Togo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2022
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Espoo, Suomi

3.11.2023
Togo saapui Suomeen. Togosta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

2.11.2023
Togo jättää pian tarhan taakseen ja matkustaa Suomeen hoitopaikkaan. Togo valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Togolta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

5.9.2023
Täällähän on aivan valloittava pusupoika! Togon menneisyydestä ei ole tietoa, mutta sosiaalinen Togo on selvästi varttunut ihmisten parissa, siitä ei ole epäilystäkään.

Togo päätyi Snezhannan tarhalle heinäkuun alussa yhdessä kahden muun koiran, Eeran ja Aljoshan kanssa. Kolmikko löydettiin Leningradin alueelta, Gostelitsy-nimisestä kylästä. Koirat olivat asustelleet armeija-alueen lähettyvillä eikä siellä suhtauduttu suopeasti eläimiin. Koiria ei haluttu jättää ulos pyörimään ja rankkuri korjasi ne talteen.

Tapasimme Togon ensimmäisen kerran heinäkuun lopulla. Mikä hurmaava nuorukainen! Togo lähti innoissaan kanssamme ulkoilemaan eikä se ollut selvästikään ensimmäistä kertaa hihnassa. Sen kanssa oli mukava kävellä ja se suhtautui muihin vierellä oleviin koiriin ystävällisesti. Vaikka ympäristöllä oli paljon mielenkiintoista tarjottavaa, oli Togo kuitenkin pääasiassa kiinnostunut ihmisten kanssa seurustelusta ja pusujen jakamisesta. Miksi näin mukavasta koirasta on luovuttu, sitä emme saa koskaan tietää.

Togo on kovin kaunis ja komea poika. Se on vielä nuori, ehkäpä jotain vuoden ja kahden väliltä. Se suhtautuu avoimesti vieraisiin eikä mukanamme oleva mieskään pelota sitä. Togo on selvästi elänyt ihmisten parissa, mutta onko se ollut kotikoirana vai elänyt suurimmaksi osaksi ulkosalla, sitä emme tiedä. Reipas Togo voisi soveltua ainoaksi koiraksi eikä kaupunkimainen ympäristökään välttämättä sitä pahemmin hetkauttaisi. Tärkeintä on, että tulevalla omistajalla riittää kärsivällisyyttä ja aikaa Togon sopeuttamiseen, ja että resursseja on myös mahdollisten ongelmien ratkomiseen.

Togo elää tällä hetkellä kolmen koiran kokoonpanossa, mihin kuuluu sen lisäksi toinen uros ja narttu. Togolla ja toisella uroksella tulee ajoittain kärhämää, joten jos tulevassa kodissa on koira, saisi se mielellään olla narttu. Miltään kovalta riitapukarilta Togo ei vaikuta, mutta olosuhteet tarhalla ovat stressaavat mikä aiheuttaa helposti tulehtuneita välejä.

Ihmisrakas, reipas ja mukava Togo olisi jo ihan valmis muuttamaan omaan kotiin. Kenen luota se löytyisi?

Viipurin koirat - Togo 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.