Kaiku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suurehko keskikokoinen (n. 34 kg)
Syntymäaika: 12/2019
Tautitestattu: 1/2023

10.4.2024
Kaiku sai kodin Kemiönsaarelta.

29.11.2023
Vaativasta hammasoperaatiosta toipunut Kaiku etsii osaavaa omistajaa. Kaiku on omille ihmisille ihana, mutta siinä on iso annos reaktiivista vahtikoiraa.

Kaiku kävi kesällä hammashoidossa, jossa poistettiin kaksi akuuteimmin poistoa vaatinutta hammasta ja puhdistettiin hammaskivet. Paljon jäi kuitenkin vielä tekemättä ja Kaiku ohjattiin jonottamaan vaativiin hammasoperaatioihin erikoistuneelle klinikalle. Kaiku-polon hammaskalusto oli poikkeuksellisen haastava ja suussa oli mm. useita puhkeamattomia ja murtuneita hampaita.

Lokakuun puolivälissä Kaiku pääsi vihdoin lopuistakin kipeistä hampaistaan eroon. Kaiku haluaa samalla kiittää sydämellinen kaikkia lahjoittajia, jotka mahdollistivat Kaikun pääsyn hammaslääkäriin! Kaikulta poistettiin yli kuusi tuntia kestäneessä operaatiossa neljä puhkeamatonta hammasta sekä useita juureen saakka murtuneita hampaita. Lisäksi suusta löytyi follikulaarikysta ja tulehtunut juuren jänne. Ennen operaatiota otetut KKTT-kuvat osoittavat, kuinka vaikeassa paikassa puhkeamattomat hampaat olivat ja kuinka kipeä Kaikun suu on koko aiemman elämän ajan ollut. Ellei Kaikua olisi onnistanut Suomeen pääsyssä, olisi se joutunut viettämään loppuelämänsä kipeän suun kanssa.

Kaikua hoitanut eläinlääkäri epäili murtuneita kulmahampaita ja puhkeamattomia, leukaluun sisään jääneitä hampaita traumaperäisiksi. Mitä sitten on käynyt, sitä voi vain arvailla. Kaiku reagoi sen verran raivoisasti autoihin, että on voinut hyvin kolaroida joskus menneisyydessään auton kanssa. Mysteeriksi jää.

Kaiku on komea ja upea poika ja omille ihmisille se onkin aivan ihana. Kaikussa on kuitenkin ominaisuuksia, jotka tekevät siitä haasteellisen sijoitettavan. Kaiku suhtautuu vieraisiin epäluuloisesti ja on kova vahtimaan. Polkupyörät, autot, toiset koirat ja osa ihmisistä aikaansaa Kaikussa reaktiivisuutta. Tämän vuoksi Kaikun koti ei voi sijaita kaupungissa eikä kerrostalossa. Kaupunki kaikkine ärsykkeineen kuormittaa Kaikua voimakkaasti, ja siksi omakotitalo rauhallisella alueella tai maaseudulla olisi Kaikulle sopivin asuinmuoto.

Tätä käytöstä hoitopaikassa on pyritty opettamaan pois vastaehdollistamisella, mutta työtä hihnakäyttäytymisen kanssa on vielä. Kaiku on iso ja vahva koira, joten hihnan päässä tulisi olla sen verran voimaa ettei voimakas poika vie taluttajaa nurin. 

Kaiku on kotihoidossa ollessaan osoittautunut fiksuksi ja energiseksi pojaksi, joka on tuttujen ihmisten parissa hauska, huumorintajuinen ja sympaattinen iso poika. Kaikulla on runsaasti energiaa, jota se mielellään purkaa kotihoitopaikassa asuvan koirakaverin kanssa leikkien. Oma, aidattu piha on vahvasti Kaikun toiveissa, sellainen jossa on tilaa juosta. Kaiku osaa rauhoittua hienosti nukkumaan omalle paikalleen ja antaa tehdä hoitotoimenpiteet kiltisti. Kaiku ei hankkiudu kahnauksiin resursseista hoitopaikassa asuvan toisen koiran, samanikäisen narttukoiran kanssa, vaan väistää tarvittaessa.

Kotiin tuleviin vieraisiin Kaikun tulee saada tottua ajan kanssa, tai sille on kyettävä järjestämään oma, rauhallinen ja rajattu tila. Yksinolot koirakaverin kanssa sujuvat hyvin, mutta täysin yksin jääminen vaatii vielä harjoittelua.

