Miiko

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Espoo, Suomi

7.3.2020
Miiko sai kodin Espoosta.

10.2.2020
Suloistakin suloisempi Miiko matkasi veljensä Mariuksen kanssa viikko sitten yhteiseen hoitopaikkaan pk-seudulle.

Miiko siskoineen ja veljineen hylättiin aivan pieninä taapertajina syksyn koleuteen Viipurissa. Ne elivät ensimmäiset kuukautensa pienessä aitauksessa tarhanpitäjä Irinan kotipihalla. Pennut sinnittelivät ja matka jatkui lopulta tarhalle muiden pentujen sekaan. Miikon sisaruksia ovat Marius, Maivi ja Marla.

Ankean yksinäinen tarhaelo ja kylmät yöt ovat nyt taaksejäänyttä elämää, kun pikku-Miiko on päässyt ojentamaan itsensä pehmoiselle pedille. Kaikki ne ihanat mukavuudet, joista poika ei ole osannut edes uneksia, ovat nyt käpälän ulottuvilla. Ja niistä totta vie nautitaan!

Siinä missä reipas ja rohkea velipoika säntää suorinta tietä tutustumaan uusiin ihmisiin ja asioihin, istahtaa Miiko vähän matkan päähän tarkkailemaan tilannetta korvat höröllä. Hoitoperheen väki aikuisista lapsiin on tullut jo tutuksi, mutta kaikkein luotettavin ihminen on Miikon mielestä ehdottomasti oma hoitomamma. Luonteeltaan Miiko on hyvin kultainen poika, joka tarvitsee vain enemmän aikaa (ja herkkuja!) uusien ihmisten ja tilanteiden kohtaamisessa. Kun Miikon kanssa on tullut tutuksi, hakeutuu tämä kaino kulmien alta kurkkija syliin rapsuteltavaksi ja hellittäväksi.

Miikon hoitokodissa on useampi aikuinen koira, joiden kanssa sopuisa ja kiltti poika tulee hyvin juttuun. Miiko on päässyt tutustumaan myös ihmeelliseen kissaolentoon, josta lähti perin kummallinen haju ja ääni. Miiko suhtautui kissaan kuitenkin hyvin nätisti, joten rauhallisella sopeuttamisella poika voisi varmasti niihinkin tottua.

Hihna on ollut Miikolle hyvin jännittävä asia, mutta enää se ei ole niin ihmeellinen juttu. Siinä missä poika aiemmin maastoutui omituisten vermeiden kanssa, tepsuttaa se jo ihan reippaasti rauhallista metsäpolkua pitkin. Koska eloa on Suomessa takana vasta viikko ja monet asiat ovat olleet jännittäviä, on Miiko ulkoillut pääasiassa läheisessä metsässä. Omalla aidatulla pihalla Miiko on myös hiljalleen rohkaistunut eikä nyhjää enää vain oven edessä, vaan loikkii ja kirmaa pitkin kuralätäköitä kuin jättiläiskani. Ja aika hassultahan tuo meno näyttää, sillä tasapainosta ja lihaksista ei ole tietoakaan pitkään vietetyn tarhaelon jälkeen.

Miiko on hoidossa omakotitalossa rauhallisella alueella ja ainakin toistaiseksi poika ilmoittaa sen verran kuuluvalla äänellä talon ulkopuolelta kantautuvista äänistä, että tulevaksi asuinmuodoksi varmin valinta on jokin muu kuin kerrostalo. Koska Miiko on vielä ulkona varovainen poika, etsii se kotia rauhalliselta alueelta eikä kaupungin humusta. Reipas koirakaveri antamassa tukea ja esimerkkiä on Miikolle tärkeää, joten Miiko muuttaa vain kotiin missä sitä odottaa koirakaveri.

Miiko on laiha eikä sillä ole juuri lihasmassaa. Ikää Miikolla on tällä hetkellä arviolta n. 5-6 kk ja painoa n. 11 kg. Sisäsiisteyttä Miiko vielä harjoittelee, mutta tähtää hienosti aina pissa-alustalle, jos hätä yllättää.

Miikon veli Marius vietiin Suomessa ortopedin tutkittavaksi takajalkojen omituisen asennon vuoksi. Samalla käynnillä myös Miikon lonkat ja lanneranka kuvattiin ja nekin ovat normaalit. Miikolla on yläpurenta ja se on menossa pian lääkäriin tiukassa olevien maitokulmahampaiden poistoon.

Hurmaava ja ihana Miiko etsii itselleen omaa ihmistä/perhettä, jolla riittää ymmärrystä ja aikaa pienelle ja alkuun ujolle pennulle. Sellainen koti, jossa Miiko otetaan vastaan sellaisena kuin se on, ja missä huolenpitoa ja rakkautta riittää varmasti koko sen loppuelämäksi on tämän pojan mieluisin toive!

Ennen Suomeen saapumista Miikolta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testasi myös Miikon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Miiko 3.1. & 22.1.2020

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.