Janos

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Janos sai kodin Paraisista.

29.12.2022
Kyllä, tässä pojassa on sitä jotain. Ystävällinen Janos kuuluu Snezhannan tarhan uusimpiin tulokkaisiin. Poika päätyi liikkuvan klinikan kyytiin Viipurin alueelta.

Janos saapui Snezhannan tarhalle joulukuun alussa liikkuvan sterilointiklinikan tuomana. Tapasimme Janoksen joulukuun loppupuolella. Poika oli innoissaan vieraista ja lähti muitta mutkitta matkaamme. Hihna oli sille selvästi tuttu eikä se vaikuttanut olevan peloissaan. Vaikka ympäristöllä oli paljon mielenkiintoista tarjottavaa, oli Janos eniten kiinnostunut ihmisistä. Silitykset kelpasivat, samoin namit. Janos antoi itsestään kovin välittömän ja ystävällisen vaikutelman.

Janoksen tarkka ikä ei ole kenenkään tiedossa, mutta on selvää että tässä on kohtuullisen nuori kaveri. Janoksen todellinen ikä pyörinee 1,5-vuoden hujakoilla. Janos on löydetty ulkoa ja se on laihassa kunnossa. Se on kuitenkin niin ihmisrakas, että sillä on todennäköisesti ollut koti jossain vaiheessa. Syitä hylkäämiselle voi vain arvailla.

Janoksen kanssa samassa aitauksessa asuu useita muita koiria, niin uroksia kuin narttujakin. Suurin osa koirista on nuoria, mutta joukkoon mahtuu myös pari vanhempaa leidiä. Janos vaikuttaa sopuisalta, se tulee mainiosti kaikkien kanssa toimeen. 

Mitä tälläinen koira tarhalla tekee? Toivottavasti hurmaava Janos saisi pian tassuihinsa matkalipun Suomeen. Se on ohutkarvainen ja laiha, tarhalla se joutuu väistämättä palelemaan vielä monta pitkää talvikuukautta. Se on reipas, ihmisrakas ja osaa kävellä hihnassa. Istuakin se osaa pyynnöstä, ainakin suurimmaksi osaksi. Eikä liikoja pidä vaatiakaan, sillä poika on ollut heikolla ravinnolla.

Ihana Janos saattaisi pärjätä ainoana koirana ja monenlaisessa perheessä sekä ympäristössä. Pääasia on, että tuleva omistaja on valmis näkemään vaivaa sen sopeuttamiseen eikä hetkessä heitä hanskoja tiskiin. 

Viipurin koirat - Janos 20.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.