Boskor

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Tautitestattu: 3/2024
Syntymäaika: 2020

15.3.2024
Onnekas Boskor pääsi muuttamaan omaan kotiin Nurmijärvelle.

10.2.2024
Boskor lähettää terveisiä videon ja tuoreiden kuvien muodossa. Boskor on fiksu ja miellyttämisenhaluinen poika ja osaa esimerkiksi istua namin toivossa. 

Margarita kehuu Boskoria kovasti. Aurika-klinikalla viettämänsä ajan perusteella Boskor on sisäsiisti ja kissoihin tottunut. Kamennogorskin tarhalla käy vapaaehtoisia lapsia ja nuoria, joiden kanssa Boskor tulee Margaritan mukaan loistavasti toimeen ja joiden kanssa se viettää todella mielellään aikaa. 

Viipurin koirat - Boskor 2/2024

7.8.2023
Terveisiä Boskorilta! Heinäkuun lopussa kävimme vierailemassa Margaritan tarhalla ja Boskor otti meidät siellä iloisesti vastaan.

Boskor porhalsi vapaana tarhan edustalla, ilahtui vieraista, juoksi toisen luota toisen luo ja testasi namituomisemme. Se on iloinen ja hyväntuulinen koira, joka suhtautuu ystävällisesti jokaiseen tulijaan. Tällä kertaa joukossamme oli myös Boskorille ennestään tuntematon mies, eikä Boskor jännittänyt myöskään tätä lainkaan.

Viipurin koirat - Boskor 29.7.2023

16.7.2023
Boskor on ihmisrakas koira, jota on kohdannut suuri epäonni. Sen toisen takajalan tassu on jouduttu amputoimaan. Boskoria tilanne ei kuitenkaan tunnu juuri vaivaavan.

Boskor saapui tarhalle alkuvuodesta 2023 vähävaraisesta kodista. Perheeseen oli syntynyt lapsi, eikä heillä ollut enää varaa pitää koiraa. Vaikka koti ei ollut kummoinen, sai Boskor asua sisäkoirana ja monet kotikoiran taidot, kuten sisäsiisteys, ovat sille tuttuja. 

Boskor ei pidä toisista uroksista ja siksi se asuikin aitauksessa yhdessä narttukoirien kanssa. Eräänä yönä huhtikuussa se oli kuitenkin kiivennyt naapuriaitaukseen ja joutunut siellä pahaan tappeluun. Sitä purtiin takajalkaan, joka tulehtui pureman seurauksena ja oli pakko amputoida osittain.

Boskor oli loukkaantumisensa jälkeen hoidettavana Aurika-klinikalla Viipurissa, missä mekin olemme sen pariin otteeseen tavanneet. Se tervehti meitä iloisesti ja lähti mielellään kanssamme pienelle kävelylle. Klinikan henkilökunta kehuu kilvan Boskorin luonnetta. Boskor tottui klinikalla asuessaan lukuisiin takahuoneissa vapaina pyöriviin kissoihin ja onkin valmis muuttamaan kissakotiin. Reippaalle Boskorille sopii asua ainoana koirana tai kivan nartun kaverina. Se tottui lenkkeilemään eläinklinikan ympäristössä kaupunkimaisella alueella, joten se on avoin myös monenlaiselle asumismuodolle ja vilkkaammallekin alueelle. 

Toistaiseksi Boskor pärjää leikanneen lääkärin mukaan näin ja kulkee varsin vauhdikkaasti kolmijalkaisena. Sen on kuitenkin tärkeää pysyä ihannepainossa. Boskor saattaisi hyötyä jonkinlaisesta proteesista, jolloin se pystyisi taas käyttämään jalkaansa ja varaamaan sille painoa. Toinen vaihtoehto on, että jalasta amputoitaisiin vielä loputkin lonkkaa myöten. Silloin Boskor ei turhaan yrittäisi astua tyngällään. Tulevassa kodissaan Boskor todennäköisesti hyötyisi fysioterapiasta tai hieronnasata. 

Boskor kastroitiin toukokuussa 2023.

Boskorilla on jalkapuolena hyvin huonot mahdollisuudet löytää kotia maasta, joka pursuaa tervejalkaisia kodittomia koiria. Siksipä Margarita laittaa toivonsa Suomeen ja täkäläisiin koiranystäviin, jotta myös Boskor saisi mahdollisuuden kunnolliseen koiranelämään. Boskor on ihmisrakas, reipas ja mukava koira.

Koska Boskorilla on jalkavamma, etsii se kotia erityisadoptiona. Viipurin Koirat ry osallistuu sen maahantuontikustannuksiin ja sen kulukorvaus on alennettu 400 euroa.

Viipurin koirat - Boskor 27.5.2023

Viipurin koirat - Boskor 5/2023

Boskor tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Boskorin kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.