Tuure

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2020
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

11.11.2022
Ihmisrakas Tuure tahtoo matkalipun Suomeen! Tuure on ystävällinen ja iloinen poika, jonka elämä meinasi päättyä heti sen syntymän jälkeen mutta toisin kävi.

Pakkaset jo kolkuttelevat ihan ovella. Nuorella Tuurella on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Tuuren tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Pääsemme tekemään Tuuren kanssa paremmin tuttavutta marraskuun alussa, kun se pääsee yhdessä aitauskaverinsa kanssa hihnakävelylle. Tuure vaikuttaa vähän siltä, että varusteet ovat sillä ensimmäistä kertaa päällä. Sitä jännittää eikä se uskalla omin jaloin astua ulos pikkuruisesta aitauksestaan. Poika on nostettava syliin ja kannettava suuren keskipihan halki, mikä ei käy ihan tuosta vain, sillä se on kerännyt reippaasti ylipainoa ja sen kannattelemisessa on melkoinen työ. Laskeuduttuaan maahan, Tuure jää katselemaan huolestuneena eri suuntiin eikä uskalla liikkua. Kun se on hetken aikaa saanut puntaroida tilannetta ja katsella muiden koirien innokasta menoa, päättää sekin rohkaistua. Ensin muutama varovainen askel, ja kas kummaa, sitten jo mennäänkin häntä reippaasti heiluen.

Tuure pitää kovasti ihmisistä ja vaikuttaa sympaattiselta pojalta. Tuurella ei ole kamalasti kokemusta tarhan ulkopuolisesta maailmasta, sillä suurin osa sen elämästä on kulunut pienessä aitauksessa Elenan tarhan häkkirivistössä. Nyt tuossa pienessä aitauksessa on vietetty jo yli 2,5 vuotta.

Pikkupentuaikana Tuure sai nauttia ihmiskontakteista ja siitä syystä siitä onkin kasvanut näin ihmisrakas poika. Kotikoiran taidoista Tuure ei kuitenkaan ymmärrä mitään ja haluaa löytää ihmisen, joka on valmis kärsivällisesti ja lempeästi puuttuvia taitoja sille opettamaan. Monet kodin ulkopuoliset ja arkipäiväiset asiat voivat alkuun aiheuttaa sille pelkoa ja jännitystä, joten tulevan omistajan on oltava valmis etenemään Tuuren ehdoilla, hitaasti ja koiraa kuunnellen. Tuure etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä sitä odottaisi kiva ja reipas koirakaveri. Tuuren tulevan kodin on myös sitouduttava kertyneiden liikakilojen pudottamiseen. 

Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt Talia, Taima, Tara, Thilia, TimjaToriTua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten. 

Tuure kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Tuure 14.8. & 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.