Toivo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 3/2024
Sijainti: Kirkkonummi, Suomi

21.3.2024
Iloiset terveiset Toivolta! Kohta on ensimmäinen viikko takana Suomessa ja Toivo on kotihoitajan mielestä aivan mainio koira.

Toivo on kiinnostunut kaikesta mitä tapahtuu, eikä kauhesti arkaile ketään tai mitään. Uteliaisuus voittaa. Toivo kävelee iloisesti ja innokkaasti remmissä ja merkkailee mielellään. Dom hvostikov -tarhan paikalliset vapaaehtoiset ovat tehneet hyvää työtä aiemmassa elämässään kovia kokeneen Toivon kanssa. Toivo jännittää vielä toistaiseksi jonkin verran ulkoilua miehen kanssa, mutta kulkee rennosti naisväen kanssa. 

Yöt Toivo on nukkunut rauhallisesti omassa huoneessaan, josta on näköyhteys keittiöön, missä hoitoperheen omat koirat nukkuvat. Toivo tykkää kovasti perheen tyttökoirista, mutta antaa nille kuitenkin riittävästi omaa tilaa.

Toivon hoitopaikassa asuu myös koiriin tottunut kissa, jota Toivo aluksi vähän pelkäsi. Nyt Toivo ei enää suuremmin kiinnitä kissaan huomiota, mutta kissan ruuat Toivo olisi kyllä mielellään korjannut parempiin suihin, ja kissa onkin varalta parempi ruokkia erillään turvallisessa tilassa. 

Toivo on itsenäisen oloinen koira, joka ei kaipaa jatkuvaa ihmisseuraa ja osaa jäädä kotiin yksin, ainakin koiraseurassa. Toivo ei vaikuta olevan haukkuvaa sorttia.

Toivon sijaiskoti on omakotitalo hyvin rauhallisella alueella. Ei ole tietoa, kuinka vilkkaaseen ympäristöön Toivo sopeutuisi mutta vaikuttaa siltä, että Toivo voisi   pärjätä ainoanakin koirana. 

Huoltotoimet sujuvat Toivon kanssa hyvin vaikka pesulla käynti ja kynsien leikkaaminen eivät ihan lempijuttuihin kuulukaan. Harjaamisesta Toivo saattaa jopa vähän tykätäkin.

Toivo tykkää syödä kuivamuonan veteen liotettuna mieluummin kuin kuivana. 

16.3.2024
Viimein oli Toivon vuoro päästä Suomeen! Ihana Toivo totuttelee kotikoiran elämään Kirkkonummella.

Toivon yhteyshenkilönä toimii Kristiina.

10.3.2024
Toivolle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Toivo kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Viipurin koirat - Toivo 26.8.2023

9.5.2022
Toivo on reipastunut ja päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä vapaaehtoisten kanssa.

Viipurin koirat - Toivo 13.8.2022

25.9.2021
Toivo uskoo, että jossain on vielä se hänenkin kotinsa. Tähän asti Toivon elämä on ollut melkoista selviytymistaistelua, mutta nyt Toivo on sentään turvassa tarhalla.

Snezhanna sai alkukesästä avunpyynnön Käkisalmesta. Siellä oli paljastunut paikka, jossa paikallinen asukas oli pitänyt isoa koiralaumaa järkyttävissä olosuhteissa. Koirat olivat äärimmäisen laihoja, turkit takkuisia ja kaiken kukkuraksi ne olivat lisääntyneet siellä rajoittamattomasti. Snezhanna auttoi pulassa olevia eläinsuojelijoita ottamalla koirista kolme tarhalleen toipumaan ja lopulta etsimään omaa kotia.

Toivo on kuntoutunut vakavasta aliravitsemuksesta hyvin. Samalla se on hiljalleen tottunut tarhan työntekijöihin ja vapaaehtoisiin, ja se huoliikin jo varovaisesti silityksiä vastaan. Entinen elämä on kuitenkin jättänyt jälkensä syvälle, joten tulee kulumaan paljon aikaa, että Toivo oppii luottamaan ihmisiin kunnolla.

Toivo ei ole opetellut vielä hihnassa kävelemistä. Koska sen menneisyys on erittäin karu, tarvitsee se erityisen ymmärtäväisen omistajan. Sellaisen, joka antaa Toivon reipastua ihan siinä tahdissa mihin se itse pystyy. Omistajan, joka ei oleta, että Toivosta koskaan tulee koiraa, jonka voi ottaa mihin tahansa mukaan tai joka häntä heiluen juoksee jokaista vierasta ihmistä vastaan. Mutta tarvitseeko jokaisen koiran sellainen ollakaan? Uskomme, että jossain on se ihminen, jolle riittää, että Toivo on juuri sellainen kuin se on.

-

Toivo on tautitestattu 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Toivon kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.