Gerda

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2015

18.10.2020
Gerda sai kodin Helsingistä.

24.9.2020
Gerda pääsi aloittamaan uuden elämän. Gerdasta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

12.8.2020
Koska Gerdan tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Gerdalla positiivinen.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Gerdan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

10.1.2020
Gerda testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Gerdan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

5.12.2019
Hauska karvaturri Gerda on ihmisrakas, reipas ja ihana tyttö - ja ihan valmis omaan kotiin!

Gerda on asustanut Svetogorskissa Elenan tarhalla vähän yli vuoden päivät. Se löydettiin Talikkalan torilta Viipurin keskustasta. Omistajaa ei näkynyt eikä kuulunut, joten Gerdan löytäjä päätti toimittaa yksin haahuilleen tytön Elenan luokse. 

Gerda kuuluu niihin koiriin, joiden kohdalla ei voi muuta kuin surullisena pudistella päätään. Mitä näin ihana tyttö tekee koiratarhalla? Luottavaisesta ja ihmisrakkaasta olemuksesta päätellen Gerda on viettänyt aiemmassa elämässään paljon aikaa ihmisten kanssa. Omistajakin sillä on voinut hyvin olla, mutta syystä tai toisesta se on joutunut kodittomaksi. Gerdan asumuksena toimii pienen pieni aitaus, jonka tyttö jakaa yhden uroksen, Zeuksen, ja toisen nartun kanssa. Tarhanpitäjä Elena kehuu Gerdaa sopuisaksi ja välittömäksi tytöksi, joka ei harrasta kärhämöintiä tarhalla. Myös omaan silmäämme Gerda antaa samanlaisen vaikutelman. Se tulee hyvin toimeen aitauskavereiden kanssa vaikka tilaa ympärillä on vähän ja olosuhteet surkeat. 

Gerda ei meinaa pysyä karvoissaan kun se huomaa pääsevänsä hihnalenkille. Mikä ihana hengähdystauko tarhan arkeen! Ohuen lumikerroksen läpi heinikkoon on nautinnollista työntää kuono ja antaa hajujen viedä mennessään. Välillä riemastutaan ja heilutaan peppu pystyssä, mutta pian taas tuuli kuljettaa uusia hajuja nenään ja Gerda sipsuttaa määrätietoisesti seuraavalle pusikolle. Mukaan lenkille lyöttäytyy myös muutama vapaana elävä tarhan koira, joiden kanssa Gerda tulee hyvin toimeen. Ulkoiluvarusteet ovat Gerdalle ehkä vielä sangen uusia tuttavuuksia, mutta melko vaivatonta tytön kanssa on silti kävellä. Hihnan takertuessa tai mennessä jalan alle kiepsahtaa Gerda herkästi selälleen, mutta nopeasti ollaan jo jaloillaan matkaa jatkamassa. 

Gerdalla on ikää arviolta 3-4 vuotta. Voi olla, että aiemmassa elämässään Gerda on nähnyt ja kokenut yhtä sun toista, joten tyttö ei välttämättä ole mikään ihan tynnyrissä kasvanut. Emme kuitenkaan voi tietää, onko Gerda asunut milloinkaan esimerkiksi sisätiloissa ja minkälaisia oppeja sillä on tassuissaan. Tulevan kodin onkin varauduttava opastamaan Gerdaa uusien taitojen, kuten sisäsiisteyden ja yksin olemisen harjoittelussa. Kunpa ihana ja viehättävä Gerda saisi vielä kokea onnen omasta kodista ja ihmisestä.

Viipurin koirat - Gerda 16.11. & 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.