Holly

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 12/2022
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

21.5.2023
Holly on kerrassaan ihastuttava ujopiimä. Se reipastuu pikkuhiljaa, mutta kaipaa edelleen rauhallista asuinympäristöä sekä kivaa koirakaveria odottamassa.

Holly odottaa edelleen hoitopaikassaan että juuri se oikea ihminen huomaisi hänet. Ihminen, joka ei vaatisi häneltä liikoja eikä odottaisi oikeastaan muuta kuin että saisi jakaa elämänsä tämän ihastuttavan ujopiimän kanssa. 

Hollyn sijaiskotielämä sujuu pikkuhiljaa reipastuen. Omat tutut ihmiset sekä useammin kyläilevät vieraat otetaan aina vastaan iloisesti häntää heiluttaen. Kesä on selvästi neidin mieleen ja se nauttii erityisesti metsässä kuljeskelusta sekä omalla pihalla leikkimisestä.

Kuitenkin kaikki yhtäkkiset äänet ja liikkeet edelleen säpsäyttävät neidin ja vieraita ihmisiä ihmetellään turvallisen välimatkan päästä jännittyneenä. Hollyn kotiutuminen onkin varmasti pitkä prosessi eikä koteja hänen kaltaisilleen arkajaloille ole joka kulmalla. Jossain se Hollyn oma koti kuitenkin varmasti on?

26.3.2023
Hollylle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Holly kotihoidossa 21.3.2023

kotikallionhoitolaiset

14.3.2023
Jos Hollylta kysytään niin kolme sen lempiasiaa maailmassa ovat ruoka, omat ihmiset ja lumessa piehtarointi. Hollyn toiveissa on rauhallinen kotiympäristö, missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Holly selvästi nauttii rauhallisesta elämästä hoitopaikassaan, missä päivää rytmittävät ulkoilut niin omalla aidatulla pihalla kuin lenkkeily rauhallisissa maisemissa, ruokailut ja ihmisen kanssa sohvalla rapsutuksista nauttiminen. 
Hollyn suosikki-ihmiseksi on hieman yllättäenkin osoittautunut hoitoperheen mies, jonka saapuessa kotiin on neiti yhtä huiskavaa häntää hetken aikaa. Uutena asiana Holly on alkanut hypätä sänkyyn hoitoisiä herättelemään aamuisin pusujen kera.

Hoitotoimenpiteitä harjoitellaan. Harjaus alkaa jo olla tuttua puuhaa nyt kun karvanlähtöaika on alkanut. Uusiin asioihin totuttaminen vie aikaa, mutta asiaa helpottaa se että Holly rakastaa niin kovin ihmisten seuraa. Ihmisen kosketus jännittää neitiä edelleen tietyissä tilanteissa, mutta esimerkiksi lenkille Holly on niin innoissaan lähdössä että tulee jo eteiseen odottamaan valjaiden pukemista. 

Holly odottaa kovasti, että oma ihminen pian huomaisi sen ja Holly pääsisi ilahduttamaan omaa perhettään. Vieraita ihmisiä Holly jännittää ja vaaditaan muutama tapaamiskerta, että se uskaltaa tulla tekemään lähempää tuttavuutta. Holly etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä. Tulevassa kodissa täytyisi odottaa koirakaveri, sillä Holly tarvitsee toisen koiran tukea ja rohkaisua.

5.3.2023
Kauniille Hollylle on lisätty uusia kuvia. Kuvaustilanne veti tytön melko vakavaksi, kun kuvaaja ei ollut tytölle ennestään tuttu.

5.1.2023
Miten iloinen tyttö Holly onkaan, kun ihminen vähän edes vilkaisee sen suuntaan: häntä alkaa vispata kuin viimeistä päivää!

Kolme vuotta, siis koko tähänastisen elämänsä ennen Suomeen muuttoa on Holly viettänyt tarhalla sisarustensa kanssa. Vaikka ihmisen kosketus vielä jännittää, haluaa Holly olla koko ajan siellä missä kotihoitoperheen ihmiset. Päivä päivältä rohkeammin Holly myös uskaltaa tulla rapsuteltavaksi ja saattaapa pari suukkoakin moiskauttaa samalla. Valjaiden pukeminen sujuu, kun sen tekee rauhassa tytön ehdoilla, ja lenkille Holly lähtee reippaana hoitoperheen muun lauman mukana. Lenkkeily sujuu hienosti maalaismaisemissa kylätiellä. Jos välillä jotain jännittävää osuu matkalle, niin sitä istahdetaan hetkeksi ihmettelemään, kunnes taas matka jatkuu.

