Nana

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi 
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 12/2023

27.1.2024
Nana sa kodin Espoosta.

7.1.2024
Nanalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Nana (ja Vilja) kotihoidossa 6.1.2024

21.12.2023
Iloinen Nana on ihmisrakas, sosiaalinen ja reipas tyttö! Nana olisikin aivan valmis valloittamaan uudet kulmat ja muuttamaan omaan kotiin.

Nana on ollut viikon kotihoidossa, ja se on aivan valmis kotikoira. Nana tulee hyvin toimeen hoitopaikan muun koiralauman kanssa ja nauttii pihalla peuhaamisesta muiden kanssa. Nana saattaa vielä hieman vahtia ruokaa muilta, mutta sekin on jo vähentynyt.

Nanan ulkoilu hihnassa sujuu kuin vanhalta tekijältä. Autossa matkustaminen ei myöskään ole tyttöä pelottanut. Se rakastaa kaikkia ihmisistä eikä pelkää vieraitakaan. Nana oli myös omatoimisesti mennyt naapuriin sisään kerjäämään herkkuja!

Sisäsiisteyskin alkaa olla jo hyvin hallussa: Nana on jo lähes sisäsiisti, jos se vain pääsee riittävän usein pihalle. Yksinoloja on harjoiteltu pienissä pätkissä, ja koirakavereiden kanssa se on sujunut hyvin. 

Tähän asti Nana on ollut kohtuullisen hiljainen tyttö eikä se ole vielä pahemmin haukkunut. Hoitoperheen lampaat ovat sen mielestä kuitenkin vähän jännittäviä: niitä se vahtii mieluusti ikkunasta.

Nana on energinen tyttö, joka etsii aktiivista ja liikunnallista omistaa. Reippaana koirana se pärjää myös perheen ainoana koirana.

10.12.2023
Nana-kaunotar löysi hoitopaikan Suomesta ja se odottaa kotiehdokkaita Pälkäneellä.

Ennen Suomeen matkustamista Nana kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

30.10.2023

Ihmisrakas Nana täyttää aivan turhaan pientä kodittomien koirien tarhaa Kamennogorskissa. Nana kuuluu kotiin ja toivottavasti näin ihana pentu ei sellaista kauaa etsikään.

Margaritan tarha sai täydennystä syyskuussa, kun Kamennogorskista peräisin oleva huskyemo pentuineen muutti tarhalle. Emokoira Ravna asui kodissa rauhallisella seudulla omakotitalossa, kunnes lapsen syntymän jälkeen perhe ei halunnut sitä enää sisätiloihin. Ravna laitettiin pihalle ketjuun, missä se virui - tietysti leikkaamattomana - vuoden ketjuansa kaluten. Emme tiedä, onko Ravnalla takanaan useampia pentueita, mutta tämä nelikko jäi viimeiseksi. Omistaja halusi eroon koirista ja tieto paikkaa etsivistä emosta ja pennuista kantautui Margaritalle. Margarita huolehti, että koiraperhe sai asianmukaiset rokotukset kotipihallaan, kunnes karanteenin jälkeen ne muuttivat tarhalle.

Vierailemme Margaritan luona syyskuun lopussa ja pääsemme tekemään tuttavuutta emokoira Ravnaan sekä sen neljään pentuun. Pennut ovat nimeltään Nuoska, Nana, Niehku ja Niila. Vipellys ja tassujen sutina on melkoinen, kun nelikko painaa innostuksissaan vieraiden ympärillä. Sylissä viihtyvä Nana on aivan liian ihana heiluvine tassuineen ja pusuttelevine kielineen. Nanan mielestä ihmiset taitavat olla parasta koko sen pienessä maailmassa eikä pieni sylittely tee muuta kuin anna lisäpotkua hakeutua uudestaan ihmisten luokse hellittäväksi. Margarita ei ole paikalla, mutta tämän mies on auttamassa meitä tarhalla. Nana ei vaikuta säikkyvän ketään tai mitään, kaikki ihmiset ovat sen mielestä ihania. 

Pentujen emo Ravna etsii myös kotia sivuillamme.

Pennut ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että ne ovat kaikki reippaita ja ihmisiin tottuneita. Ne ovat kuitenkin asuneet tähänastisen elämänsä ulkoaitauksessa ja sisätilat ovat niille vieraita. Kamennogorskin laitamilla ne eivät ole tottuneet vilkkaaseen trafiikkiin vaan rauhalliseen elämänmenoon. Ravna-emoltaan pennut ovat perineet huskyn geenejä, mutta isästä ei ole tietoa. Mukava leikkikaveri uudessa kodissa odottamassa olisi varmasti natiaisten mieleen, mutta tämä sakki on sen verran reipasta, että saattaisivat pärjätä ilman koirakaveria riittävän rauhallisella seudulla. Edessä on yksinolojen, hihnakäytöksen ja sisäsiisteyden opettelua ja etsinnässä on ihminen, jonka voimat eivät ehdy muutamassa viikossa energisen vilperin kanssa. Aktiivinen koti, missä koira pääsee liikkumaan ja nauttimaan elämästään muuallakin kuin piha-aitauksessa, on näiden pentujen toiveena!

Nana on valmis matkustamaan Suomeen joulukuussa.

Viipurin koirat - Nana 29.9.2023

Nanan tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.