Holly

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 27 kg)
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 12/2022
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

25.2.2024
Lumileikit ovat Hollyn mielestä ihan parasta. Kotihoitaja kuvailee, kuinka Holly lumessa piehtaroidessaan hymyilee.

Hollyn iloisuutta on vaikea taltioida kameralla, koska kuvattaessa Holly jäykistyy. Mutta lumisesta talvesta tämä neljävuotias koiratyttö on nauttinut täysin rinnoin! Holly on edelleen se sama reipas lenkkeilijä kuin tähänkin asti. Hollyn mielestä lenkit lumisessa metsässä saisivat kestää vaikka kuinka kauan.

Hollylle tehtiin iso hammasremontti viime vuoden lopulla, mistä seurauksena tytön hyvinvointi on selvästi lisääntynyt. Vielä vuosi sitten kovin arka tyttö on löytänyt oman paikkansa hoitopaikan muiden koirien joukossa ja suhtautuu vieraisiin ihmisiinkin aiempaa rennommin. Hoitopaikan jokaisesta perheenjäsenestä on tullut Hollyn hyvä kaveri, eikä heistä ketään tarvitse lainkaan arastella.

Holly on viettänyt nykyisessä hoitopaikassaan jo reilun vuoden ja muuttaisi mielellään ikiomaan kotiin. Vaikka Holly on reipastunut huomattavasti, se on edelleen varovainen koira. Vieraitten ihmisten ja monien uusien asioitten kohtaaminen on edelleen jännittävää. Hollyn toiveissa onkin rauhallinen koti, jossa vietetään paljon aikaa oman perheen kesken ja lähdetään usein ulkoilemaan, pitkille lenkeille ja lumileikkeihin.  

Hollyn hoitopaikka sijaitsee hyvin rauhallisella maaseudulla, mutta uusi koti voisi sijaita myös rauhallisessa taajamassa, asumismuotona joko omakoti- tai rivitalo. Kolme ensimmäistä vuottaan Holly on elänyt koiratahalla ja nykyisessä hoitopaikassa on useita koiria, joiden kaikkien kanssa Holly tulee erinomaisesti toimeen. Uudessa kodissa tulee olla tasapainoinen koirakaveri tukemassa ja rohkaisemassa monenlaisen uuden kohtaamisessa ja uusien taitojen opiskelussa. Olisiko sinun kodissasi paikka tälle kauniille ulkoilijatytölle?

29.11.2023
Holly kävi lokakuun puolella hammashoidossa, siltä poistettiin useita hampaita ja tyttö onkin piristynyt sen jälkeen huomattavasti.

Entisen tarhakoiran kohdalla voi suunhoidossa tulla vastaan yllätyksiä. Hoitopaikassa oli kiinnitetty huomiota runsaaseen hammaskiveen, mutta vasta röntgenkuvista selvisi kuinka paljon hoidettavaa Hollyn suussa olikaan. Hollylta poistettiin neljä etuposkihammasta ja kaikki alaetuhampaat. Poistettujen poskihampaiden juurissa oli kehityshäiriötä ja alaetuhampaissa parodontiittia.

Yhdessä hampaassa oli murtuma, kulumaa oli kauttaaltaan ja muutamassa hampaassa kiillevauriota. Poistojen lisäksi hampaat puhdistettiin ja kiillotettiin.

Holly tulee tätä nykyä entistä rohkeammin tervehtimään kotiin saapuvia ihmisiä. Tyttö hakeutuu myös tuttujen ihmisten vierelle sohvalle ja sänkyyn rapsutusten toivossa.

9.10.2023
Hollylle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Holly kotihoidossa 10/2023

19.9.2023
Ihana Holly on reipastunut kotihoidossa kovasti. Se tulee erinomaisesti toimeen toisten koirien kanssa ja rakastaa hirmuisesti tutuksi tulleita ihmisiä. Siitä saa myös mainion lenkkeilykaverin!

