Aila

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2020
Aila sai kodin Hämeenlinnasta.

3.7.2020
Aila sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

19.2.2020
Aila testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Ailan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

5.2.2020
Pieni ja suloinen Aila pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä ensimmäistä kertaa. Ei hassummin ensikertalaiseksi!

Aila tahtoo jäädä isompien pentujen jalkoihin ja voimakasluonteisemmat kaverit jyräävät sen ruokakipoilta. Jo valmiiksi hentoinen ja siro Aila on ohuen turkin alta kovin hoikassa kunnossa. Löytyisikö Ailalle pian kotia?

Viipurin koirat - Aila 31.1.2020

30.12.2019
Voiko olla liikuttavampaa pentua kuin Aila? Vaikka sitä jännittää, painautuu se syliin niin kovin onnellisena, nuolaisee poskea ja heiluttaa häntäänsä aivan vimmatusti.

Loppuvuodesta Irinan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: AnteroAnttiAattoAsmoAarneAikkuAila sekä Annikki.

Aluksi Ailasta saa kuvan kovin ujona pentuna. Se heiluttaa iloisesti häntää tulijoille, mutta ei silti uskalla tulla silitettäväksi. Kuitenkin kun aitauksessa istuu hetken, tulee Aila varovasti tervehtimään, laittaa tassut syliin ja on selvästi ihan hirvittävän onnellinen huomiosta ja silityksistä. Se painautuu silittäjää vasten ja huokaisee: tässä olisi Ailan paikka nyt ja ikuisesti, jos Aila saisi itse asian päättää. Vaan ne hetket, jotka tarhalla pystymme koirien kanssa viettämään, ovat valitettavan rajallisia. Pian on taas aika vaihtaa aitausta ja jakaa huomiota seuraaville.

Aila asuu samassa aitauksessa ison pentulauman kanssa. Aila tuleekin hienosti toimeen aitauksen muiden pentujen kanssa. Koska Aila on sen verran ujo tyttö, olisi hyvä, jos sen uudessa kodissa olla reipas koirakaveri odottamassa ja näyttämässä turvallista mallia uusissa tilanteissa.

Emme tiedä, missä Aila ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen!

Viipurin koirat - Aila 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.