Vauhti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

1.11.2020
Vauhti etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, ja koirakaverikin olisi oltava jo kodissa odottamassa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme.

16.3.2020
Voisiko Vauhti muuttaa vauhdilla jo omaan kotiin? Vauhti on mukava ja ihmisrakas nuori poika, joka sisaruksiensa tavoin toivoo elämältä muutakin kuin muutamaa neliötä koiratarhalta.

Elena kertoo, että Vauhti sisaruksineen syntyi vahinkopentuna kotikoiralle. Emäntä oli jo kiikuttamassa pieniä ja rokottamattomia pentuja tarhalle, mutta Elena ei suostunut ottamaan niitä vastaan. Omistajan kanssa sovittiin, että pennut asuvat kotona emonsa kanssa siihen saakka, kunnes ne on rokotettu kahteen kertaan. Ehtona oli myös, että emo sterilisoidaan. Niinpä, kun rokotukset olivat voimassa, pennut muuttivat tarhalle ja emo sterilisoitiin tarhaa avustavan eläinlääkärin toimesta. Vauhdin sisaruksia on Vertti, VäinämöVilna, Vellamo ja Vanilla.

Vauhti vaikuttaa mutkattomalta ja uteliaalta pojalta. Se on yhtä innoissaan ihmisistä kuin sisaruksensakin eikä epäröi tulla luokse rapsutettavaksi. Pikkuruisessa aitauksessa innokkaiden koirien hyppiessä päälle tunnelma käy vähän ahtaaksi, ja Vauhti pääsee kanssamme tarhan ulkopuolelle. Ja Vauhti onkin reippaana poikana sitä mieltä, että jee, tätä lisää! Hajuja, ihmisiä ja kavereita ympärillä, miten tässä pystyy edes keskittymään! Ja onhan siinä vähän vaikeuksia, nimittäin paikoillaan pysymisessä. Vauhti kun haluaisi hirmuisen mielellään pomppia ja leikkiä, kun olisi vihdoin tilaa ja kavereitakin ympärillä. Ja totta kai seurustella, pussailla ja pörheltää niin vimmatusti ihmisten ympärillä. Voi Vauhti, kunpa oma ihminen tulisi pian vastaasi.

Vaikka Vauhti on syntynyt kotikoiralle, on sen asumuksena toiminut ilmeisesti pelkkä piha-aitaus. Oikeaa kotikoiran elämää Vauhti ei liene nähnytkään eikä sellaisesta siksi mitään ymmärräkään. Niinpä Vauhti tarvitseekin ymmärtäväisen omistajan, joka haluaa opastaa poikaa kotikoiran tavoille ja on valmis antamaan kunnolla aikaa sopeutumiseen. Vauhti vaikuttaa sosiaaliselta pojalta, niin ihmisten kuin muiden koirienkin suhteen. 

Vauhdilla on tällä hetkellä korkeutta n. 50 cm ja se taitaa jäädä mukavan keskikokoiseksi koiraksi. Aikuisen Vauhdin paino lienee lähempänä 25 kuin 30 kiloa.

Viipurin koirat - Vauhti 13.3.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.