Holly on suhtautunut kaikkiin tapaamiinsa ihmisiin yhtä lailla, jännittyneen iloisesti. Ihan pieniä lapsia se ei ole tavannut. Omaa kotia Holly etsii rauhallisesta ympäristöstä ja perheestä, jossa olisi oma koirakaveri jo odottamassa.

2.1.2023
Hollylle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Holly kotihoidossa 2.1.2023

17.12.2022
Kaunis Holly opettelee nyt kotikoiran elämää hoitopaikassa Lahden seudulla.

Hollyn kuulumisia voi seurata täällä.

Hollyn yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

14.12.2022
Holly on pakannut kassinsa ja muuttaa pian kotihoitopaikkaan. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. 

Hollylta tutkittiin PCR-testillä anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Hollylta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

24.10.2022
Hollyn elämän kolme ensimmäistä vuotta ovat olleet kaukana hyvästä koiranelämästä, mutta joko nyt sitä voisi onnistaa?

Holly asuu siskojensa Hotin ja Hupsun kanssa kolmistaan omassa aitauksessaan Elenan tarhalla. Samassa aitauksessa, minne ne lähes kolme vuotta sitten pikkupentuina saapuivat. Toivoimme kovasti suloiselle Hollylle kotia, mutta pian tyttöjen saapumisen jälkeen rajat sulkeutuivat koronapandemian vuoksi, emme päässeet enää tarhalle ja tytöt jäivät kasvamaan aikuisiksi maailmanaan pelkkä pieni aitaus.

Elenan tarhalla on vähän reilu 200 koiraa. Työtä on valtavasti ja kaikkea hoitavat Elena, hänen nuori aikuinen poikansa sekä hänen ystävänsä. Holly ja siskot eivät ole päässeet tottumaan hihnaan eivätkä tutustumaan tarhan ulkopuoliseen elämään. Siihen tuli nyt kuitenkin muutos, sillä muutama päivä sitten vierailimme Elenan luona. Siskoille puettiin varusteet ja ne kaikki kannettiin läpi meluavan tarhan ja porteista ulos.

Hollysta on kasvanut keskikokoinen, sirorakenteinen tyttö, joka on kuitenkin hiukan liian laihassa kunnossa. Holly on onnessaan kun ihmisiä on ympärillä, mutta se ei tiedä yhtään miten remmissä kuuluisi kävellä. Välillä kierretään ympyrää, välillä tulee totaalinen stoppi. Milloin ryömitään, milloin loikitaan. Kun pääsemme lyhyen asfalttisuoran, aukeaa eteemme mukavan rauhallinen metsätie. Kaikki kolme siskosta käyvät loikoilemaan heinikkoon ja haistelemaan metsän reunan tuoksuja. Vaikka Holly on uusien ja jännittävien asioiden äärellä, on se utelias kaikesta ympärillään näkemästään. Ihmiset ovat suuresti sen mieleen ja kun tytölle vähän lepertelee, tulee se antamaan suukkoja poskelle useampaan otteeseen. Häntä heiluu kovaa tahtia ja paikoillaan on vaikea pysyä.

Vaikka Holly on kasvanut tarhalla, olisi tässä tytössä potentiaalia vielä ihan kunnon kotikoiraksi! Holly tarvitsisi kodin rauhallisesta ympäristöstä sekä reippaan koirakaverin jonka turvissa saisi reipastua ja tottua kaikkeen uuteen ja jännittävään omassa tahdissa. Ymmärtäväisen ja pitkäjänteisen ihmisen, jolla ei ole liikoja odotuksia ja joka on valmis antamaan Hollylle aikaa kotiutumiseen. 

Surullisina palautimme Hollyn pieneen aitaukseensa, jonne se jää lyhyellä turkillaan odottamaan talvea ja omaa kotia. Kunpa joku kiinnostuisi Hollysta ja haluaisi tarjota sille onnellisen loppuelämän.

