Kuma

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)  
Syntymäaika: 2021-2022
Tautitestattu: 3/2023

24.3.2023
​​​​​​​Kuma sai kodin Mikkelistä.

13.3.2023
Kuma kävi kastroitavana Viipurin Koirien tuella.

30.1.2023
Vau, upea Kuma! Kuma on ihmisrakas ja avoin poika, joka lähtee innoissaan kanssamme kävelylle. Tämä ystävällinen nuorukainen päätyi syksyllä Elenan tarhalle.

Kaltereiden takaa katselee avoin ja odottavainen silmäpari, jossa näkyy huolestumisen merkkejä. "Huomaahan lähestyvä ihminen minut, huomaahan?" Ja tällä kertaa huomaa. Kuma ja sen aitauskaveri puetaan valjaisiin. Kuma antaa nätisti pukea itselleen valjaat ja se suhtautuu hommaan ihan niin kuin olisi varustautunut uloslähtöön kymmeniä kertoja aiemminkin. Se kävelee meluisan keskipihan läpi muista koirista suuremmin välittämättä ja jatkaa innoissaan matkaansa nenä kiinni maassa. Viime ulkoilusta on mahtanut kulua kauan.

Mukana lenkillä on Kuman tutun tyttökaverin lisäksi vieras, aikuinen uroskoira toisesta aitauksesta. Kumaa tuntuu kiinnostavan enemmän kinosten haistelut ja ihmiset kuin vieraat koirat. Se tervehtii muutaman kerran kuonotusten toista urosta, mutta suhtautuu siihen kohteliaan välinpitämättömästi. Muutaman kerran poikien välille tulee pientä örinää, kun Kuman makoillessa selällään toinen uros tulee liian iholle. Mutta tilanne menee ohi yhtä nopeasti kuin alkoikin ja pojat jatkavat vieretysten tienpientareiden tutkimista sulassa sovussa. 

Kuma on reipas ja avoin poika, joka ei säiky eikä hätkähdä mistään ympärillä olevasta. Se on ihan parasta kaveria sitä ulkoiluttavan vieraan miehen kanssa. Ei olisi yllätys että tällä pojalla on taustaa kotikoirana olemisesta. Se tykkää kaikista ihmisvieraista kokoon tai sukupuoleen katsomatta. 

Koska Kuma on löydetty ulkoa, tarkkaa tietoa sen todellisestä iästä ei ole. Se on nuori, mutta kuinka nuori - se jää arvailujen varaan. Kumassa saattaa olla ripaus huskya; toinen silmä on kauttaaltaan sininen ja ruskeaa silmää koristaa pieni vaalea täplä. Turkki on muhkea ja kolmion muotoiset pystyt korvat koristavat päälakea. 

Kumaa voisi ajatella monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Se vaikuttaa niin reipppaalta ja mutkattomalta pojalta, että saattaisi pärjätä vilkkaammallakin seudulla ja sopeutua ainoaksi koiraksi. Emme kuitenkaan tiedä onko se koskaan saanut asua sisätiloissa ja millaisia kotikoiran taitoja sillä on. Tulevan kodin täytyykin varautua siihen, että sisäsiisteys ja yksin oleminen vaativat harjoittelua. Hihnassa Kuma kävelee tottuneesti eikä rieku tai räyhää. Muutamat ohi ajavat autot eivät sitä häiritse eikä se muutenkaan välitä muutamista ympärillä vapaina pyörivistä koirista.

Tässä olisi nyt kivanoloinen poika kotia vailla. Aikuisia uroksia onnistaa harvemmin, mutta ehkä joku huomaa komea Kuman suurten kodittomien joukosta.

Kuma kastroidaan ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.