Persikka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 10/2023
Tautitestattu: 4/2024

15.3.2024
Mainio Persikka muutti omaan kotiin Lappeenrantaan!

5.2.2024
Persikasta on tullut paljon hakemuksia eikä enempää kyselyitä oteta tytöstä vastaan.

27.1.2024
Kuinka surullinen näky tien laidalla vuoden lopulla. Pieni pentu istuu lumihangella vierellään auton alle jäänyt sisaruksensa.

Kaikki ihmiset eivät tunne samoin kohdatessaan tätä näkyä. Osa ohittaa surutta kaksikon eikä vaivaa päätänsä mitättömillä koiranpennun elämillä. Kuolluthan se toinen jo on ja kohta varmaan toinenkin. Suurin osa ajaa ohi, onneksi eivät kaikki. Joku pysähtyy auttaakseen sitä, jonka ainutkertainen elämä on ihan hiuskarvan varassa. Tai tässä tapauksessa, likaisen ja huopaantuneen koirankarvan varassa.

Persikka vietiin ensimmäiseksi eläinlääkäriklinikka Aurikaan. Se tutkittiin, hoidettiin ulko- ja sisäloisten varalta ja rokotettiin. Tyttö oli hyvin reissussa rähjääntyneen näköinen, sen turkki oli osin pahoin huovuttunut rastoille ja likainen. Turkki haiskahti voimakkaasti moottoriöljyltä ja Snezhanna arvelee, että Persikka on voinut elellä ehkä jonkin autokorjaamon tai muun vastaavan varaston liepeillä. Kaksi pientä pentua tuskin hakeutuu itse moottoritien varteen keskelle ei mitään, joten on todennäköistä että joku tiputti pennut tienvarteen tarkoituksella. Kylä, mistä Persikka löytyi, on nimeltään Krasnaya Dolina ja sijaitsee noin 50 km päässä Viipurista etelään.

Tarkoituksellisen hylkäämisen puolesta puhuu myös se, ettei Persikka ole mikään villi metsäntyttö. Se on ihmisiin tottunut, iloinen ja sosiaalinen pentu. Pentuaitaukset tarhalla ovat aivan täysiä, mutta vaikka pieni onkin, ei Persikka jää muiden jalkoihin vaan osaa pitää puoliaan myös ruokakipolla. Persikka on päässyt ulkoilemaan hihnassa paikallisten vapaaehtoisten kanssa.

Tulevan kodin täytyy varautua siihen, ettei tytöllä ole kokemusta sisällä asumisesta ja kotikoiran taidot on opeteltava alkeista lähtien. Persikka olisi valmis matkaamaan Suomeen omaan kotiin maaliskuussa. Pörröisellä sydäntenmurskaajalla on ollut onnea, mutta vielä pitäisi ponnistaa omaan kotiin. Ei luulisi tällä nassulla olevan vaikeaa.

Viipurin koirat - Persikka 12/2023 & 1/2024

Persikka sterilisoidaan sekä tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Persikan kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.