Tara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 8/2023

1.9.2023
Tara sai kodin Espoosta.

31.1.2023
Mustaan sisaruskatraaseen kuuluminen ei varsinaisesti nosta Taraa valokeilaan satojen kodittomien joukosta, mutta livenä tämä tyttö kyllä jää mieleen. Tara on niin innoissaan ihmisistä ettei muuta teekään kuin kieri lumessa rapsuteltavana.

Talvinen tammikuu. Nuorella Taralla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Taran tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Oi ja voi. Kahdeksan mustaa pentua, jotka ovat kaikki melkein toistensa kopioita. Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt Talia, Taima, Tara, Thilia, TimjaToriTua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten ja Taliakin matkasi äskettäin Suomeen hoitopaikkaan, mutta viisi iloista tyttöä pomppii yhä aitauksessaan odottamassa päivää, jolloin jokaiselle niistäkin löytyisi ikiomat kodit Suomesta.

Olemme tehneet tyttöjen kanssa tuttavuutta useammalla tarhareissulla. Alkuun oli vaikea muistaa kuka oli kukakin, mutta pienen tutustumisen ja tarkkailun jälkeen siskoksista löytyy kuitenkin eroavaisuuksia. Taran tunnisti jo ensitapaamisella siitä, että se oli jatkuvasti lumen peitossa kierittyään siellä innoissaan rapsuttavan käden alla. Tuo tapa ei ole sittemmin kadonnut vaan Tara jatkaa edelleen sillä samalla tiellä. Se kellahtaa kyljelleen herkästi, samalla kun häntä huiskuttaa vimmakkaasti ja silmät loistavat kirkkaana ilosta.

Tara pääsi tammikuun lopussa elämänsä ensimmäisellä hihnakävelylle ja olihan siinä ihmettelemistä. Kun tarhan portista astuttiin ulkomaailmaan, pyyhälsivät kaikki neljä mukana ollutta siskosta jännityksen sekaisin tuntein kuka mihinkin suuntaan. Lumisella pellolla kaikki ottivat ilon irti ja Tara tietysti vietti tyylilleen uskollisena pääsääntöisesti aikaa maassa kierien ja pusuja jaellen. Mukana ollutta miestä Tara ei arastellut vaan rohkeasti haki rapsutuksia tältä.

Toisin kuin monilla Elenan tarhan koirilla, Taralla ja sen siskoilla on edes hiukan enemmän tilaa aitauksessaan, mutta ne ovat kaikki ihmisrakkaita ja viettäneet yksinäistä elämää tarhalla jo kolmen vuoden ajan.

Tara on saanut varttua ihmiskontaktien parissa ja siksi siitä onkin kasvanut niin ihmisrakas tyttö, mutta tarhan ulkopuolinen maailma on sille tuntematon. Tara etsii kotia rauhalliselta seudulta. Kodissa tulisi olla koirakaveri, josta Tara saisi tukea uusien ja jännittävien asioiden äärellä. Taralla ei ole käsitystä kotikoiran taidoista, joten sen kanssa on lähdettävä liikkeelle aivan alkeista. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa kulkeminen kuuluvat kaikki opeteltavien asioiden listalle. Tara etsii kärsivällistä omistajaa, joka on valmis satsaamaan tytön sopeuttamiseen.

Viipurin koirat - Taima, Tara, Thilia & Timja 21.1.2023

Viipurin koirat - Tara 1.12. & 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.