Tiuhti

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 10/2023
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

3.11.2023
Iloinen Tiuhti muutti omaan kotiin Poriin.

2.11.2023
Tiuhti matkustaa pian omaan kotiin! Tiuhti valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä ja sterilisoitavana.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Tiuhdilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

14.9.2023
Lyhytkarvainen Tiuhti ponkaisee luoksemme kuin pieni villivarsa konsanaan. Tiuhti on mahdottoman iloinen vieraiden saapumisesta ja kukapa ei olisi onnessaan, kun näin hurmaava tyttö haluaa jakaa rakkautta.

Pienehköä saksanpaimenkoiramixiä muistuttava emo ja sen kuusi pentua tuotiin rankkurin toimesta Snezhannan tarhalle heinäkuussa. Tarhalla oli kuitenkin ahdasta ja koska rokottamattomien pentujen vastaanottaminen tarhalle on aina riskialtista, onnistui Snezhannan löytää koiraperheelle tilapäinen hoitopaikka. Hoitojakson aikana kolmea pentua onnisti kodin saannin suhteen ja jäljellä olevat pennut tuotiin tarhalle emonsa kanssa tässä kuussa. Emon olisi voinut palauttaa myös takaisin löytöpaikkaansa, mutta Snezhanna ei halunnut jättää ihmisrakasta tyttöä ulos pärjäämään yksinään. Ehkä sillekin vielä löytyy koti.

Titi, Tiuhti ja Viuhti toivovat pääsevänsä kolean syksyn tieltä ajoissa kotiin! 

Voi mikä ihanuus! Tiuhti on täynnä riemua päästessään vapauteen eli ulos pienesta mökistä pentuaitaukseen. Se loikkii ja hyppelehtii ympäriinsä syöksyen häntä heiluen vuorollaan jokaisen jalkoihin. Tiuhti ei pelkää vieraita ja mukanamme olevaan mieheenkin se suhtautuu vailla minkäänlaisia epäilyksiä. Muiden pentujen kanssa Tiuhti tuntuu tulevan hyvin juttuun ja spurttailee aitauksessa lelujen perässä. Ihmiset ovat kuitenkin se aitauksesta löytyvä paras juttu, ja näin ihanan tytön soisi jo pian pääsemään möyrimään oman ihmisen kainaloon.

Tiuhdin emo on pienehkö, saksanpaimenkoiramixiä muistuttava tyttö. Tuntemattomaksi jäänyt isäpappa sen sijaan lienee kantanut huskyn geenejä, sillä moni pennuista on perinyt joltain siniset silmät ja suloisen pörröturkin. Tiuhdin elämän varhaisista vaiheista ei ole tietoa, mutta niin pennut kuin niiden emokin ovat sosiaalisia ja ihmisrakkaita. Emolla on saattanut olla omistaja, mutta ehkä se on saanut jolkotella ulkona omia polkujaan. Pennut ovat taatusti olleet tekemisissä ihmisten kanssa, mutta ei niilläkään ole välttämättä ollut mitään varsinaista kotia, vaan ne ovat saaneet ulkona tavata ja seurustella monenlaisten ihmisten kanssa. 

Pennut eivät ole tottuneet elämään sisätiloissa ja uuteen kotiin muuton myötä eteen tulee paljon uusia asioita. Harjoiteltavien taitojen listalla on ainakin sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnakävely. Tiuhti etsii omistajaa, joka on innostunut pennun kanssa touhuamisesta ja uusien taitojen opiskelusta. Tiuhdista kasvaa varmasti energinen nuori tyttö, joka tarvitsee reipasta liikuntaa ja aktivointia, jottei elämä käy tylsäksi. Reipas Tiuhti saattaisi soveltua ainoaksi koiraksi ja monenlaiseen perheeseen.

Viipurin koirat - Tiuhti 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.