Tuure

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 1/2024
Sijainti: Lapinjärvi, Suomi

23.2.2024
Tuure on osoittanut sosiaaliseksi ja reippaaksi pojaksi. Se tutustuu uusiin ihmisiin iloisesti ja olisi valmis ottamaan rapsutuksia keneltä tahansa.

Tuuren hoitopaikka sijaitsee maaseudulla, mutta muutama päivä sitten Tuure pääse retkelle Helsinkiin. Se kulki hienosti kaupungin hälinässä ja asteli rohkeasti myös uuteen toimistoon. Hissi osoittautui hieman jännittäväksi paikaksi, mutta hissimatkastakin Tuure selvisi hienosti.

Tuuren mielestä reissun parasta antia taisivat olla kaikki uudet ihmiset, joihin se pääsi tutustumaan. Se oli valmis jäämään kenen tahansa vastaantulijan rapsuteltavaksi ja tulipa samalla tarkistettua heidän kauppakassinsa. Tuure on näyttänyt olevansa hyvähermoinen, reipas ja sosiaalinen poika, joka sopeutuu varsin helposti uusiin tilanteisiin ja tutustuu uusiin ihmisiin. 

Yksinjääminen on kuitenkin Tuuresta vielä ikävää, ja se kaipaakin siinä edelleen harjoittelua.

18.2.2024
Iloisen Tuuren kotihoitokuulumisia näet uudelta videolta:

Viipurin koirat - Tuure kotihoidossa 02/2024

31.1.2024
Tuure saapui valloittamaan Suomen sisarusparvensa viimeisenä mutta ei vähäisimpänä. Hyväntuulinen Tuure on osoittautunut yllättävän reippaaksi, vaikka onkin asunut lähes koko ikänsä tarhalla.

Tuure on moikannut vieraita ihmisiä ja nauttinut rapsuteltavana olemisesta. Tuure jo on ulkoillut ihmisten ilmoilla, eivätkä vastaantulevat ihmiset pelottaneet. Hihnassa kävely on vielä melkoista poukkoilua, sillä siitä tuurella ei ole paljoakaan kokemusta. Sisäsiisteyden alkeet ovat jo hallussa.

Tuure on kovasti hoitajan perään, tunkee syliin ja rynnii ja tunkee joka paikkaan ensimmäisenä. Koiraportti ei Tuurea pidättele. Yksin jäädessään Tuure on ollut hiukan levoton ja levitellyt hoitajan vaatteita ympäriinsä. 

Tuure on sopuisan oloinen kaveri, eikä se ole provosoitunut toisen koiran rähinöistä. Hoitopaikan omien koirien piti hiukan totutella ajatukseen siitä, että kodissa on vieras koira. 

Tuuren painaa 26 kg. Tuure on ollut pitkään melkoisen pullea ja painoa saisikin pudottaa useamman kilon. Pulleuden vuoksi Tuurelta tarkistettiin kaiken varalta heti Suomeen tultua kilpirauhasarvot, jotka olivat kuitenkin aivan normaalit. Tuure saa nyt hiljalleen lisätä liikuntaa ja ruokana sillä on vähärasvainen kuivamuona. 

Tuure valikoitui yhdeksi niistä koirista, joilta Viipurin Koirat pistokoetestasi rabiesvasta-ainetasot Suomeen saapumispäivänä. Tuuren tasot olivat hyvät ja sillä on riittävä rokotussuoja tartuntaa vastaan. Todistus tutkimuksesta tulee Tuuren mukana omaan kotiin. 

20.1.2024
Ihana Tuure löysi hoitopaikan Suomesta ja se odottaa kotiehdokkaita Lapinjärvellä Itä-Uudellamaalla.

Tuuren yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

17.1.2024

Tuurelle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Tuure kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

11.11.2022
Ihmisrakas Tuure tahtoo matkalipun Suomeen! Tuure on ystävällinen ja iloinen poika, jonka elämä meinasi päättyä heti sen syntymän jälkeen mutta toisin kävi.

Pakkaset jo kolkuttelevat ihan ovella. Nuorella Tuurella on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Tuuren tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Pääsemme tekemään Tuuren kanssa paremmin tuttavutta marraskuun alussa, kun se pääsee yhdessä aitauskaverinsa kanssa hihnakävelylle. Tuure vaikuttaa vähän siltä, että varusteet ovat sillä ensimmäistä kertaa päällä. Sitä jännittää eikä se uskalla omin jaloin astua ulos pikkuruisesta aitauksestaan. Poika on nostettava syliin ja kannettava suuren keskipihan halki, mikä ei käy ihan tuosta vain, sillä se on kerännyt reippaasti ylipainoa ja sen kannattelemisessa on melkoinen työ. Laskeuduttuaan maahan, Tuure jää katselemaan huolestuneena eri suuntiin eikä uskalla liikkua. Kun se on hetken aikaa saanut puntaroida tilannetta ja katsella muiden koirien innokasta menoa, päättää sekin rohkaistua. Ensin muutama varovainen askel, ja kas kummaa, sitten jo mennäänkin häntä reippaasti heiluen.

Tuure pitää kovasti ihmisistä ja vaikuttaa sympaattiselta pojalta. Tuurella ei ole kamalasti kokemusta tarhan ulkopuolisesta maailmasta, sillä suurin osa sen elämästä on kulunut pienessä aitauksessa Elenan tarhan häkkirivistössä. Nyt tuossa pienessä aitauksessa on vietetty jo yli 2,5 vuotta.

Pikkupentuaikana Tuure sai nauttia ihmiskontakteista ja siitä syystä siitä onkin kasvanut näin ihmisrakas poika. Kotikoiran taidoista Tuure ei kuitenkaan ymmärrä mitään ja haluaa löytää ihmisen, joka on valmis kärsivällisesti ja lempeästi puuttuvia taitoja sille opettamaan. Monet kodin ulkopuoliset ja arkipäiväiset asiat voivat alkuun aiheuttaa sille pelkoa ja jännitystä, joten tulevan omistajan on oltava valmis etenemään Tuuren ehdoilla, hitaasti ja koiraa kuunnellen. Tuure etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä sitä odottaisi kiva ja reipas koirakaveri. Tuuren tulevan kodin on myös sitouduttava kertyneiden liikakilojen pudottamiseen. 

Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt Talia, Taima, Tara, Thilia, TimjaToriTua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten. 

Viipurin koirat - Tuure 14.8. & 4.11.2022

Tuure tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Tuuren kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.