Eera

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: jää siroksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Tampere, Suomi

10.11.2023
Äärettömän iloinen ja puuhakas puuhkahäntä Eera etsii omaa kotia tarkoituksella. 

Eera etsii aktiivista kotia, jossa voisi olla intoa vaikka yhteiseen harrastukseen koiran kanssa. Se on puuhakas nuori tyttö, joka rakastaa lenkkeilyä ja leikkimistä. 

Eera on ihmisrakas tyttö. Siitä on kuoriutunut kotihoitajan kainaloinen, joka rakastaa silityksiä. Sen kotihoitopaikka on tällä hetkellä kerrostalossa ja siellä Eeran kanssaan on harjoiteltu lyhyitä yksinoloja, jotka ovat sujuneet ongelmitta. 

Eeralla alkaa olemaan sisäsiisteys hallussa ja yötkin se nukkuu rauhassa. Toisia koiria Eera arastelee, joka näyttäytyy ulkona hermostumisena ja levottomuutena. Koska Eera tuntuu jännittävän toisia koiria paljon, etsii se kotia ainoana koirana ja aikuisperheestä. 

3.11.2023
Suloista Eeraa onnisti ja se pääsi jatkamaan kodinetsintää Lahdessa kotihoitopaikasta käsin.

2.11.2023
Pikkuinen Eerakin pääsee pian Suomeen! Eeralla on hoitopaikka tiedossa ja se valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Eeralta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

5.9.2023
Oletko odottanut, että kohdalle osuisi reipas ja ihmisrakas koira - sellainen, joka pärjäisi ainoana koirana eikä olisi kooltaan kovin iso? Eera nostaa tassun pystyyn!

Vakavamielinen Eera on piristynyt, kun tapaamme elokuun lopussa uudestaan. Se lähtee riemuissaan lenkille ja osaa kulkea hihnassa. Kuljemme pois tarhan alueelta eikä Eera paljon taakseen katsele. Reipas tassutus käy kohti läheistä peltoa ohi ajavista autoista välittämättä. Eera menee oitis piehtaroimaan ruohikolle ja muuttuu hetkessä leikkisäksi pennuksi, joka syöksähtelee onnessaan ihmisen luota toiselle. Onhan nyt tälle ihastuttavalle pikkutytölle jostain löydyttävä koti, onhan?

Eeralla ei ole takanaan vielä pitkää tarhaeloa ja tarhalle joutumisen se on ottanut raskaasti. Eera ei ole tullut aitauksessa muiden koirien kanssa toimeen eikä tappeluiltakaan ole vältytty. Koska tilaa ei ole, joutuu Eera toistaiseksi asumaan klinikkarakennuksessa.

Vaikka ei ole kiveen kirjoitettua ettei Eera myöhemmässä elämässään saisi koirakavereita, luovutamme sen kuitenkin varmuuden vuoksi ainoaksi koiraksi. Tulevan asuinympäristön suhteen Eera on avoin ja voisi reippaana tyttönä sopeutua monenlaiseen kotiin.

Leikkisä ja pentumainen Eera on kooltaan hyvin sirokokoinen ja taitaa sellaiseksi jäädäkin. Painoa on alle 20 kiloa. 

Viipurin koirat - Eera 26.8.2023

8.8.2023
Eera-kaunokainen on ilahduttavan reipas, vaikka tarhalle päätyminen onkin ollut sille järkytys.

Huskytyyppinen Eera päätyi Snezhannan tarhalle heinäkuun alussa. Se löydettiin haahuilemasta Leningradin alueelta, Gostelitsy-nimisestä kylästä. Se oli asustellut armeija-alueen lähettyvillä eikä näin sosiaalista tyttöä viitsitty jättää oman onnensa nojaan, vaikka tarhalla ei sille varsinaisesti olisikaan ollut tilaa. Niinpä vaarallinen haahuilu päättyi tarhalle, pieneen koppiin. Ikää Eeralla on vasta noin kahdeksan kuukautta, joten sillä olisi elämä vielä täysin edessä. Tarhaelämää vaan ei voi koiranelämäksi kutsua, joten pian pitäisi päästä pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja suuntamaan kuono kohti Suomea.

Tapasimme iloisen Eeran heinäkuun lopun tarhavierailulla. Tarhaelämää Eeralla oli tällöin takana kolmisen viikkoa ja uusi ympäristö yhä selkeästi hermostutti sitä. Kuulimmekin Snezhannalta, että Eera oli juuri vaihtanut aitaustansa aikuisten koirien häkistä pentuaitaukseen, missä se välillä komensi pienempiään, kun herkkutarjoilut olivat käynnissä. Muutenkin Eera vaikutti hyvin stressaantuneelta tarhaoloissa.

Eera vaikuttaisikin viihtyvän parhaiten ainoana koirana eikä se ole erityisen kiinnostunut muista koirista. Kävelylläkin se käveli hienosti hihnassa eikä juurikaan noteerannut muita nelijalkaisia kävelijöitä, kaksijalkaiset kiinnostivat selvästi enemmän.

Eera tuntuu suhtautuvan myös vieraisiin ihmisiin luottavaisesti ja ottaa mielellään rapsutuksia vastaan. Vaikuttaa siltä, että sillä on ollut jonkinlainen koti tai ainakin se on kriittisimmän sosiaalistumiskautensa aikana päässyt oleilemaan paljon ihmisten kanssa. Kenties se on otettu kesäloman iloksi ihmisiä viihdyttämään ja hylätty kadulle sitten, kun loma vaihtui takaisin arkeen. Suloinen pieni kesäpentu, joka palveli hetken ja muuttui sitten tarpeettomaksi. Niin tai näin, seuraavaksi Eera muuttaa vain kunnolliseen kotiin, jossa siitä pidetään huolta ja jossa sen toiveet ja tarpeet otetaan huomioon.

Siro ja kaunis Eera olisi valmis matkaamaan kohti Suomea syyskuun puolivälissä. Eera on steriloitu ja se tautitestataan ennen Suomeen tuloa, mutta mielellään se lunastaisi paikkansa Suomeen suuntaavasta rekasta jo nyt. Eera etsii aktiivista kotia, jossa ollaan valmiita opettamaan sille kotikoiran alkeita kärsivällisesti ja positiivista vahvistamista käyttäen. Reippaana tyttönä se voisi pärjätä monenlaisessa kodissa ja ympäristössä.

Eera osaa istua pyynnöstä.

Viipurin koirat - Eera 28.7.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.