Fria

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 14 kg)
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 1/2024

19.2.2024
Fria sai kodin Turun seudulta.

28.1.2024
Fria vaihtoi tarhaelämän viikko sitten kotikoiran mukavuuksiin, ja nautittu on! Friaa pääsee sovitusti tapaamaan Pälkäneen seudulla.

Kotihoitaja kuvailee Friaa hirmuisen reippaaksi tytöksi, joka on vallannut jo hoitopaikan parhaat petipaikat. Fria ulkoilee rauhallisella seudulla reippaasti.

Fria on ehtinyt kokeilemaan autoilua, kun pääsi mukaan auton katsastukseen. Reissu sujui hyvin ja Fria matkusti autossa rauhallisesti. Ihailuja otettiin vastaan oikein mielellään.

Fria on ihmisrakas tyttö, mutta hoitopaikan muiden koirien kanssa yhteiselo tökkii välillä ja nahinaa syntyy. Frialle sopiva koti olisi joko ainoana koirana tai uroksen kaverina. Fria on ollut pieniä hetkiä ilman ihmisiä kotona ja harjoitukset ovat sujuneet hyvin.

Sisätiloissa Fria osaa ottaa rauhassa, kun on päässyt purkamaan energiaansa ensin. Fria on sen verran äänekäs, että kerrostalo tipahtaa laskuista pois tämän tytön kohdalla. Friaa ei luovuteta kissakotiin.

Huskynsukuisen Frian taustasta tiedetään, että se päätyi tarhalle kodista missä pennuista ei huolehdittu kunnolla. Fria oli hyvin aliravittu saapuessaan tarhalle.

Ennen Suomeen matkustamista Fria kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Viipurin koirat - Fria kotihoidossa 01/2024

Frian tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Frian kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.