Klara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 14 kg)
Syntymäaika: 6/2019

26.11.2020
Klara sai kodin Lahdesta.

10.11.2020
Suloinen Klara matkusti kotihoitopaikkaan Suomessa ja odottaa nyt kotia Helsingissä.

9.11.2020
Klara testattiin oman kodin toivossa 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

1.11.2020
Klara etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

19.12.2019
Vähän sylissä istuskelu jännittää, mutta tuoksuvien ruokatuulien kulkeutuessa nenään tulee Klarankin töppösiin vipinää.

Klara ja veljensä Klaus päätyivät Irinan tarhalle loppuvuodesta. Suloinen Klara on ihastuttava pentu. Se on yhtä lailla kovin ilahtunut saapuneista ihmisvieraista kuin muutkin, mutta ei tunge itseään väkisin pentutungoksen halki vaan jää odottamaan että meno vähän rauhoittuisi. Klaraa ei kuitenkaan tarvitse houkutella tai kutsua erikseen luokse vaan se sipsuttaa omaehtoisesti hakemaan huomiota heti kun tie on vähän vapaampi. Klara näyttää kovasti pitävän ihmisten kanssa seurustelusta ja siitä saa oikein ystävällisen ja välittömän vaikutelman. Sylissä Klara istuu rauhallisesti, mutta joko ympäristö aitauksen ulkopuolella isoine koirineen ja/tai ihan vain pelkkä sylittely jännittävät sitä. Kipsaantunut olemus katoaa kuitenkin nopeasti, kun tyttö äkkää lähistöllä tuoksuvan ruokasangon.

Vaikka Klara ei ole aitauksen riehakkaimpia pentuja, on se silti reipas ja varsin kivan oloinen tyttö. Kodittomia pentuja on paljon ja musta Klara toivoisi erottuvansa edes jotenkin suuresta massasta. Helppoa se ei ole, mutta ehkä sen takia Klara voikin olla hyvillään pienestä hauskasta parrastaan, joka sille on suotu. Kotikoiranelämä kaikkine ylellisyyksineen on Klaralle vierasta ja tyttö toivoisikin löytävänsä omistautuneen ja rakastavan ihmisen itselleen. Sellaisen, jolla riittäisi aikaa ja halua uusien taitojen harjoitteluun sekä ymmärrystä tytölle sellaisinakin hetkinä, kun asiat eivät sujukaan niin helposti tai nopeasti kuin olisi toivonut. Sympaattinen Klara toivoo, että pääsisi jo pentuna nauttimaan elämästään Suomessa oman perheen kanssa.

Viipurin koirat - Klara 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.