Talia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 43 cm, 16 kg)
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 1/2023
Sijainti: Helsinki, Suomi

1.3.2023
Iloiselle Talialle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Talia kotihoidossa 22.2.2023

22.2.2023
Talia käväisi eläinlääkärissä hakemassa reseptin Advocate-lääkitystä varten. Sen avulla saadaan Dirofilaria repens häädettyä.

Samalla tutkittiin Talian korvat, jotka ovat kutisseet. Talialle määrättiin kuuri kortisonikorvatippoja.

6.2.2023
Jos kaipaat todella seurallista koiraa, joka on mukana kaikessa mitä teet, niin tässä olisi sellainen. Kotihoitaja kuvaa Taliaa tosi kiltiksi ja lempeäksi koiraksi, joka tykkää ihmisistä.

Varsinkin kotihoitajaan Talia on leimautunut jo täysin, mutta lähestyy häntä heiluen varovasti vieraitakin ihmisiä. Lelut eivät Taliaa ainakaan vielä niin kiinnosta, enemmänkin se ihminen, joka yrittää häntä leikittää.

Alussa Talia vaikutti todella rauhalliselta, mutta pikkuhiljaa on intoa ja vauhtiakin alkanut löytyä yhä enemmän. Jonkun verran itsepäisyyttäkin tytöstä löytyy. Pahin shokki ympäristönvaihdoksesta taitaa olla ohi, sillä koiranluut ovat alkaneet maistua ja pari leluakin on tullut retuutettua. Pikkuhiljaa Talia on alkanut hoksata myös istu- ja tule-komentoja.

Yksin ollessa Talia kuulemma välillä haukkuu, mutta ei kauan. Sisäsiisteyttä ja ulkoilua vielä harjoitellaan. Ulkona Talia pelkää toistaiseksi ääniä, autoja, ihmisiä ja pyöriä, joten Talia sopisi parhaiten rauhalliselle omakotialueelle.

Talian mitat ovat 16 kg ja säkäkorkeus 42–43 cm.

27.1.2023
Mitä kummaa tapahtui? Talia löysi itsensä Suomesta pehmeästä sängystä möyrimästä. Talia odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Helsingissä.

Talian yhteyshenkilönä toimii Heidi W.

23.1.2023
Talia valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä. Talia on Dirofilaria repens -positiivinen ja aloittaa Advocate-kuurin ennen lähtöä. 

11.11.2022
Pieni Talia on ihanan iloinen viipottaja! Tarha on ollut epäonnisen tytön koti jo ainakin 2,5 vuotta, ja tähän se toivoisi kovasti muutosta. 

Pakkaset jo kolkuttelevat ihan ovella. Nuorella Talialla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Talian tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Taliaa katsoessa ei voi muuta kuin miettiä, että kukapa ei näin somaa ja ihanaa pientä tyttöä omakseen haluaisi? Talia ilostuu ihmisvieraista mahdottomasti ja yrittää aitauksen pienikokoisempana saada innokkaasti osaansa huomiosta ja rapsutuksista.

Talia pääsi kanssamme hihnakävelylle elokuussa. Hihassa kulkeminen tuskin oli sille entuudestaan kovin tuttua puuhaa, mutta reippaasti häntä heiluen Talia viiletti puskia haistellen ja heinikossa loikkien. Vieressä oli niin tuttuja kuin vieraitakin koirakavereita, joihin kaikkiin Talia suhtautui ystävällisesti. Teimme tuttavuutta toisen kerran paremmin marraskuussa ja tuntui, että tyttö on pienentynyt vain entisestään. Kokoa on vaikea hahmottaa ruudun takaa, mutta livenä Talia on hyvin siro ja pienehkö. Painoa on silmämääräisesti arvioituna n. 15 kg. 

Vaikka Talia on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla, se on silti saanut viettää pikkupentuaikaansa ihmiskontaktien parissa ja siitä on kasvanut ihmisrakas koira. Taliaa itselleen haaveilevan on pidettävä mielessä, että monet kotikoiran taidot ovat sille tuntemattomia ja niinpä yksinoloja ja sisäsiisteyttä on varauduttava harjoittelemaan alkeista lähtien. Monet asiat kodin ulkopuolella voivat aiheuttaa Talialle jännitystä, koska se ei ole niihin välttämättä saanut tottua. Reippaasta koirakaverista olisikin varmasti suuri apu Talian sopeutumisprosessissa. 

Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt Talia, Taima, Tara, Thilia, TimjaToriTua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten. 

Talia sterilisoidaan ja tauti- sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Talia 14.8. & 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.