Hannah

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 2021-2022
Tautitestattu: 1/2024

20.1.2024
Sirpakka Hannah ilahduttaa omaa perhettään nyt Helsingissä!

10.11.2023
Valpas tättähäärä katselee häntä odottavaisena heiluen ihmisten saapumista. Ystävällinen Hannah on kotikoira.

Hannah saapui tarhalle loppusyksyllä. Omistaja oli lähdössä työmatkalle eikä löytänyt muutakaan hoitopaikkaa, joten hän kysyi voisiko Snezhanna auttaa hankalassa tilanteessa. Snezhanna suostui ja Hannah muutti tarhalle, mutta palattuaan työmatkalta kävikin niin, ettei omistajaa enää kiinnostanut hakea koiraansa takaisin. Hannah sai jäädä sinne missä olikin, ahdistavalle ja yli satapäiselle koiratarhalle odottamaan talven saapumista. Se siitä perheenjäsenestä.

Hannah on iloinen vilpertti, jonka häntä huiskuaa aitauksessa eivätkä jalatkaan tahdo pysyä maassa, kun ihmisiä ilmestyy näköpiiriin. Hannah jakaa aitauksen kahden nartun ja yhden uroksen kanssa. Hannah vaikuttaa tulevan mukavasti muiden koirien kanssa juttuun, mutta aitauksessa asuva vanhempi uros ei meinaa oikein jaksaa riekkuvaa nuorisoa. Se sanoo välillä painavan sanan tytöille, mutta Hannah pysyttelee kauempana konflikteista.

Hannah kävelee hihnassa tottuneesti ja on kiinnostunut ympäristön tuoksuista ja muista koirista. Ihmisiin se suhtautuu ystävällisesti, mutta vieraita enemmän se on tällä kertaa kiinnostunut ympärillä pyörivästä nuoresta uroksesta. Hannahin häntä lähteekin hurjaan väpätykseen ja meille esitellään mitä hauskempia hyppyjä kaksikon tehdessä innokkaana tuttavuutta toisiinsa.

Hannah on päässyt ulkoilemaan myös paikallisten vapaaehtoisten kanssa, niin miesten kuin naistenkin. Se vaikuttaa reippaalta tytöltä, joka saattaisi sujahtaa helposti kotikoiraksi. Kotikoiran elämä kun on ainakin jossain määrin tuttua sille. Ihmisten saapuessa tarhalle, kierrosten ollessa korkealla sekä haukkukuoron pauhatessa, ei Hannahkaan ihan sanattomaksi jää. Haukuntaa saadaan kuunnella jonkin aikaa, mutta päästessään kävelylle Hannah rauhoittuu nopeasti eikä käytä ääntänsä lainkaan. Hannahin elämä on juuri nyt muuttunut kovin stressaavaksi, joten on mahdotonta sanoa, kuinka herkässä äänen käyttö on stressittömässä ja rauhallisessa kotiympäristössä.

Hannah voisi soveltua niin ainoaksi koiraksi kuin koiralliseen kotiinkin. Se on vielä nuori tyttö, ikää on arviolta 1-2 vuoden verran. Kooltaan Hannah on melko pienehkö ja puntari näyttää 16 kiloa. Ohutkarvainen pikkutyttö ei kuulu tarhalle värjöttelemään vaan omaan kotiin, pehmeälle pedille köllöttelemään. Niin pian kuin mahdollista.

Viipurin koirat - Hannah 9.11.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.