Robb

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 20+ kg)
Syntymäaika: 8/2021
Tautitestattu: 3/2024

15.3.2024
Robb pääsi aloittamaan uuden elämän Akaassa.

13.6.2023
Robb ei ole niitä koiria jotka erottuvat suuresta kotia etsivien joukosta, mutta toukokuun lopun tarhareissulla tämä ihana poika jää vahvasti mieleemme.

Robb asuu Snezhannan tarhalla aitauksessa, joka on täyttynyt pentuina tarhalle joutuneista ja sinne jääneistä, nyt jo aikuisista koirista. Robb täyttää kesän lopulla kaksi eikä se ole nähnyt paljonkaan maailmaa. Kun tapasimme poikaa ensimmäisiä kertoja, ei se uskaltanut ottaa meihin oikein minkäänlaista kontaktia. Tutuista ihmisistä Robb sen sijaan haki kuitenkin kovasti turvaa ja erityisesti se nojaili aina Snezhannaan.

Robb on päässyt usein osallistumaan seurustelu- ja ulkoiluhetkiin vapaaehtoisten kanssa ja nykyään poika haluaa tehdä tuttavuutta tarhavieraisiin. Hihnassa Robb kulkee tottuneesti rauhallisessa ja tutussa ympäristössä. Se suhtautuu vieraisiin koiriin ystävällisesti ja seuraa uteliaana muiden koirien puuhia. Robb on paljastunut hyvin hellyydenkipeäksi ja ihmisen lähellä viihtyväksi koiraksi, jolla on tapana nousta vasten ja jäädä siihen. Myös tassujaan Robb ojentaa ahkerasti ja jättää usein käpälänsä lepäämään ihmisen kädelle. Pohjimmiltaan poika on varmasti aina ollutkin tälläinen, mutta nyt se uskaltaa luottaa vieraisiinkin. Robb osaa istua ja antaa tassua pyynnöstä.

Robb on jäänyt kompaktin kokoiseksi eikä sillä ole painoa kuin arviolta hiukan yli 20 kiloa. 

Vaikka Robb on reipastunut, on se silti kasvanut tarhalla ja tarvitsee siksi kodin rauhalliselta alueelta. Tulevassa kodissa tulisi olla koirakaveri helpottamassa sopeutumista. Kunpa Robb huomattaisiin, sillä nyt tämä kiltti ja huomaamaton nojaili jää täysin muiden varjoon.

Viipurin koirat - Robb 27.5.2023

17.5.2022
Uudet asiat voivat alkuun pelottaa Robbia, mutta silloin käpälät hapuilevat ihmistä vierellä. Robb on kiltti nuori koirapoika, joka tahtoisi vain pian päästä kotiin.

Veljekset Robb ja Rikon tuotiin Snezhannan tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan toimesta helmikuussa Vozrozhdeniyen (suom. Kavantsaari) kylästä. Robb on veljeksistä reippaampi, mutta uudet asiat ja ihmiset jännittävät sitäkin. Kunhan Robb on saanut tehdä tuttavuutta paremmin, ei se turhia kainostele. Tarhanpitäjä Snezhannan Robb tuntee hyvin ja on mahdottoman iloinen saadessaan jakaa pusuja tutulle ihmiselle. Robb on päässyt harjoittelemaan valjaiden pukemista ja hihnassa kävelyä tarhan ulkopuolella. Meno vaikuttaa varsin rennolta ja alkujännityksen jälkeen Robb jää rauhallisena tarkkailemaan ympäristöä.

Rikon ja Robb ovat arviolta nyt noin 8-9 kuukauden ikäisiä pentuja. Niiden elämän ensivaiheista ei ole tietoa. Vaikka ne ovat varovaisia, tuskinpa ne kuitenkaan ovat tärkeimmällä sosiaalistumiskaudella kokonaan ilman ihmiskontaktia jääneet. Robb toivoo löytävänsä ihmisen, joka haluaa panostaa kiltin mutta varovaisen pojan sopeuttamiseen. Alku on varmasti täynnä uusia ja pelottavia asioita, mutta ajan ja kärsivällisyyden avulla Robbista kasvaa varmasti kultainen poika omalle perheelleen. Ja voihan siinä käydä niinkin, että tarhalta päästyään Robb tuntee olonsa jo niin turvalliseksi, että luotto omiin ihmisiin löytyy hetkessä!

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Robbin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Robb tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Robbin kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.