Klaus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 2/2020 + 7/2020

11.10.2020
Klaus sai kodin Torniosta.

24.9.2020
Klaus odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Helsingissä. Klaus on sen verran äänekäs, ettei sitä ainakaan toistaiseksi luovuteta kerrostaloon.

10.8.2020
Koska Klauksen tautitesteistä on kulunut aikaa, testit uusittiin. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

1.3.2020
Klauksen rabiesvasta-aineiden määritys osoitti, että sillä on riittävä rokotussuoja tartuntaa vastaan.

19.2.2020
Klaus testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Klauksen testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

11.1.2020
Ihmisrakas vipeltäjä Klaus pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä mikä oli hauskaa, mutta vielä hauskempaa oli ihmisten kanssa seurustelu.

Viipurin koirat - Klaus 9.1.2020

19.12.2019
Hauskannäköinen takkuparta Klaus on mainio ja ihmisrakas tyyppi. Klaus päätyi tarhalle siskonsa Klaran kanssa.

Klaus ja siskonsa Klara asustavat pienessä pentuaitauksessa noin kymmenen muun pennun kanssa Irinan tarhalla. Vieraiden saapuminen on monelle ihmisrakkaalle pennulle juhlan paikka, sillä ne ovat niitä harvoja tilanteita kun ihmisillä on aikaa ihan vain arvokkaaseen seurusteluun pentujen kanssa. Isot lurppakorvat heiluen Klaus porhaltaa samantien kiinni jalkoihin valmiina antautumaan paijauksille. Se on onnesta soikeana ja pörrää vuorollaan vähän jokaisen luona hakemassa pienen osan rapsutuksia ja huomiota. Suuressa pentulaumassa Klaus vaikuttaa tulevan sopuisasti muiden kanssa toimeen. Sylissäkin tämä natiainen istuu nätisti, mutta lähistöllä tuoksuva herkullinen ruoka on liikaa pienelle eikä se malta olla silloin hetkeäkään paikoillaan.

Vaikka pentujen asumuksena toimii lämpöeristetty koppi, on elämä pienessä ja ahtaassa aitauksessa ankeaa ja äärimmäisen yksitoikkoista. Ja yksinäistä, sillä ihmisseuraa on niin vähän tarjolla. Lähestyvä talvi ja pakkanen huolettavat, mutta eivät pitkään jatkuneet sateet ja märkyyskään tee olosta helppoa Klausille, jonka karva on ihan höttöistä ja masukin paljaana. 

Kotikoiranelämä kaikkine ylellisyyksineen on Klausille vierasta ja poika toivoisikin löytävänsä omistautuneen ja rakastavan ihmisen itselleen. Sellaisen, jolla riittäisi aikaa ja halua uusien taitojen harjoitteluun sekä ymmärrystä pojalle sellaisinakin hetkinä, kun asiat eivät sujukaan niin helposti tai nopeasti kuin olisi toivonut. Sympaattinen Klaus toivoo, että pääsisi jo pentuna nauttimaan elämästään Suomessa oman perheen kanssa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.