Ulkoilua rakastava Holly-tyttö juoksee kevyin askelin hoitopaikan isolla piha-alueella. Metsäiseltä pihalta löytyykin vaikka mitä mielenkiintoista haisteltavaa ja välillä keskikokoinen tyttö katoaa hetkeksi puiden taakse tutkimusretkilleen. 

Elämänsä ensimmäiset kolme vuotta koiratarhalla viettänyt Holly täyttää lokakuussa neljä vuotta.  Tarhaoloissa pienestä pennusta kasvoi arka nuori koira, joka onneksi pääsi vuodenvaihteessa kotihoitoon Suomeen. 

Kotihoidossa viettämiensä kuukausien aikana Holly on reipastunut todella paljon ja löytänyt paikkansa toisten koirien joukossa. Holly tuleekin erinomaisesti toimeen hoitopaikan kaikkien koirien kanssa. Seitsemän koiran laumasta parhaaksi kaveriksi on valikoitunut arka Max-poika.  

Hoitopaikan aikuiset ja teini-ikäinen tyttö ovat tulleet rakkaiksi, ja heidän läheisyyteensä Holly hakeutuu mielellään hakemaan rapsutuksia ja nauttimaan levollisesta yhdessäolosta.  Vieraisiin Holly suhtautuu varauksellisesti etäisyyttä pitäen, mutta tutuksi tulleet vierailijat saavat rapsuttaa tytön moniväristä, kiiltävää turkkia. 

Hoitotoimet turkin harjauksesta kynsien leikkuuseen sujuvat hyvin. Kotihoitajien työpäivän ajan Holly lähinnä nukkuu eikä ole koskaan tuhonnut mitään. Lenkkeily on Hollyn rakkain harrastus, se olisi aina valmis lähtemään lenkille ja kulkisi metsäpoluilla vaikka kuinka pitkiä matkoja.  

Hoitopaikka sijaitsee rauhallisella maaseudulla, joten vastaantulijoita ei lenkkimaastoissa ole kovin paljoa.  Vastaantulevat ihmiset kierretään hieman kauempaa eikä koirien kanssa synny rähinää.  Holly ei pelkää autoja eikä polkupyöriä.

Holly olisi aivan valmis muuttamaan omaan kotiin.  Toiveissa on rauhallisella alueella sijaitseva koti ensisijaisesti aikuisperheessä, josta löytyy reipas koirakaveri. Rauhallista elämää viettävä lapsiperhekin voi tulla kyseeseen ja useammanlainen asumismuoto on mahdollinen.  Rauhallisuus, reipas ulkoilu ja koirakaveri ovat tärkeimmät uuden kodin kriteerit. Hollyn hoitopaikassa on myös kissoja, joiden kanssa yhteiselo onnistuu, kunhan kissat ovat tottuneita koiriin ja uusi omistaja on valmis totuttamaan Hollyn kissoihin rauhassa.

18.7.2023
Kaunis Holly odottaa vieläkin oman kodin löytymistä. Kumma kyllä, sillä kukapa ei tällaista ihanuutta haluaisi päiväänsä piristämään? 

Hollyn olemuksessa on tapahtunut suuri muutos sitten tarha-aikojen: turkki kiiltää ja ilmeeseen on tullut iloa. Toki ujoutta näkyy edelleen Hollyssä, mutta kaikkiaan se on edistynyt aivan huimasti reipastumisen kanssa.

Holly on edelleen reipas lenkille lähtijä ja se ulkoiluttaisi mielellään omia ihmisiään säällä kuin säällä. Hollysta saa myös aina seuraa sohvalle löhöilyyn ja saattaapa välillä tassukin heilahtaa että hei, rapsuta lisää. Koirakavereihin Holly suhtautuu hyvin ja on tullut toimeen kaikkien tapaamiensa koirien kanssa. 

21.5.2023
Holly on kerrassaan ihastuttava ujopiimä. Se reipastuu pikkuhiljaa, mutta kaipaa edelleen rauhallista asuinympäristöä sekä kivaa koirakaveria odottamassa.

