Kira

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2020
Tautitestattu: 10/2020

28.11.2020
Kira löysi oman kodin Espoosta toisen viipurilaisen kaverina.

10.11.2020
Mainio Kira löysi kotihoitopaikan Suomesta ja odottelee lopullista kotia Helsingissä.

Kira painaa tällä hetkellä n. 18 kiloa.

9.11.2020
Kira testattiin oman kodin toivossa 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

8.11.2020
Kaunis Kira etsii kotia rauhalliselta seudulta, missä odottaisi vielä kiva koirakaverikin.

Sisarukset Kira, Kazan, Kurt ja Kamilla löydettiin lähes vastasyntyneinä rääpäleinä. Onnea oli matkassa, että löytäjä oli hyväsydäminen eläintenystävä. Pennut päätyivät Snezhannalle ja elivät ensimmäiset kuukautensa Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa. Pulloruokinnan kautta pennut siirtyivät tavalliselle muonalle, ja kun ne olivat riittävän vanhoja, jatkui matka varsinaiselle tarhalle. Snezhanna kuvailee Kiraa ystävälliseksi ja iloiseksi koiraksi, ja juuri sellaiselta videolla aitauksessa häntäänsä hullusti vatkaava tyttö vaikuttaakin.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Kira & Kazan 13.10.2020

Viipurin koirat - Kira & Kazan 6.10.2020