Hotti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 10/2020
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

10.3.2021
Videoterveiset Hottilta ja siskoilta!

Viipurin koirat - Holly, Hotti & Hupsu 6.3.2021

1.11.2020
Hotti testattiin oman kodin toivossa 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Hotti etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa, sillä ujous voi iskeä uudessa kodissa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

4.2.2020
Hotti on kovin kiltti, mutta vähän ujo tyttö. Häntä heiluen se tulee tervehtimään, kunhan on hetken saanut seurata tilannetta.

Hupsu, Honey, Hotti, Holly ja Hiisi syntyivät niin kovin tyypilliseen venäläiseen koiranelämään: emokoira toimitti jonkinlaisen vahtikoiran virkaa viipurilaisen yrityksen pihassa, mutta sen vertaa emosta huolehtiminen ei kiinnostanut, että sitä olisi jaksettu viedä steriloitavaksi. Niinpä eräänä lokakuisena päivänä se synnytti viisi kaunista pentua pihalla olevaan varastoon. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat aikalailla oman onnensa nojassa asuvasta koiraperheestä ja alkoivat kysellä venäläisessä sosiaalisessa mediassa, että voisiko kukaan auttaa pentuja. Pennuille saatiinkin ruokaa ja rokotukset järjestymään. Koiratarhalle niitä ei kuitenkaan kannattanut viedä ennen kuin rokotussuoja oli varmasti riittävän vahva. Elena Svetogorskista lupasi ottaa pennut siinä vaiheessa vastaan, ja niinpä pennut saivat autokyydin Elenan tarhalle vuodenvaihteen tienoilla. Pentujen emo sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella ja se jäi asumaan Viipurin Papulassa sijaitsevan yrityksen pihaan. Emosta on kuva alla.

Hotti on pentueen vähän ujompia tyttöjä. Se katselee uteliaana tarhalle saapuvia ihmisiä, ja häntäkin heiluu iloisesti. Aluksi kuitenkin uuden ihmisen lähestyminen on sen mielestä aika jännittävää ja se jää hetkeksi keräilemään rohkeutta kopin ovelle. Kun pieni tovi on kulunut, tulee Hottikin hakemaan osansa tuoduista herkuista ja onnellisen oloisena se jää sen jälkeenkin pyörimään uusien ihmisten lähelle.

Syliin nostaminen saa Hotin kovin totiseksi. Se on sille selvästi aivan uusi juttu, ja siinä riittääkin sitten ihmettelemistä. Miksi nuo ihmiset osoittelevat kameralla ja puhelimella? Mitä on tämä outo huomio, jonka keskipisteeksi Hotti yhtäkkiä joutui? Eihän pieni Hotti voinut ymmärtää, että näistä kuvista on kiinni sen koko tulevaisuus: huomaako kukaan tätä vähän vakavailmeistä tyttöä kotia etsivien koirien joukosta, vai jääkö sen kohtaloksi unohtua koiratarhalle kasvamaan aikuiseksi? Toivomme niin kovasti, että Hottia odottaisi parempi kohtalo kuin vuosien odotus koiratarhalla.

Hotista kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska sen elämän ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet ensin pihavarastossa ja sen jälkeen koiratarhalla, on selvää, että kaikki kotielämään liittyvä on sille uutta ja ihmeellistä. Se tulee varmasti kummastelemaan ylipäätään sisällä asumista, ja sen lisäksi pitäisi vielä oppia, että tarpeet tehdään ulos ja kotiin on turvallista jäädä yksinkin. Ja ulkona pitäisi sitten ymmärtää, miksi ihminen sitoo narulla pennun itseensä, ja että kadulla voi vastaan tulla niin ihmisiä, koiria, autoja kuin polkupyöriäkin. Siinä kaikessa riittää pienelle pennulle niin paljon pureskeltavaa, että on selvää, että kotiutumiseen ja asioihin tottumiseen pitää varata aikaa ja pitkäjänteistä suhtautumista.

Hotti ei halua sohvankoristeeksi, vaan sopivan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa halutaan olla ja touhuta. Hotti toivoo, että kodissa olisi myös kiva koirakaveri, joka toimisi olla apuna uuteen kotiin sopeutumisessa ja helpottaisi kaikkeen uuteen tottumista. Koska Hotti on kasvanut varsin rajatussa ympäristössä, ei se halua muuttaa aivan kaupungin humuun, vaan rauhallinen taajama tai maaseutu olisi sille sopivampi ympäristö.

Viipurin koirat - Hotti 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.