Holly odottaa edelleen hoitopaikassaan että juuri se oikea ihminen huomaisi hänet. Ihminen, joka ei vaatisi häneltä liikoja eikä odottaisi oikeastaan muuta kuin että saisi jakaa elämänsä tämän ihastuttavan ujopiimän kanssa. 

Hollyn sijaiskotielämä sujuu pikkuhiljaa reipastuen. Omat tutut ihmiset sekä useammin kyläilevät vieraat otetaan aina vastaan iloisesti häntää heiluttaen. Kesä on selvästi neidin mieleen ja se nauttii erityisesti metsässä kuljeskelusta sekä omalla pihalla leikkimisestä.

Kuitenkin kaikki yhtäkkiset äänet ja liikkeet edelleen säpsäyttävät neidin ja vieraita ihmisiä ihmetellään turvallisen välimatkan päästä jännittyneenä. Hollyn kotiutuminen onkin varmasti pitkä prosessi eikä koteja hänen kaltaisilleen arkajaloille ole joka kulmalla. Jossain se Hollyn oma koti kuitenkin varmasti on?

26.3.2023
Hollylle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Holly kotihoidossa 21.3.2023

14.3.2023
Jos Hollylta kysytään niin kolme sen lempiasiaa maailmassa ovat ruoka, omat ihmiset ja lumessa piehtarointi. Hollyn toiveissa on rauhallinen kotiympäristö, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Holly selvästi nauttii rauhallisesta elämästä hoitopaikassaan, missä päivää rytmittävät ulkoilut niin omalla aidatulla pihalla kuin lenkkeily rauhallisissa maisemissa, ruokailut ja ihmisen kanssa sohvalla rapsutuksista nauttiminen. 
Hollyn suosikki-ihmiseksi on hieman yllättäenkin osoittautunut hoitoperheen mies, jonka saapuessa kotiin on neiti yhtä huiskavaa häntää hetken aikaa. Uutena asiana Holly on alkanut hypätä sänkyyn hoitoisiä herättelemään aamuisin pusujen kera.

Hoitotoimenpiteitä harjoitellaan. Harjaus alkaa jo olla tuttua puuhaa nyt kun karvanlähtöaika on alkanut. Uusiin asioihin totuttaminen vie aikaa, mutta asiaa helpottaa se että Holly rakastaa niin kovin ihmisten seuraa. Ihmisen kosketus jännittää neitiä edelleen tietyissä tilanteissa, mutta esimerkiksi lenkille Holly on niin innoissaan lähdössä että tulee jo eteiseen odottamaan valjaiden pukemista. 

Holly odottaa kovasti, että oma ihminen pian huomaisi sen ja Holly pääsisi ilahduttamaan omaa perhettään. Vieraita ihmisiä Holly jännittää ja vaaditaan muutama tapaamiskerta, että se uskaltaa tulla tekemään lähempää tuttavuutta. Holly etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Tulevassa kodissa täytyisi odottaa koirakaveri, sillä Holly tarvitsee toisen koiran tukea ja rohkaisua.

5.3.2023
Kauniille Hollylle on lisätty uusia kuvia. Kuvaustilanne veti tytön melko vakavaksi, kun kuvaaja ei ollut tytölle ennestään tuttu.

5.1.2023
Miten iloinen tyttö Holly onkaan, kun ihminen vähän edes vilkaisee sen suuntaan: häntä alkaa vispata kuin viimeistä päivää!

Kolme vuotta, siis koko tähänastisen elämänsä ennen Suomeen muuttoa on Holly viettänyt tarhalla sisarustensa kanssa. Vaikka ihmisen kosketus vielä jännittää, haluaa Holly olla koko ajan siellä missä kotihoitoperheen ihmiset. Päivä päivältä rohkeammin Holly myös uskaltaa tulla rapsuteltavaksi ja saattaapa pari suukkoakin moiskauttaa samalla. Valjaiden pukeminen sujuu, kun sen tekee rauhassa tytön ehdoilla, ja lenkille Holly lähtee reippaana hoitoperheen muun lauman mukana. Lenkkeily sujuu hienosti maalaismaisemissa kylätiellä. Jos välillä jotain jännittävää osuu matkalle, niin sitä istahdetaan hetkeksi ihmettelemään, kunnes taas matka jatkuu.

