Tiuku

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 11/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2020
Tiuku muutti toisen viipurilaistytön kaveriksi Pirkanmaalle.

10.8.2020
Koska Tiukun tautitesteistä on kulunut aikaa, kaikki testit uusittiin. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

4.6.2020
Tiuku sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

6.3.2020
Viipurin Koirat testasi Tiukun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Tiukulta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

27.2.2020
Nyt on taas sellaista pentusuloisuutta näköpiirissä, että eihän tässä pysy nahoissaan. Tiuku on uskomattoman suloinen ja reipas pentu, joka etsii vapaata kainaloa kotisohvalta valloitettavaksi.

Suloinen pörrökolmikko TareTimjami ja Tiuku päätyivät Irinan tarhalle vuodenvaihteessa. Tiuku on saapumisestaan asti suhtautunut ihmisiin hyvin rohkeasti ja ystävällisesti. Ihmisten kasvot on ihan Tiukun lempijuttuja, niitä on niin kiva päästä pussailemaan. Muutenkin tämän tytön hännänheilutuksille ei loppua näy, kun se kerran alkaa. Tiuku on asunut muutaman kuukauden ajan tarhalla suuressa pentulaumassa ja se vaikuttaa sopuisalta tytöltä, joka pärjää hyvin isossa porukassa. 

Tiuku pääsi helmikuisena päivänä harjoittelemaan hihnassa kulkemista. Kyseessä oli todennäköisesti ensimmäinen kerta koskaan hihnassa eikä Tiuku tiennyt oikein miten päin olisi. Kaikki oli samaan aikaan vaan niin jännittävää ja ihanaa. Aikuiset ja suuret vapaana kulkevat koirat jännittivät jonkin verran Tiukua, varsinkin eräs kovin innokas ja leikkisä tapaus. Siitä huolimatta Tiukusta oli ihan äärettömän hauskaa päästä juoksentelemaan uusien hajujen ja ihmisten ympärillä. Tiuku toivoisikin, että pääsisi pian omaan kotiin jatkamaan kotikoiran elämässä tarvittavien taitojen harjoittelua. Vaikka Tiuku onkin suloinen tyttö, etsii se rinnalleen sitoutunutta omistajaa, jolle päätös kodin tarjoamisesta on huolella ja hartaasti harkittu loppuun saakka.

Viipurin koirat - Tiuku 20.2.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.