Kaiku on nuori koira, joka on tuttujen ihmisten parissa mitä kiltein ja hellyyttävin tapaus, mutta tarvitsee kodin joka sitoutuu työstämään Kaikun reaktiivisuutta ja hyväksyy että kaikkien kanssa toimeen tulevaa koiraa Kaikusta ei kenties koskaan tule.

Kaiku etsii kotia aikuistaloudesta.

4.8.2023
Energiselle Kaikulle päivitettiin sivuille uusi video:

Viipurin koirat - Kaiku kotihoidossa, kesä 2023

7.5.2023
Kaikun elämää voi seurata Instagramissa sivulla @kaiku_the_dog.

2.3.2023
Täältä tulee Kaiku! Energinen, iloinen ja elämää täynnä – sellainen on Kaiku, omien tuttujen ihmisten parissa.

Kaiku lenkkeilee ulkona reippaasti ja mätkähtää ulkona tuon tuosta maahan selälleen kierimään lumessa. Elämä tarhan ulkopuolella on ihanaa. Hihnakäytöstä ja rauhoittumista harjoitellaan hoitopaikassa, Kaiku on nuori ja energinen koira, joka tarvitsee lempeää ohjausta aktiivisuuden kohdistamiseen oikeisiin asioihin. Hän on erittäin hyvin motivoitavissa ruoalla ja oppii nopeasti. Muiden koirien kanssa Kaiku tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen. Kaiku on käynyt koirapuistossa muutaman kerran leikkimässä hienosti ison koirajoukon kanssa ja myös hoitopaikan toista koiraa Kaiku hakee leikkimään ja puhuu koiraa taitavasti. Kissoja tai muita eläimiä hän ei ole tavannut. Resursseja hän ei toiselta hoitokoiralta vahdi, vaan väistää kotona tarvittaessa.

Lapsiin Kaiku ei ole päässyt läheisesti tutustumaan, mutta energisyytensä takia ei välttämättä ole sopivin valinta pienten lasten perheisiin. Vieraisiin hän suhtautuu mutkattomasti, kun saa omaan tahtiinsa tutustua. Vieraiden tekemät äkkinäiset liikkeet tai pimeillä metsäpoluilla tavatut tuntemattomat ihmiset sen sijaan herättävät epäilystä. Ihmisten kohtaamista ja ohittamista pimeään aikaan ulkoilupoluilla harjoitellaan hoitoperheessä, pimeät metsäpolut aiheuttavat vielä jännitystä.

Kaiku on päässyt kokeilemaan elämää sekä kerrostalossa Helsingissä että omakotitalossa maalla, sekä vieraillut myös ihmisvilinässä Helsingissä ilman ongelmia. Kaupunkiympäristö on Kaikulle selkeästi tuttu asia. Vahtiviettiä hänellä kuitenkin on runsaasti ja omasta mielestään asiattomista liikkujista hän ilmoittaa reippaalla äänellä. Omakotitalo olisi siksi Kaikulle paras asuinmuoto.

Lyhyet yksinolot koirakaverin kanssa sujuvat pääsääntöisesti hyvin ja Kaiku on ollut sisäsiisti saapumisestaan lähtien, hän osaa pyytää päästä ulos tarvittaessa.

Autolla matkustaminen sujuu jo melko hyvin. Kaiku osaa jo rauhoittua nukkumaan autoon ja matkustaa pidempiäkin matkoja ongelmitta, vaikkei autoilusta erityisesti pidäkään.

Hoitotoimenpiteitä, kuten kynsienleikkuuta harjoitellaan hoitoperheessä. Eläinlääkärikäynti sujui Kaikulta mallikkaasti, ja hän antoi kiltisti lääkärin käsitellä itseään.

Kotioloissa Kaiku on ihana, välitön, rakastettava, hauska ja läheisyydenhaluinen nuori koira ja etsii kotia, joka osaa tukea reipasta, mutta herkkää poikaa uusien asioiden edessä.

22.2.2023
Kaiku käväisi lääkärissä ja sai reseptin Advocate-lääkitystä varten, jotta Dirofilaria repens -tartunnan hoitoa saadaan jatkettua Suomessa. 

