Polli

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 2/2023

10.3.2023
Polli sai kodin Vantaalta.

23.2.2023
Reipas ja energinen Polli etsii tasapainoista perhettä. Sellaista, jossa jaksetaan virikkeistää aktiivista pentua, mutta kuitenkin muistetaan levon tärkeys.

Polli on iloinen ja kaikki on tähän mennessä ollut aika ihanaa. Uusia asioita kohdattaessa vain hetken ihmettelyn jälkeen nekin ovat olleet ok. Hoitopaikan aikuisiin koiriin Polli suhtautuu kunnioittavasti. 7-vuotiaan uroksen Polli sai houkuteltua vauhdikkaisiin lumileikkeihin. Taitavasti Polli ymmärsi jo toisena hoitopäivänään, että tarpeet tehdään ensisijaisesti ulos. Hihnalenkit sekä metsään että tielle sujuivat hyvin, hoitopaikka sijaitsee rauhallisessa taajamassa.

17.2.2023
Polli matkusti siskojensa kanssa Suomeen ja odottaa adoptiohakemuksia hoitopaikassaan Tuusulassa.

15.2.2023
Polli valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana ja tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Pollilla negatiivisia.

13.1.2023
Namien voima tuli jälleen todistettua, kun tuli aika tutustua ihanaan Polliin. Alun vakava ilme muuttui nopeasti iloksi, kun uudet vieraat aloittivat herkkutarjoilun.

Lokakuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti viesti, jossa häntä pyydettiin noutamaan kolme pientä palleroa hoiviinsa. Palleroiksi paljastuivat Polli, Pilvi ja Petra, suloinen sisaruskatras, joka löydettiin ulkoa Pesochnoen kylästä. Tarhalle saapuessaan pennut vaikuttivat apaattisilta ja haluttomilta liikkumaan, pennuille tyypillinen energia ja ilo oli kateissa täysin. Tarhan väki pelkäsi pentujen terveyden puolesta, ja ne saivatkin alkuun asustaa klinikan lämpimissä tiloissa, missä niiden kuntoa pystyttiin seurailemaan. Tuskin nämä pienokaiset pahaksi pistivät ihmisten huomiota ja lämmintä huoneilmaa, mutta kun pennut siitä voimistuivat, iski valitettava totuus vasten niiden kasvoja. Tarhalle nekin päätyivät omaa ihmettään odottamaan.

Tapasimme sisarukset joulukuun alussa, jolloin pääsimme tutustumaan näihin suloisiin pentuihin kävelyn merkeissä. Pollia jännitti siskoksista eniten. Tarhalla käyvät vapaaehtoiset ovat parhaansa mukaan pyrkineet sosiaalistamaan pentuja ja opettamaan niille hihnakävelyn alkeita, jotta uusi koti löytyisi helpommin. Valjaiden pukeminen ja aitauksesta poistuminen kuitenkin jännitti Pollia yhä kovasti, mutta pian sekin reipastui. Lopulta Pollikin uskalsi ottaa hetkestä kaiken irti ja pääsimme todistamaan, kun senkin häntä alkoi vipattamaan. Nameilla oli toki oma osuutensa asiaan, kuka nyt herkuista kieltäytyisi!

Polli on mitä suloisin tyttö. Se nauttii kovasti ihmisten seurasta ja siskojensa kanssa temmeltämisestä, aivan kuten kuka tahansa pentu. Valitettavasti sille jaetut kortit eivät ole olleet sieltä parhaimmasta päästä ja se onkin joutunut viettämään parhaimman sosiaalistumiskautensa pienessä aitauksessaan, siskojen kyljessä kylmyydestä väristen. Uuden kodin täytyykin ymmärtää, että vaikka Polli on aivan yhtä ihana kuin kuka tahansa pentu, saattaa se tarvita paljonkin aikaa ja kärsivällisyyttä oppiakseen kaikki kotikoiralle tarpeelliset taidot. Namien voima on kuitenkin todistettu ja varmasti fiksuna tyttönä Pollikin oppii kotikoiran tavoille positiivisen vahvistamisen avulla, kunhan uusi omistaja muistaa edetä sen tahdissa. Myös pissavahinkoihin, syötyihin kenkiin ja pureskeltuihin huonekaluihin kannattaa varautua, onhan Polli vasta ihan elämänsä alkumetreillä eikä alun apaattisuudesta ole enää tietoakaan. Siitä saa kuitenkin varmasti mitä parhaimman ystävän ja kumppanin, kunhan vain sopiva koti tulee ensin vastaan.

Polli on valmis matkustamaan Suomeen helmikuussa, jolloin sen rokotussuoja on riittävän kattava. Sen jälkeen se on valmis valloittamaan sydämiä ja lenkkipolkuja Suomessa, toivottavasti oman ihmisen vieressä.

Viipurin koirat - Polli 4.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.