Riimi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

3.11.2023
Ihana Riimi löysi oman kodin Tampereen seudulta.

2.11.2023
Riimi matkustaa pian omaan kotiin! Riimi valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä ja sterilisoitavana.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Riimiltä tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

13.9.2023
Voih, Riimi on suloinen tyttö vailla vertaansa. Vaikka syli on sillekin melko vieras paikka, viihtyy se silti ihmisen lähellä ja painaa päänsä liikuttavasti vasten rintaa.

Anna-emo ja sen kuusi vastasyntynyttä pentua päätyivät rankkurin kyytiin Olshanikin (suom. Ahjärvi) kylästä Karjalankannakselta toukokuussa. Koiraperhe tuotiin Snezhannan tarhalle ja sijoitettiin alkuun eristyksiin, jotta pienillä ja rokottamattomilla pennuilla olisi paremmat mahdollisuudet selviytyä. Ihme kyllä, kaikki kuusi pienokaista voimistuivat voimistumistaan ja selviytyivät vaikeista olosuhteista huolimatta. Ihmisrakkaan Anna-emon ei ollut vaikea löytää tietänsä Suomeen, ja nyt jälkikasvu odottaa samaisen onnenpotkun osuvan kohdalle.

Pennuista yksi adoptoitiin paikalliseen kotiin, mutta jäljelle jäävä viisikko katselee yhä aitauksestaan toiveikkaana. Katraaseen kuuluvat tyttö Riimi ja pojat Reino, Remus, Riiko ja Rolf.

Riimi tekee mielellään tuttavuutta vieraiden kanssa. Sisarustensa tavoin ei sekään ole päässyt nauttimaan ylenpalttisesti ihmisten seurasta ja käsittelystä, mutta sylissä Riimi istuu silti rauhallisesti ihmistä nuuhkutellen. Vaikka alkuun vähän jännittää, huomaa Riimi pian että lämpimässä sylissä onkin ihan mukavat oltavat. Mitä pidempään Riimi sylissä istuskelee, sen tyytyväisemmältä se vaikuttaa. Loppujen lopuksi tulee uni, ja eihän tyttöä voi mitenkään laskea käsistään.

Pieni aitaus alkaa käymään ahtaaksi kasvaville pennuille ja Riiminkin pitäisi löytää itselleen koti. Riimillä on erikoiset mustat merkit alhaalla suupielissä ja kun sitä jännittää, tehostavat nämä vielä entisestään tytön surumielistä olemusta.

Riimin emo Anna muutti vastikään Suomeen. Tarhalla ihmisiä hurmannut Anna taitaa olla entinen kotikoira, sillä kaikki asiat liikenteestä sisällä kodissa asumiseen sujuvat kuin vanhalta tekijältä. Ihmisrakaskin Anna on eikä pelkää vieraita. Tämä tosin kävi selväksi jo tarhalla.

Annan pennut ovat saaneet kuitenkin toisenlaiset eväät elämäänsä. Ne ovat joutuneet tarhalle jo aivan pieninä eivätkä ole nähneet aitaustansa pidemmälle. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Riimi etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä sille olisi tarjolla koirakaveri ja omistaja, jolla on aikaa ja ymmärrystä moneen asiaan tottumattomalle Riimille. Kunhan Riimille ollaan valmiita antamaan aikaa ja se tuntee olonsa turvalliseksi, saattaa pienen hännän väpätys alkaa jo äkkiä näkyä.

Miksi koirakaveri sitten on niin tärkeä? Lisätietoa löytyy täältä.

Viipurin koirat - Riimi 28.7. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.