Nuu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2023
Tautitestattu: 9/2023
Sijainti: Pieksämäki, Suomi

25.10.2023
Nuu on iloinen, rauhallinen ja utelias pentu, joka tutustuu maailmaansa hellästi hampailla mutustamalla.

Nuu on taitava koiraseurassa, ja se on ottanut rauhallisesta aikuisesta koirasta paljon tukea ja mallia hoitojaksonsa alussa. Nuun iloinen ja leikkisä luonne on jo alkanut tulla kuoresta, ja se hakee varovaisesti niin toisia koiria kuin hihasta hellästä pureksien ihmistäkin leikkimään. Lue lisää Nuun arjesta Rapatassujen tarinoista!

Kotihoidon ensimmäisinä päivinä Nuu reagoi jännittäviin asioihin haukkumalla, mutta jo alle viikossa tämä on jäänyt kokonaan pois - niin nopeasti pentu on tottunut kotihoitopaikan rutiineihin! Nuu on jo hyvällä mallilla matkaksi sisäsiistiksi koirakansalaiseksi, ja se ulkoilee nätisti hihnassa, joskin innokkaana joka suuntaan touhottaen. Ollessaan pihalla vapaana Nuu pysyttelee ihmisen lähettyvillä ja tulee aina välillä hakemaan hieman huomiotakin. 

Yksinoloa Nuu on kokeillut lyhyitä pätkiä toisten koirien kanssa, ja se on sujunut pääsääntöisesti hienosti. Kissoja kohtaan Nuu on innokkaan utelias, ja rauhallisella totuttamisella Nuu saattaisi sopia rohkean kissan talouteen. Muutoin Nuu kaipaa rauhallista asuinympäristöä ja aikuista kotia sekä kivaa koirakaveria sitä leikittämään ja mallia näyttämään. Nuu on osoittautunut jo nyt todella sopeutuvaiseksi ja voisi siten sopeutua vaikka rauhalliseen rivitaloonkin.

Nuu painaa tällä hetkellä 15,5 kiloa.

22.10.2023
Nuu jätti löytökoiratarhan taakseen ja suuntasi oman kodin toivossa Suomeen. Nuuta pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohakemuksen ja haastattelun jälkeen.

Nuun yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

7.10.2023
Nuulle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Nuu valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Nuulta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Nuu sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

5.8.2023
Nuu kuuluu 13 pennun joukkoon, jotka päätyivät samalta alueelta Snezhannan tarhalle. Vaikka Nuu on varovainen tyttö, toivoisi se silti omaan kotiin siivittävää onnenpotkua, sillä tarhalle se ei halua jäädä loppuelämäänsä viettämään.

Nuu ja joukko useita muita pentuja saapui Snezhannan tarhalle toukokuussa Kamenkasta eli Kaukjärvenkylästä. Alueella toimii varuskunta ja löytökoiratoimijat tietävät, ettei siellä katsota hyvällä koiranpentuja. Pennut ja niiden oletettu emo korjattiin parempaan talteen. Arka emo kuitenkin palautettiin TNVR-ohjelman mukaisesti tutuille asuinsijoilleen steriloinnin jälkeen. Pari päivää myöhemmin samalta alueelta tuotiin vielä lisää pentuja, jotka saattavat olla edellisille sukua, tai sitten eivät.

Tapasimme Nuun ensimmäisen kerran kesäkuun puolivälissä. Nuu kuului siihen joukkoon pentuja, jotka halusivat katsella tulijoita turvallisen välimatkan päästä. Vieraat ihmiset jännittivät sitä, mutta se antoi silti nätisti kiinni ja istui sylissä rimpuilematta. Kun vieraat olivat jonkin aikaa viettäneet jo aitauksessa, rentoutui Nuukin sen verran ettei kokenut ihmisiä lähellään häiritsevinä. Luokse se ei kuitenkaan uskaltanut. Pentukavereista Nuu sai paljon turvaa ja pakkautuikin tiiviisti muiden pentujen kanssa päivälevolle.

Tapaamme toistamiseen heinäkuun lopussa. Kesäkuinen helle on tipotiessään ja tilalla on sateinen, märkä tarha. Sateesta huolimatta Nuu on tullut katsomaan vieraita ja se on utelias mitä tuleman pitää. Muiden pentujen keskellä sekin uskaltaa olla rohkeampi kuin viimeksi ja nappaamme märän tytön syliimme. Sylissä Nuu vain on ja nököttää, ja hipsii vähin äänin sivummalle kun muutama kuva on saatu räpsäistyä. Aitauskavereiden kanssa Nuu tuntuu tulevan toimeen moitteettomasti, se on muutenkin huomaamaton ja hiljainen tyttö.

Nuu tulee tarvitsemaan ihmisen, jolla on ymmärrystä koirien käyttäytymisestä sekä taitoa auttaa varovaista Nuuta sopeutumaan. Nuu tarvitsee paljon aikaa sekä ennen kaikkea reippaan koiraystävän tukipilarikseen. Ainoaksi koiraksi tai kaupunkiin Nuusta ei ole. Kunhan pahimmasta alkustressistä on päästy yli ja Nuu alkaa tuntea olonsa turvalliseksi, saattaa oma ihminen käydä äkkiä mielenkiintoiseksi. Kenen luota löytyisi koti huomaamattomalle Nuulle?

Nuu on jo valmis matkustamaan Suomeen, mikäli kutsu omaan kotiin tai hoitopaikkaan käy. Ennen Suomeen matkustamista Nuu sterilisoidaan ja tautitestataan.

Viipurin koirat - Nuu 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.