27.1.2023
Laiha Kaiku pääsi viimein kunnollisten ruokapatojen äärelle Suomeen! Kaiku odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan.

23.1.2023
Kaiku valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia. Kaiku on Dirofilaria repens -positiivinen ja aloittaa Advocate-kuurin ennen lähtöä.

Kaikulta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

Kaiku kastroitiin.

1.11.2022
Voi, miten komea poika Kaiku olisikaan, ellei se olisi langanlaiha ja lihakseton. Ihmisrakas Kaiku on asunut tarhalla hiukan yli kaksi vuotta.

Kaiku on peräisin Pietarin esikaupunkialueelta Pargolovosta (suom. Parkala). Elenaan otti yhteyttä nainen, joka kertoi kaupungilla majailevasta, hyvin ihmisrakkaasta nuoresta koirasta. He halusivat auttaa koditonta poikaa ja etsivät sille sijaiskotia, mutta kun sitä ei löytynyt päätettiin Kaiku tuoda Elenalle elokuussa 2020. 

Olemme tavanneet ystävällisen Kaikun nyt jo useamman kerran, mutta lokakuun lopussa isoa poikaa onnistaa. Se pääsee kanssamme hihnakävelylle ja saa hetkeksi jättää tarhan taakseen. Kaiku on alkuun hiukan ihmeissään, mutta ymmärtää pian, että tässähän pääsee jaloittelemaan ja nuuskimaan tienvierusta. Kahdelle tarhan ulkopuolella vapaana elävälle koiralle Kaikulla ei ole mitään pahaa sanottavaa ja se ohittaa ne nopeasti sen kummemmin niistä välittämättä.

Kaiku ei vaikuta energiseltä touhottajalta vaan seurailee rauhassa ihmisiä. Se kävelee hyvin hihnassa ja namin nähdessään istahtaa aloilleen. Suu paljastaa kovan elämän. Hampaita puuttuu, osa on poikki ja lopuissa on runsaasti hammaskiveä. Ei ihme, että poika on alakuloisen oloinen. Se syö nappuloita kädestämme mutta tyytyy pieneen määrään.

Kaiku on hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen poika. Aitaukseen mentäessä se tulee välittömästi luokse häntäänsä heiluttaen ja sen silmät loistavat ilosta. Kaiku elää valitettavasti tällä hetkellä aitauksessa, missä yksi koira ahnehtii muidenkin ruokia. Kaiku jää tässä kiistassa kakkoseksi, sen paljastaa pojan langanlaiha vartalo. Yli 200 koiran tarhalla tilaa on vähän ja koirat asuvat jo muutenkin niin ahtaasti, että niiden uudelleensijoittaminen toisiin aitauksiin on hankalaa. 

Kaiku on pelkkä varjo siitä komeudesta mikä se olisi, jos se olisi normaalipainossa. Se on kooltaan isohko keskikokoinen, pitkä koira, josta taitaa löytyä aimo ripaus saksanpaimenkoiraa. Tarhalla se on hiljainen eikä hauku turhia, mutta tämä voi muuttua uudessa ympäristössä kotiutumisen aikana. Kaiku voisi todennäköisesti sopeutua hyvin ainoaksikin koiraksi, sillä se on niin reipas ja varttunut jossain muualla kuin koiratarhalla. Kuvien ja tietoja perusteella se on elänyt melko vilkkaassa kaupungissa eikä siksi välttämättä ihan pienistä säiky. Elena arvelee, että Kaiku olisi ollut noin vuoden ikäinen tullessaan tarhalle, joten ikää olisi nyt noin kolme vuotta. Tämä on kuitenkin vain arvaus, sillä Kaikun todellinen ikä ei ole kenenkään tiedossa. 

Ihmisrakas Kaiku on varmasti saanut viettää pentuaikaansa ihmisten parissa, mutta emme tiedä onko sillä kokemuksia kotikoirana asumisesta. Voi siis olla, että uuden omistajan on rauhallisesti opastettava Kaikua uusien taitojen, kuten yksin jäämisen ja sisäsiisteyden opettelussa. Kaiku vaikuttaa kiltiltä ja sympaattiselta pojalta, jota elämä ei ole kohdellut reilusti. Nyt olisi jo korkea aika päästä kääntämään sivua. 

Kaiku kastroidaan sekä tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Kaiku 30.10.2022

Kaikun tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.