Holly on suhtautunut kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin yhtä lailla, jännittyneen iloisesti. Ihan pieniä lapsia se ei ole tavannut. Omaa kotia Holly etsii rauhallisesta ympäristöstä ja perheestä, jossa olisi oma koirakaveri jo odottamassa.

2.1.2023
Hollylle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Holly kotihoidossa 2.1.2023

17.12.2022
Kaunis Holly opettelee nyt kotikoiran elämää hoitopaikassa Lahden seudulla.

Hollyn kuulumisia voi seurata täällä.

Hollyn yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

14.12.2022
Holly on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. 

Hollylta tutkittiin PCR-testillä anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Hollylta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

24.10.2022
Hollyn elämän kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet kaukana hyvästä koiranelämästä, mutta joko nyt sitä voisi onnistaa?

Holly asuu siskojensa Hotin ja Hupsun kanssa kolmistaan omassa aitauksessaan Elenan tarhalla. Samassa aitauksessa, minne ne lähes kolme vuotta sitten pikkupentuina saapuivat. Toivoimme kovasti suloiselle Hollylle kotia, mutta pian tyttöjen saapumisen jälkeen rajat sulkeutuivat koronapandemian vuoksi, emme päässeet enää tarhalle ja tytöt jäivät kasvamaan aikuisiksi maailmanaan pelkkä pieni aitaus.

Elenan tarhalla on vähän reilu 200 koiraa. Työtä on valtavasti ja kaikkea hoitavat Elena, hänen nuori aikuinen poikansa sekä hänen ystävänsä. Holly ja siskot eivät ole päässeet tottumaan hihnaan eivätkä tutustumaan tarhan ulkopuoliseen elämään. Siihen tuli nyt kuitenkin muutos, sillä muutama päivä sitten vierailimme Elenan luona. Siskoille puettiin varusteet ja ne kaikki kannettiin läpi meluavan tarhan ja porteista ulos.

Hollysta on kasvanut keskikokoinen, sirorakenteinen tyttö, joka on kuitenkin hiukan liian laihassa kunnossa. Holly on onnessaan kun ihmisiä on ympärillä, mutta se ei tiedä yhtään miten remmissä kuuluisi kävellä. Välillä kierretään ympyrää, välillä tulee totaalinen stoppi. Milloin ryömitään, milloin loikitaan. Kun pääsemme lyhyen asfalttisuoran, aukeaa eteemme mukavan rauhallinen metsätie. Kaikki kolme siskosta käyvät loikoilemaan heinikkoon ja haistelemaan metsän reunan tuoksuja. Vaikka Holly on uusien ja jännittävien asioiden äärellä, on se utelias kaikesta ympärillään näkemästään. Ihmiset ovat suuresti sen mieleen ja kun tytölle vähän lepertelee, tulee se antamaan suukkoja poskelle useampaan otteeseen. Häntä heiluu kovaa tahtia ja paikoillaan on vaikea pysyä.

Vaikka Holly on kasvanut tarhalla, olisi tässä tytössä potentiaalia vielä ihan kunnon kotikoiraksi! Holly tarvitsisi kodin rauhallisesta ympäristöstä sekä reippaan koirakaverin jonka turvissa saisi reipastua ja tottua kaikkeen uuteen ja jännittävään omassa tahdissa. Ymmärtäväisen ja pitkäjänteisen ihmisen, jolla ei ole liikoja odotuksia ja joka on valmis antamaan Hollylle aikaa kotiutumiseen. 

Surullisina palautimme Hollyn pieneen aitaukseensa, jonne se jää lyhyellä turkillaan odottamaan talvea ja omaa kotia. Kunpa joku kiinnostuisi Hollysta ja haluaisi tarjota sille onnellisen loppuelämän.

