Rita

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 11/2021
Sijainti: Pieksämäki, Suomi

27.1.2024
Viikon Suomessa hoidossa ollut Rita lähettää terveisiä! Kotikoiran elämä maistuu Ritalle paremmin kuin hyvin.

Tarhalla kasvanut Rita on ollut kotihoidossa viikon ja jo tässä ajassa ryhtynyt vallan kotikoiraksi. Rita haluaa olla siellä missä ihminenkin, ja se on innokas hännänheiluttaja ja hyväntuulinen pusuttelija. Ritaa jännittää varusteiden pukeminen, mutta kun valjaat on saatu päälle, sujuvat ulkoilu ja hihnassa kävely kuin vanhalta tekijältä. Vapaana omalla pihalla touhuaminen on Ritan mielestä aivan ihanaa ja se saa höpöjä hepuleita tuon tuosta.

Rita tulee erinomaisesti toimeen muiden koirien kanssa ja se on osoittautunut rauhalliseksi myös kissojen seurassa ja voisi sopia kissakotiinkin. Rita on yllättävän reipas ja voisi pärjätä vaikka rivitalossakin. On kuitenkin huomioitava, että yksin jäämistä on syytä varautua harjoittelemaan asuinmuodosta riippumatta. Äkkinäiset liikkeet ovat Ritasta ainakin vielä jännittäviä, joten Rita ei välttämättä sovi pienten lasten perheeseen.

Ritalla on myös toiveissa, että omassa kodissa odottaisi leikkisä koirakaveri.

20.1.2024
Ihanaa, että Ritaa onnisti vihdoin ja se pääsi Suomeen jatkamaan kodin etsimistä! Rita odottaa kotiehdokkaita Pieksämäellä.

Ennen Suomeen matkustamista Rita kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Ritan yhteyshenkilönä toimii Heidi.

16.8.2022
Sisarukset Rita, Roxy, Radzha ja Richard jakavat aitauksen keskenään. Sisarukset ovat toinen toistaan iloisempia ja vaikuttavat varsin ihmisrakkailta.

Koko porukka pääsee kanssamme kävelylle yhtäaikaa ja liikkuu sinne tänne sinkoilevana, toisiinsa törmäilevänä ja toisiansa tallaavana muodostelmana. Maailmassa on niin paljon nähtävää ja haisteltavaa, ja käytössä niin vähän aikaa! Vaikka tämä nelikko tykkää kovasti ihmisistä, on myös koiraseura niille tärkeää. Kovin kauas ei sisko tai veli saa päästä ennen kuin muut jo kiskovat hihnassa samaan suuntaan. Näille innostuneille ja aktiivisille nuorille toivoisi niin kovin omaa kotia ja pääsyä pois tarhalta. Vaikka kaikki neljä ovat reippaita, tuntuu toisen koiran mukanaolo niille niin tärkeältä, ettemme ainakaan toistaiseksi sijoita niitä ainoaksi koiraksi. Lapset sen sijaan ovat ok, eikä 5-vuotias poika aiheuta niissä minkäänlaista hämmennystä. Niillä ei taida olla kovin suuria ehtoja tulevalle kodilleen, mutta seuraa ja yhteistä puuhaa pitää olla. 

Viipurin koirat - Rita 13.8.2022

21.5.2021
Rita sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

10.5.2022
Rita on kovin innoissaan ihmisistä ympärillään eikä sen hauskannäköiset korvat vielä näytä tietävän pitäisikö niiden olla lurpalla vai nousta pystyyn. Mistä löytyisi oma koti hyväntuuliselle ja luottavaiselle Ritalle?

RichardRondaRodikRem, Roxy, Rita ja Radzha ovat peräisin Sovetskin (ent. Johannes) kylästä. Niiden tarinassa ei suuria yllätyksiä ole vaan se noudattaa tuttua kaavaa: leikkaamaton kotikoira tulee tiineeksi eikä omistaja tiedä mitä tekisi pennuille. Vaikka tarhalla on ahdasta, ei Snezhanna voi olla ottamatta pentuja vastaan sillä muuten ne todennäköisesti viskattaisiin jossain vaiheessa yksinään selviytymään talvipakkasiin. Omistaja suostui kuitenkin pitämään pentuja parin kuukauden ikään saakka, jonka jälkeen ne siirtyivät tarhalle.

Ritaa kuvaillaan sosiaaliseksi ja uteliaaksi tytöksi. Ihmisseura on mieluisaa eikä Rita vähästä hätkähdä vaikka ympärillä pyörii useita vapaaehtoisia koiria ulkoiluttamassa. Rita on vaan innoissaan kun kerrankin pääsee pois ahtaasta aitauksesta. Rita on harjoitellut valjaiden pukemista ja ulkoilua tarhan ulkopuolella. 

Viimeisissä kuvissa näkyy pentue kotipihan aitauksessaan. Viimeisessä kuvassa emo on juuri sterilisoitu.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Rita tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.