Heppu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 15 kg)
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 1/2020

23.12.2020
Heppu sai kodin Lappeenrannasta.

5.12.2020
Kiltti Heppu etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä sitä odottaisi koirakaveri. Heppu on tavattavissa Lahden seudulla.

Hepun kotihoitaja kertoo pojasta:

"Heppu on pieni ujopiimä poika, joka rakastaa yli kaiken loikoilua sängyssä kotihoitajan kainalossa. Monet asiat pelottavat vielä ja ulkoilemaan mennään monesti sylikyydillä. Ulkoilu sujuu kuitenkin hienosti rauhallisissa maisemissa ja tarpeet tehdään pääsääntöisesti ulos.

Miehet ja lapset pelottavat vielä, mutta pienen tuumailun jälkeen antautuu rapsuteltavaksi. Muiden koirien kanssa Heppu tulee hyvin toimeen, myös kissojen. Heppu on toistaiseksi ollut hyvin hiljainen poika. Kynsienleikkuu ja harjaaminen sujuvat hyvin ja tutun ihmisen kanssa oleminen on parasta mitä pikku heppunen tietää!"

Hepun yhteyshenkilönä toimii Heidi K.

10.11.2020
Heppu karisti tarhan pölyt jaloistaan ja jatkaa nyt kodinetsintää Lahden seudulla.

1.11.2020
Hauska Heppu etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Hepun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Heppu - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

11.1.2020
Kuukaudet ovat vierineet. Hepusta on kasvanut oikein ystävällinen, mukava ja välittömän oloinen nuorukainen. Heppu toivoisi kovasti poispääsyä tarhalta.

Sopuisa ja sosiaalinen Heppu on kiltti ja mutkaton poika, joka tulee hyvin toimeen asuinkavereidensa kanssa eikä Heppua näe koskaan mukana ärinöissä. Heppu pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä ja ihmettelemään tarhan ulkopuolista maailmaa.

Viipurin koirat - Heppu 9.1.2020

16.12.2019
Heppu testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

7.11.2019
Heppu on sydämellinen ja kiltti pentu. Aavistuksen ujo kulmien alta kurkistelija, joka kuitenkin pian kiinnostuu ihmisistä ja tulee tekemään tuttavuutta.

Heppu päätyi alkusyksyllä Snezhannan tarhalle yhdessä veljensä Hokun kanssa. Ensitapaamisella Heppua jännitti kamalasti eikä se oikein meinannut uskaltautua edes kopista ulos. Kiltisti poika kuitenkin istui sylissä, kun se lopulta saatiin napattua kiinni kuvattavaksi. Vaikutelma Hepusta oli vähän sellainen raasu. Ujo eikä oikein minkään näköinen. Ensimmäinen ajatus oli, että mikähän tämänkin pienen kohtalo tulee olemaan. Saako se koskaan kotia? Vai jääkö se tarhalle asumaan ja kasvamaan?

Heppu on sittemmin reipastunut paljon. Onneksi. Se kirmaa muiden pentujen kanssa vauhdilla aitauksen reunaan kiinni lipomaan ulkopuolella olevien vieraiden sormia. Häntä heiluu villisti ja Heppu on kamalan iloinen ihmisistä. Riehakkaammat pennut saavat Hepun pysymään taka-alalla, mutta kovin uteliaasti poika olisi tulossa haistelemaan ja tervehtimään. Hulabaloo ympärillä taitaa vain olla sille vähän liikaa. Parhaiten Heppuun saakin tutustuttua, kun sen nostaa kopin katolle. Innokkaimmat sählärit eivät ole häiritsemässä ja Heppu saa tulla rauhassa haistelemaan omaan tahtiinsa. Vaikka Heppu onkin hitusen ujo ja vähän tottumaton ihmisten käsittelyyn, hakeutuu se silti omaehtoisesti vieraiden luokse ja uteliaisuus ihmisiä kohtaan on selvästi kova. 

Heppu etsii omaa ihmistä, joka on valmis ottamaan pojan sellaisena kuin se on. Vähän ujopiimä, mutta ei kuitenkaan mikään varsinainen arkajalka. Heppu pyörii iloisena jaloissa siinä missä muutkin pennut ja turvallinen kotiympäristö saisi pojan varmasti reipastumaan. Reipas koirakaveri olisi varmasti Hepun mieleen, sillä onhan se viettänyt koko tähän astisen lyhyen elämänsä muiden koirien parissa. Vaikka Hepun koti on tähän asti ollut tarha, ja niin ankea ja kamala paikka kuin se onkin asua, on se silti Hepulle se tuttu ja turvallinen ympäristö. Muutto omaan kotiin on iso muutos ja koirakaveri varmasti helpottaisi sopeutumista.

Heppu etsii tositarkoituksella motivoitunutta ja ymmärtäväistä ihmistä, joka jaksaa rauhalliseen tahtiin onnistumisista kehuen opettaa Hepulle uusia taitoja aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn. Heppu toivoo kovasti, ettei sen tarvitsisi jäädä palelemaan tarhalle koko pitkäksi talveksi vaan oma koti olisi lähempänä kuin poika osaisi edes uneksia!

Viipurin koirat - Heppu 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.