Taimi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm) 
Syntymäaika: 10/2019
Tautitestattu: 3/2024

15.3.2024
Iloinen Taimi lähti opettelemaan kotikoiran elämää omaan kotiin Heinolaan.

11.12.2023
Kultainen ja liikuttava Taimi on joutunut tuhlaamaan elämästään neljä pitkää vuotta tarhan perukoilla asumiseen, mikä on jo ihan liikaa.

Samoista lähtökohdista elämään ponnistanutta Taimin veljeä Taavia onnisti kesällä, kun sille löytyi koti Suomesta. Aitaukseen jäi katselemaan kaksi ihmettelevää silmäparia, Taimi ja toinen tyttö.

Taimi kulkee takajaloin edestakaisin sydän pakahtuen huomatessaan ihmisten lähestyvän. Taimi-rukka ei voi laskeutua ollenkaan, se ei halua menettää tilaisuuttaan ihmisten kanssa seurusteluun. Taimi jatkaa keikkumistaan eikä hännänheilutus laannu. Harmillisesti meillä ei ole Taimille hyviä uutisia eikä kotia tarjolla, mutta laihana lohtuna tyttö saa edes herkkuja.

Viipurin koirat - Taimi 9.11.2023

4.9.2022
Voi Taimi! Vihdoin tapaamme sinutkin!

Kuka onkaan tuo kaltereita vasten kahdella jalalla kurkotteleva koira, joka on niin iloissaan ja innoissaan läsnäolostamme, että tuskin nahoissaan pysyy?

Taimi tykkää ihmisistä ihan hirmuisesti mutta välillä ujous vie voiton. Se hyppää vasten ja nuuhkii ja nuolaisee naamaamme, kunnes on taas aika perääntyä koppiin ja hakea rohkeutta uudelle kierrokselle. Taimin ilme on yhtä iloa ja suu on naurussa korvasta korvaan. Ja ne korvat – no, katsokaa nyt itse. Toisia samanlaisia ei takuulla tule vastaan. 

Taimi asuu aitauksessa, jossa se on elänyt tarhalle tulostaan saakka. Siis koko ikänsä muutaman kuukauden ikäisestä asti. Muuta maailmaa se ei ole sitten juuri nähnytkään. Kavereinaan sillä on kolme muuta koiraa, joista yksi on niin samasta puusta, että oletamme sen olevan Taimin veli. Pojalla on jo venäläinen nimi, mutta koska se sattuu olemaan Pashka, päätämme nimetä sen uudelleen. Pojasta tulee Taavi.

Taimi on ollut jokusen kerran tutustumassa aitauksensa ulkopuoliseen maailmaan paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Taavi arastelee valjaiden pukemista niin paljon, että sille kävely taitaa olla elämän ensimmäinen. Kummankaan jalat eivät jännityksen vuoksi kannattele heti vaan meidän on kannettava ne tarhan alueen ulkopuolelle sylissä. Tarhan aitojen ulkopuolella molemmat painelevat ensin heinikkoon: oi miten ihanaa. Kuinka mielenkiintoinen tuoksujen maailma, kuinka hyvän makuista ruohoa. Pienen rohkaisun ja ajoittaisten taukojen myötä molemmat saadaan kävelemään kuvauspaikalle ja ikuistettua kuviin. Taimi on veljeään reippaampi, mutta toisen koiran seura on molemmille tärkeää. Toivottomia tapauksia nämä kaksi eivät kuitenkaan ole, sillä ne tykkäävät kovasti ihmisistä. Uteliaisuus ja herkut auttavat niitä elämässä eteenpäin. 

Viipurin koirat - Taimi 1.9.2022

1.5.2022
Herttaisen oloinen Taimi on asunut tarhalla jo pitkään, mutta emme ole aiemmin saaneet siitä tietoja. Taimi rakastaa ihmisiä ja haluaisi kovasti löytää oman sellaisen.

Taimi saapui tarhalle pentuna juuri niihin aikoihin kun edellinen tarhanpitäjä eläköityi. Samoihin aikoihin myös koronapandemia sulki rajoja maaliskuussa 2020. Nykyisellä tarhanpitäjällä, Snezhannalla, ei ole tietoa Taimin menneisyydestä. Taimi on asunut tarhalla kuitenkin jo yli kaksi vuotta ja Snezhanna arvelee sen olevan noin 3-vuotias.

Snezhannalla ei ole Taimista kuin pelkkää hyvää sanottavaa. Se on ystävällinen ja iloinen tyttö, joka rakastaa ihmisten saapumista aitaukseensa. Taimi on vasta viime aikoina päässyt vapaaehtoisten kanssa harjoittelemaan hihnassa kävelyä, mikä on ollut pitkään tarhalla asuneelle tytölle jännittävä kokemus.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.