Honey

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2019

16.4.2020
Hobey sai kodin hoitopaikastaan.

30.3.2020
Honeysta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

12.3.2020
Honey harjoittelee ja ihmettelee kotikoiran elämää hoitopaikassaan Joutsenossa.

4.2.2020
Kaunis Honey on vielä ujo tyttö. Se etsii omistajaa, joka haluaisi näyttää sille maailmasta kaikki sen hyvät puolet.

Hupsu, Honey, Hotti, Holly ja Hiisi syntyivät niin kovin tyypilliseen venäläiseen koiranelämään: emokoira toimitti jonkinlaisen vahtikoiran virkaa viipurilaisen yrityksen pihassa, mutta sen vertaa emosta huolehtiminen ei kiinnostanut, että sitä olisi jaksettu viedä steriloitavaksi. Niinpä eräänä lokakuisena päivänä se synnytti viisi kaunista pentua pihalla olevaan varastoon. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat aikalailla oman onnensa nojassa asuvasta koiraperheestä ja alkoivat kysellä venäläisessä sosiaalisessa mediassa, että voisiko kukaan auttaa pentuja. Pennuille saatiinkin ruokaa ja rokotukset järjestymään. Koiratarhalle niitä ei kuitenkaan kannattanut viedä ennen kuin rokotussuoja oli varmasti riittävän vahva. Elena Svetogorskista lupasi ottaa pennut siinä vaiheessa vastaan, ja niinpä pennut saivat autokyydin Elenan tarhalle vuodenvaihteen tienoilla. Pentujen emo sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella ja se jäi asumaan Viipurin Papulassa sijaitsevan yrityksen pihaan. Emosta on kuva alla.

Honey on pennuista selvästi ujoin. Se katselee kyllä uteliaana vieraita kauempaa, mutta kosketusetäisyydelle se ei ainakaan vielä uskalla itse tulla. Se on harmillista, sillä niin kovasti toivoisimme, että Honeykin pääsisi omaan kotiin ja saisi omat ihmiset, joiden kanssa elää turvallista koiranelämää. Mutta totuus on, että ujon pennun on niin paljon vaikeampaa löytää kotia kuin reippaampien. Ja samalla kierre on valmis: kun ujo pentu jää tarhalle kasvamaan, tulee siitä aikuisena entistä ujompi, eikä kodinsaantimahdollisuudet ole enää hääppöiset. Joten, yritetäänkö estää tämä Honeyn kohdalla? Kai jostain löytyy ihminen, joka haluaa antaa Honeylle mahdollisuuden onnelliseen elämään?

Kuvaamisen ajan sylissä nököttäminen oli Honeystä jännittävää puuhaa, mutta hienosti Honey silti selvisi tilanteesta. Se vaikuttaa kovin kiltiltä tytöltä, joka vain odottaa sitä, että joku huomaa sen hiomattoman timantin, joka sen varovaisen ulkokuoren alla odottelee.

Honeystä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska sen elämän ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet ensin pihavarastossa ja sen jälkeen koiratarhalla, on selvää, että kaikki kotielämään liittyvä on sille uutta ja ihmeellistä. Se tulee varmasti kummastelemaan ylipäätään sisällä asumista, ja sen lisäksi pitäisi vielä oppia, että tarpeet tehdään ulos ja kotiin on turvallista jäädä yksinkin. Ja ulkona pitäisi sitten ymmärtää, miksi ihminen sitoo narulla pennun itseensä, ja että kadulla voi vastaan tulla niin ihmisiä, koiria, autoja kuin polkupyöriäkin. Siinä kaikessa riittää pienelle pennulle niin paljon pureskeltavaa, että on selvää, että kotiutumiseen ja asioihin tottumiseen pitää varata aikaa ja pitkäjänteistä suhtautumista.

Honey ei halua sohvankoristeeksi, vaan sopivan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa halutaan olla ja touhuta. Honey etsii kotia, jossa olisi myös kiva koirakaveri, joka toimisi apuna uuteen kotiin sopeutumisessa ja helpottaisi kaikkeen uuteen tottumista. Koska Holly on kasvanut varsin rajatussa ympäristössä, ei se halua muuttaa aivan kaupungin humuun, vaan rauhallinen taajama tai maaseutu olisi sille sopivampi ympäristö.

Viipurin koirat - Honey 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.