Altai

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa suureksi (nyt 55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 2/2023

2.5.2023
Altai löysi kodin Porvoosta.

26.3.2023
Altailla on kotiehdokas eikä enempää hakemuksia oteta siitä vastaan.

10.3.2023
Ystävällinen ja reipas Altai sulattaa sydämiä siellä missä liikkuu. Reippaasti pojalla onkin sujunut elo kotihoitopaikassa, jossa hänellä on seuranaan useamman koiran lauma.

Altai tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Jos joku vähän komentaa, niin Altai mielummin vain poistuu tilanteesta. Altai rakastaa ihmisen huomiota ja kaikki hoitotoimenpiteet pesemisestä lähtien sujuvatkin tosi hienosti. Altai lähtee mielellään ulkoilemaan niin omalle aidatulle pihalle kuin lenkkeilemäänkin, ja riittävä ulkoilu ja aktivointi on tärkeää huomioida myös omassa kodissa. Yöt sujuvat rauhallisesti omalla pedillä nukkuen, mutta pennun pidätyskyky ei vielä ihan riitä olemaan koko yötä sisäsiisti.

Altai etsii kotia, jossa ymmärretään että suurehkosta koostaan huolimatta hän on vielä aivan pentu ja käytöskin välillä sen mukaista. Ihan pienten lasten perheeseen Altaita ei luovuteta, mutta aktiivisesti ulkoilua harrastava perhe olisi varmaan hänen toivomuslistallaan ja kivasta koirakaverista poika pitäisi varmasti.

Altai testattiin Suomessa uudelleen Hepatozoon canis -epäilyn vuoksi ja sekä PCR-tutkimus että verisively, jonka avulla etsittiin Hepatozoon-loisia valkosolujen sisältä, olivat negatiivisia. Altai on siis joko parantunut tai Viipurissa saatu tulos oli virhepositiivinen.

1.3.2023
Altai on todettu Viipurissa Hepatozoon canis -positiiviseksi, minkä vuoksi se kävi nyt Suomen puolella uusissa tutkimuksissa. Tuloksia odotellaan.

Muut Altailta testatut vektorivälitteiset taudit (Anaplasma platys, Anaplasma phagocytophilum, Babesia canis, Dirofilaria immitis, Dirofilaria repens, Ehrlichia canis, Leishmania spp. sekä Mycoplasma haemocanis) olivat negatiivisia.

17.2.2023
Altai pakkasi passinsa ja muutti hoitopaikkaan Suomeen.

11.1.2023
Altai on kaunis pentu, sitä ei käy kieltäminen, mutta ennen kaikkea pojasta jää mieleen sen ystävällinen, herkkä ja liikuttavan ihana olemus.

Poikakaksikko Altai ja Baikal löydettiin joulukuun alkupuolella Kirovskin kaupungista. Pennut haahuilivat yksinään ulkona ennen kuin joku hyväsydäminen ihminen osui paikalle, seurasi tilannetta ja päätti etsiä niille turvallisemman asuinympäristön kuin kaupungin kadut talvipakkasilla. Altai ja Baikal matkustivat Snezhannan tarhalle. Pojat ovat hyvin samanoloisia, joskin hiukan erinäköisiä ellei iloisesti heiluvaa töpöhäntää oteta huomioon. Snezhanna arvelee, että reippaat pennut ovat alkujaan kotikoiran pentuja. Varmaa ei myöskään ole ovatko ne veljeksiä tai mitä niiden hännille on käynyt. Ovatko ne syntyneet töpöhäntäisinä vai onko joku ihminen katkaissut ne.

Altai istuu pentuaitauksessa ja kuuntelee uteliaana auton ovien paukahtamista ja vieraiden askelia. Sen häntä alkaa heilua ja silmistä paistaa ilo ihmisten ilmaantuessa näköpiiriin. Altai on pojista isompi, mutta melko kevyesti sekin nousee kopin katon päälle missä se varustetaan valjaisiin ja jarrupalaan. Altai on nimittäin lähdössä jaloittelemaan ja nauttimaan huomiosta yksinoikeudella, se ei vaan vielä tiedä sitä.

Altai kannetaan pois tarhan porttien sisäpuolelta eikä mene montaa sekuntia kun se jo tallustaa reippaana luoksemme ja seuraa perässämme. Osa hihnaan tottumattomista pennuista ei kykene ottamaan askeltakaan, mutta Altai on tainnut saada asiassa jo harjoitusta. Sen töpöhäntä heiluu vähän väliä ja poika painautuu mielellään vasten ihmistä. 

Altai tulee samassa aitauksessa elävien pentujen kanssa hyvin toimeen. Se itse vaikuttaa sopuisalta ja ystävälliseltä, myös mukavan rauhalliselta pennuksi. Yksi aitauksen urospennuista on kuitenkin vähän väliä muiden kimpussa ja myös Altai joutuu hätistelemään sitä päältään useamman kerran.

Altain menneisyydestä ei ole tietoa. Kukaan ei ole kaivannut pentua emmekä tiedä, onko se asunut koskaan sisätiloissa kotona. Kaupungista löytyneellä, sosiaalisella ja ihmisrakkaalla Altailla voisi olla mahdollisuuksia sopeutua myös hiukan vilkkaammallekin asuinseudulle. Yksin oleminen on taito, jota joutuu varmasti harjoittelemaan, samoin sisäsiisteys. Altaista on kasvamassa keskikokoinen poika. Sen pää ja vartalo näyttävät aavistuksen isoilta jalkojen pituuteen nähden ainakin vielä tässä vaiheessa, mutta aika näyttää millaiseksi poika lopulta kasvaa. Altaita voi luonnehtia muutaman tapaamisen perusteella erityisen hurmaavaksi ja ihastuttavaksi pennuksi, jonka ei toivottavasti tarvitse olla koditon enää kauaa.

Snezhanna kertoi, että eräs paikallinen perhe halusi adoptoida Altain itselleen. He kuitenkin kieltäytyivät ottamasta koiraa sisätiloihin vaan sen kotina olisi ollut koppi ketjun päässä. Snezhanna ei luovuta koiria pelkiksi ketjukoiriksi eikä suostunut antamaan Altaita heille. Onneksi, sillä Altain elämä olisi kulunut ketjun päässä ja se olisi jäänyt paitsi kaikesta: kunnollisesta ruoasta, terveydenhoidosta, lenkeistä, kotisohvasta ja rakkaista ihmisistään kotona. Oikeastaan ihan kaikesta, koko elämästään. Kunpa poika tulisi pian huomatuksi ja pääsisi jo pian Suomeen.

Rokotusten puolesta Altai on valmis matkustamaan omaan kotiin helmikuun puolenvälin jälkeen.

Viipurin koirat - Altai 10.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.