Viipurin koirat - Holly 23.10.2022

10.3.2021
Videoterveiset Hollylta ja siskoilta!

Viipurin koirat - Holly, Hotti & Hupsu 6.3.2021

1.11.2020
Juuri vuoden täyttänyt Holly etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa olisi koirakaverikin jo odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Hollyn ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

4.2.2020
Ei kannata antaa kuvan hämätä! Holly on iloinen tyttökulta, joka iloitsee uusien ihmisten tapaamisesta kovasti.

Hupsu, Honey, Hotti, Holly ja Hiisi syntyivät niin kovin tyypilliseen venäläiseen koiranelämään: emokoira toimitti jonkinlaisen vahtikoiran virkaa viipurilaisen yrityksen pihassa, mutta sen vertaa emosta huolehtiminen ei kiinnostanut, että sitä olisi jaksettu viedä steriloitavaksi. Niinpä eräänä lokakuisena päivänä se synnytti viisi kaunista pentua pihalla olevaan varastoon. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat aikalailla oman onnensa nojassa asuvasta koiraperheestä ja alkoivat kysellä venäläisessä sosiaalisessa mediassa, että voisiko kukaan auttaa pentuja. Pennuille saatiinkin ruokaa ja rokotukset järjestymään. Koiratarhalle niitä ei kuitenkaan kannattanut viedä ennen kuin rokotussuoja oli varmasti riittävän vahva. Elena Svetogorskista lupasi ottaa pennut siinä vaiheessa vastaan, ja niinpä pennut saivat autokyydin Elenan tarhalle vuodenvaihteen tienoilla. Pentujen emo sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella ja se jäi asumaan Viipurin Papulassa sijaitsevan yrityksen pihaan. Emosta on kuva alla.

Sisarusparven ilopillerin tittelin voi antaa Hollylle. Sen häntä heiluu niin kovasti, että koko letkeä pennun vartalo heiluu mukana. Ja siinä missä sisarukset käyvät välillä hakemassa vähän rohkeutta kopin luota, jää Holly nauttimaan ihmisten seurasta ja jäljellä olevista herkuista. Holly olisi ihan valmis kiipeämään myös syliin, kunhan saisi seuraa ja rapsutuksia!

Kuvaamisen ajan sylissä nököttäminen oli Hollystä sitten lopulta kuitenkin vähän jännää, mutta urheasti Holly selvisi uudesta tilanteesta. Kuvia edestä ja takaa, ja videota vielä päälle. Kyllä siinä sai pieni pentu poseerata riittävästi. Vaan kun kuvaustuokio on ohi ja Holly taas sisarustensa joukossa aitauksessa, on kaikki jännitys taas tiessään ja Holly mukana kerjäämässä herkkuja ja huomiota.

Hollystä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska sen elämän ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet ensin pihavarastossa ja sen jälkeen koiratarhalla, on selvää, että kaikki kotielämään liittyvä on sille uutta ja ihmeellistä. Se tulee varmasti kummastelemaan ylipäätään sisällä asumista, ja sen lisäksi pitäisi vielä oppia, että tarpeet tehdään ulos ja kotiin on turvallista jäädä yksinkin. Ja ulkona pitäisi sitten ymmärtää, miksi ihminen sitoo narulla pennun itseensä, ja että kadulla voi vastaan tulla niin ihmisiä, koiria, autoja kuin polkupyöriäkin. Siinä kaikessa riittää pienelle pennulle niin paljon pureskeltavaa, että on selvää, että kotiutumiseen ja asioihin tottumiseen pitää varata aikaa ja pitkäjänteistä suhtautumista.

Holly ei halua sohvankoristeeksi, vaan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa halutaan olla ja touhuta. Holly varmasti ilahtuisi, jos kodissa olisi myös kiva koirakaveri, joka toimisi apuna uuteen kotiin sopeutumisessa ja helpottaisi kaikkeen uuteen tottumista. Koska Holly on kasvanut varsin rajatussa ympäristössä, ei se halua muuttaa aivan kaupungin humuun, vaan rauhallinen taajama tai maaseutu olisi sille sopivampi ympäristö.

Viipurin koirat - Holly 29.1.2020

Hollyn tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.