olisi koirakaveri antamassa tukea ja pitkäjänteinen omistaja, joka rauhallisesti haluaa opastaa Frediä maailmaan tutustumisessa.

Fredistä kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Se tulee takuulla kaipaamaan reipasta liikuntaa, arkista aktivointia ja paljon yhdessä olemista, jotta sen elämästä muodostuisi onnellinen ja koiramainen. Hetken mielijohteesta ei Fredille pidä kotia tarjota, mutta jos olet harkinnut pitkään ja huolella, ja olet varma, etteivät nuoren pojan kolttoset ja kouluttamiseen menevä aika sinua kauhistuta, odottaa Fredi hakemustasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.