Airi

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 17 kg)
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Kouvola, Suomi

8.4.2020
Airi sai kodin Kouvolasta.

24.2.2020
Ihastuttava partanaama Airi muutti tarhalta sijaiskotiin Kouvolan seudulle.

12.2.2020
Airi testattiin oman kodin toivossa sitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Airin testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Airin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

23.1.2020
Vastustamattoman suloinen partanaama Airi kummastelee sylissä olemista rauhallisena. Suuret pyöreät silmät vain vilkkuvat pörrökarvan seasta.

Airi vipeltää muitten pentujen kanssa kilpaa kylmällä mutaisella tarhalla. Eihän tämmöisten pentujen kuuluisi tarhalla olla, vaan omassa kotona lämmössä ja turvassa. Airi sisaruksineen joutui kasvamaan elämänsä ensimmäiset kuukaudet kadulla. Onneksi Airi vaikuttaa uteliaalta ja kiinnostuneelta ihmisistä kurjasta  elämän alusta huolimatta. Syliin ottaminen ja kuvaukset vetävät muuten niin iloisen partakuonon vähän vakavaksi, mutta sepä ei ole ihme, kun tietää, miten vähän Airilla on sellaisesta kokemusta.

Eräällä kodittomalla miehellä oli steriloimaton narttukoira, joka kanssa he yhdessä etsivät roskakoreista ruokaa syötäväksi. Tämä koira oli synnyttänyt seitsemän pentua. Kaikeksi onneksi tarhanpitäjä Olga kuuli tapauksesta ja tavoitti miehen sekä sai otettua kuusi pentua suojiinsa. Yhdestä koiranpennusta mies ei suostunut millään luopumaan, vaikka Olga tarjosi pientä maksuakin vastineeksi. Koditon mies ja nykyisin steriloitu narttukoira sekä yksi pentu jatkavat elämistään kadulla kodittomina. Olgan tarhalla oleva sisarussarja AiriAhtiAveAnnaAnttu ja Arru toivovat hyvän tuurinsa jatkuvan tästä eteenpäin ja kotien löytyvän Suomesta.

Airi ei ole ollut vielä elämänsä aikana koskaan kotona, jota kotikoiran taitoja tällä tytöllä ei ole olemassa. Taitojen opettelun saa siis aloittaa ihan alusta, mutta ihana Airi taidot varmasti oppii, kun ne johdonmukaisesti ja rauhallisesti opastetaan. Kaupungin keskustan sijaan Airille sopii paremmin rauhallisemmat sijainnit. Koirakaveri voisi olla kotona odottamassa, sillä se auttaisi ja tukisi esimerkillään uusien asioiden kanssa. Suloinen Airi odottaa toiveikkaana oman kodin kutsua!

Viipurin koirat - Airi 3.1. & 16.1.2020

Viipurin koirat - Airi 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.