Josie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Josie sai kodin Jyväskylästä.

10.12.2022
Josie on kultainen ja hurmaava tyttö, jonka ensireaktio vieraat nähdessään on hirmuinen hännänheilutus ja jos kosketusetäisyydelle vain yltää, antaa tyttö ehdottomasti pari pusuakin.

Kesän loppupuolella venäläisessä somessa alkoi näkyä postauksia ruskeilla merkeillä varustetusta mustasta ihmisrakkaasta tyttökoirasta. Koira majaili milloin missäkin, mutta omistajaa ei tavoitettu. Tai ehkä tavoitettiinkin, mutta koira ei ollut enää tervetullut kotiin. Elenaa pyydettiin auttamaan, mutta vikkelä tyttö ei ollut koskaan samaan aikaan siellä missä Elena. Lopulta ihmisrakas Josie löydettiin, mistäs muualtakaan, kuin lasten hiekkalaatikon liepeiltä, minne se oli käynyt lepäämään varjoon penkin alle. Kaupunkiseikkailun aikana se oli lyönyt hynttyyt yhteen tuntemattoman uroskoiran kanssa, jonka omistaja kuitenkin tavoitettiin ja poika pääsi kotiin. Josie pääsi yhteistyöeläinlääkärimme Julia Manen klinikalle rokotettavaksi ja steriloitavaksi ennen tarhalle siirtymistä.

Ihmisrakas ja keskivertoviipurilaista sirompi Josie osuu silmiimme joulukuun alun tarhareissulla. Se vaikuttaa luottavaiselta koiralta, joka on valmis ihan kenen tahansa matkaan saman tien. Josie kävelee valjaissa ja hihnassa tottuneesti ja tulee hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa. Tarhan ulkopuolella elävä koirapariskunta ei herätä Josiessa juuri uteliasta katsetta suurempaa mielenkiintoa. 

Lumihangessa jaloittelu ja juoksentelu on Josiesta ihanaa, mutta yhtä asiaa mikään ei voita: ihmisiä. Josie istuu tottuneesti namin toivossa ja ojentelee innoissaan tassujaan. Väliin mahtuu aina pari pusuakin. Joku on selvästi käyttänyt aikaa sen kanssa treenamiseen ja vaikuttaa siltä, että näin luottavaisesti vieraisiin suhtautuvaa koiraa on kohdeltu hyvin ja siitä on välitetty suuresti. Mielenkiinnolla kuulisimme Josielta sen elämästä, mutta menneisyys jää auttamatta hämärän peittoon. Josien tulevaisuus vaikuttaa kuitenkin kaikkea muuta kuin hämärältä ja näin ihastuttavaa neitoa odottaa toivottavasti vielä valoisa, onnellinen elämä Suomessa. Kunhan vain joku ensin huomaisi sen lukuisten kodittomien joukosta.

Josie on nuori koira ja Elena arvelee, että sillä on ikää vähän alle vuoden verran. Kuvissa Josien kokoa voi olla vaikea hahmottaa, mutta tyttö on melko siro ja painoa on silmämääräisesti alle 20 kiloa. Josiella on lyhyt karva eikä sitä ole luotu elämään ulkona talvikeleillä. Talvesta tulee sille rankka koettelemus, mutta toivottavasti Josien kaltainen koira löytäisi nopeasti oman kodin. Reipas Josie voisi sopeutua monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön.

Viipurin koirat - Josie 1.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.