Viipurin koirat - Holly 23.10.2022

10.3.2021
Videoterveiset Hollylta ja siskoilta!

Viipurin koirat - Holly, Hotti & Hupsu 6.3.2021

1.11.2020
Juuri vuoden täyttänyt Holly etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, jossa olisi koirakaverikin jo odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Hollyn ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

4.2.2020
Ei kannata antaa kuvan hämätä! Holly on iloinen tyttökulta, joka iloitsee uusien ihmisten tapaamisesta kovasti.

Hupsu, Honey, Hotti, Holly ja Hiisi syntyivät niin kovin tyypilliseen venäläiseen koiranelämään: emokoira toimitti jonkinlaisen vahtikoiran virkaa viipurilaisen yrityksen pihassa, mutta sen vertaa emosta huolehtiminen ei kiinnostanut, että sitä olisi jaksettu viedä steriloitavaksi. Niinpä eräänä lokakuisena päivänä se synnytti viisi kaunista pentua pihalla olevaan varastoon. Paikalliset eläinsuojelijat kuulivat aikalailla oman onnensa nojassa asuvasta koiraperheestä ja alkoivat kysellä venäläisessä sosiaalisessa mediassa, että voisiko kukaan auttaa pentuja. Pennuille saatiinkin ruokaa ja rokotukset järjestymään. Koiratarhalle niitä ei kuitenkaan kannattanut viedä ennen kuin rokotussuoja oli varmasti riittävän vahva. Elena Svetogorskista lupasi ottaa pennut siinä vaiheessa vastaan, ja niinpä pennut saivat autokyydin Elenan tarhalle vuodenvaihteen tienoilla. Pentujen emo sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella ja se jäi asumaan Viipurin Papulassa sijaitsevan yrityksen pihaan. Emosta on kuva alla.

Sisarusparven ilopillerin tittelin voi antaa Hollylle. Sen häntä heiluu niin kovasti, että koko letkeä pennun vartalo heiluu mukana. Ja siinä missä sisarukset käyvät välillä hakemassa vähän rohkeutta kopin luota, jää Holly nauttimaan ihmisten seurasta ja jäljellä olevista herkuista. Holly olisi ihan valmis kiipeämään myös syliin, kunhan saisi seuraa ja rapsutuksia!

Kuvaamisen ajan sylissä nököttäminen oli Hollystä sitten lopulta kuitenkin vähän jännää, mutta urheasti Holly selvisi uudesta tilanteesta. Kuvia edestä ja takaa, ja videota vielä päälle. Kyllä siinä sai pieni pentu poseerata riittävästi. Vaan kun kuvaustuokio on ohi ja Holly taas sisarustensa joukossa aitauksessa, on kaikki jännitys taas tiessään ja Holly mukana kerjäämässä herkkuja ja huomiota.

Hollystä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska sen elämän ensimmäiset kuukaudet ovat kuluneet ensin pihavarastossa ja sen jälkeen koiratarhalla, on selvää, että kaikki kotielämään liittyvä on sille uutta ja ihmeellistä. Se tulee varmasti kummastelemaan ylipäätään sisällä asumista, ja sen lisäksi pitäisi vielä oppia, että tarpeet tehdään ulos ja kotiin on turvallista jäädä yksinkin. Ja ulkona pitäisi sitten ymmärtää, miksi ihminen sitoo narulla pennun itseensä, ja että kadulla voi vastaan tulla niin ihmisiä, koiria, autoja kuin polkupyöriäkin. Siinä kaikessa riittää pienelle pennulle niin paljon pureskeltavaa, että on selvää, että kotiutumiseen ja asioihin tottumiseen pitää varata aikaa ja pitkäjänteistä suhtautumista.

Holly ei halua sohvankoristeeksi, vaan aktiiviseen kotiin, jossa koiran kanssa halutaan olla ja touhuta. Holly varmasti ilahtuisi, jos kodissa olisi myös kiva koirakaveri, joka toimisi apuna uuteen kotiin sopeutumisessa ja helpottaisi kaikkeen uuteen tottumista. Koska Holly on kasvanut varsin rajatussa ympäristössä, ei se halua muuttaa aivan kaupungin humuun, vaan rauhallinen taajama tai maaseutu olisi sille sopivampi ympäristö.

Viipurin koirat - Holly 29.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.