Huuko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö (tällä hetkellä n. 10 kg)
Syntymäaika: 5/2019

2.3.2020
Huuko sai kodin Järvenpäästä.

18.1.2020
Huuko on opetellut kotikoiran elämää tovin hoitopaikassa Keravalla. Ja sehän sujuu reippaalta pojalta erinomaisesti!

Huukosta on kotihoidossa kuoriutunut oikea kainaloinen. Se käpertyy iltaisin sohvalle kotihoitajan kainaloon, niin lähelle kuin vain voi päästä. Muutenkin Huuko on ihmisrakas ja ystävällinen poika. Vieraat ihmiset tosin saattavat aluksi hetken jännittää, mutta kun Huuko saa rauhassa tutustua uuteen ihmiseen, toteaa se sen varsin pian hyväksi tyypiksi.

Lenkkeily sujuu taajamassa Huukolta mallikkaasti. Autot, lenkkeilijät ja jopa hevoset Huuko ohittaa niistä piittaamatta. Vastaantulevat koirat voivat aiheuttaa Huukossa vähän ihmettelyä, mutta kuitenkin samaan aikaan kiinnostunutta uteliaisuutta - joskus Huuko voi vähän haukahdella, joten ohitusharjoittelua kannattaa vielä jatkaa uudessa kodissa muistamalla palkita Huukoa rauhallisesta käytöksestä toisen koiran lähestyessä.

Kotihoidossa Huuko on oppinut jäämään kotiin työpäivän ajaksi rauhallisesti. Myös autossa matkustaminen on tullut tutuksi. Sisäsiisteyskin on Huukolla jo hyvällä mallilla, ja erilaiset käsittelytoimenpiteet sujuvat ilman ongelmia. Huukon hoitopaikassa on kaksi isompaa ja vanhempaa koiraa, uros ja narttu, ja se tulee niiden kanssa jo erittäin sujuvasti juttuun ja mieluusti laittaa leikiksi aina sopivan hetken tullen.

Huuko reagoi jonkin verran ulkoa kuuluviin ääniin haukahtelemalla, joten Huuko etsii ensisijaisesti kotia muualta kuin kerrostalosta. Kiva koirakaveri olisi loistava opas kaikkeen uuteen tutustumisessa, ja se myöskin olisi toivottavaa, ettei uusi koti sijaitse aivan kaupungin keskustassa.

Tarhalla Huukolle sattui valitettava tapaturma, jonka seurauksena Huukon häntä jouduttiin amputoimaan. Huuko on kuitenkin parantunut operaatiosta jo hyvin. Vammansa vuoksi Huuko etsii kotia erityisadoptiona alennetulla kulukorvauksella. 

Kaikkiaan Huuko on erittäin mainio, oikein nopeasti oppiva ja helposti herkuilla motivoitava koira, joka tulee varmasti oppimaan vielä paljon uusia, tarpeellisia taitoja. Vain se oma ihminen, jonka kanssa touhuta ja tutustua maailmaan puuttuu!

2.11.2019
Huukolta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), Dirofilaria repens, babesioosi sekä Mycoplasma haemocanis.

Viipurin Koirat testasi myös Huukon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Huuko on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

Viipurin koirat - Huuko 30.10.2019

30.8.2019
Pieni Huuko on vastustamaton töppöjalka. Huuko päätyi tarhalle emonsa ja veljensä kanssa. Velipoika sai kodin Viipurista, mutta Huuko huhuilee kotia Suomesta.

Huuko emoineen asustaa pienessä aitauskyhäelmässä Irinan tarhalla, vähän sivummalla kaikesta hälinästä. Tilaa on yksinkertaisesti niin vähän, että tullessaan pikkuemolle eikä sen pennuille ollut turvallista aitausta - joten sellainen rakennettiin. Ei tätäkään aitausta voi varsinaisesti kovin luotettavaksi kutsua, mutta ainakin Huukolla ja sen äidillä on melko hyvät oltavat. Ne elävät kahdestaan eikä ruoasta, juomasta ja parhaimmista makuupakoista tarvitse juuri riidellä. Tosin vieressä asuu iso ketjukoira, joka ymmärrettävästi välillä hermostuttaa pientä emoa. 

Huuko, sen veli ja emo löydettiin kesällä ulkoa. Emo on reipas pikkukoira, joka suhtautuu ihmisiin luottavaisesti. Myös Huuko on ihmisrakas poika vaikka se onkin vähän tottumaton käsittelyyn ja sylissä oleminen hiukan jännittää. Pienen ujouden alla asuu kuitenkin rohkea ja utelias pentuviikari, joka on kovasti mielissään ihmisistä. Huuko on päässyt tarhalla harjoittelemaan hihnakävelyä paikallisten vapaaehtoisten toimesta, mutta muuta kokemusta sillä ei kotikoirantaidosta sitten taidakaan olla. Tulevan omistajan onkin tärkeää ymmärtää, että kotikoiran oppeja, kuten sisäsiisteyttä, yksin olemista ja hihnakävelyä on lähdettävä opettelemaan aika lailla alkeista. Huukon emon korkeus ei päätä huimaa, ja lyhyillä tappijaloilla varustettu Huuko-pötkö tuskin aikuisena itsekään saavuttaa ison miehen mittoja. 

Alla kuva myös Huukon emosta.

Viipurin koirat - Huuko 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.