Noel

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2023
Tautitestattu: 9/2023

18.11.2023
Noel sai kodin Tampereelta.

28.10.2023
Sosiaalisen ja niin kovin suloisen Noelin Suomen valloitus on alkanut mallikkaasti! Arkisia taitoja harjoitellaan ahkerasti ja Noel on osoittautunut oikein reippaaksi oppilaaksi.

Noelilla sujuu hoitopaikassa oikein hyvin. Noel tykkää ihmisistä todella paljon ja se on kaikkien kaveri! Sisäsiisteys alkaa pikkuhiljaa hahmottua ja ulkoilusta on tullut mukavaa puuhaa. Hoitajan mukaan poika on varsin aamu-unista sorttia, eikä ulos ole kiire aikaisin aamulla. Ulkona Noel tykkää juosta ja riehua, kuten pennun tietysti kuuluukin. Vastaantulevat koirat vielä vähän jännittävät sitä, mutta selvästi Noel on kuitenkin tykännyt muutamasta koirasta, joita se on vähän päässyt tervehtimään.

Kun ruoka-aika koittaa, Noel istuu nätisti sitä odottamaan. Myös kynnet on saatu jo leikattua nätisti.  Toki kotielämään liittyy vielä monia asioita, jotka Noelia ihmetyttävät ja vähän jännittävätkin. Esimerkiksi oman kuvan heijastuminen ikkunasta edelleen kummastuttaa ja ohimeneviä autoja Noel vähän säikkyy, mutta sekin jo mennyt parempaan. Yksinolemista on harjoiteltu parin tunnin verran ja hoitajaa vastaan oli kömpinyt uninen poika omalta pediltään. Vaikuttaisi siis siltä, että yksinjäämisetkin tulevat tämän pojan kanssa sujumaan.

25.10.2023

Noel odottaa innolla hakemuksia hoitopaikassaan Tampereella.

7.10.2023
Noelille on luvassa hoitopaikka Suomesta! Noel valmistautui matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. Noelilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Noel sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

14.9.2023
Noel on hyvin hellyttävä ja ihana pentu, joka kolahtaa aina sinne jonnekin rinnan seutuville, kun sen tapaa.

Silmissä on ajoittain pientä surumielisyyttä, mutta Noel haluaa olla ihmisten kanssa. Noelin on päästävä kainaloon kotisohvalle, siellä on pojan paikka.

Kesäkuussa rankkuri toi Snezhannan tarhalle ulkoa löydetyn emon viiden vähän yli kuukauden ikäisen pennun kanssa. Snezhannan mukaan emo oli arka ja se oli kaiketi kierrellyt katuja jo pidempään. Koska tarhalla oli täyttä, sterilisoitiin emo catch-neuter-vaccinate-release -ohjelman mukaisesti ja palautettiin löytöpaikkaan. Pennut jäivät tarhalle ja viidestä pennusta jäljellä on enää kolme: Noel, Naoma ja Naala

Voi mikä määrä pentuja. Snezhannan tarhan pentuaitauksessa vipeltää pentuja kolmesta eri pentueesta ja syliin nousee ihania pusumaakareita ja varovaisia kulmien alta kuikuilijoita. Ahdinko valtaa nopeasti mielen, sillä mistä niille kaikille löytyy kodit. Pieni Noel jää suuresta laumasta mieleen ensitapaamisella. Se vaikuttaa astetta rauhallisemmalta pennulta, joka istuskelee jalkojen juuressa ja katselee uteliaana ympärilleen. Toki Noelkin näyttää ilonsa ja siitä löytyy vauhdikkaampi puoli, mutta tuntuma on kuitenkin ettei se ole pentuveijari sieltä raisuimmasta päästä. Sylissä Noelia on helppo pidellä, ja liekö se kamera mikä jännittää, mutta Noel painautuu tiivisti kiinni sitä sylissä pitävään mieheen.

Noel on viikkojen aikana venähtänyt, mutta syliin se edelleen mahtuu. Syli on Noelin mielestä ihan mukava paikka, sieltä pääsee suikkimaan pusuja ja muutenkin saa olla lämpimän ihmisen rinnalla. Noel on viettänyt koko kesän pienessä aitauksessa sieltä ulos tapittaen ja se saisi matkustaa jo omaan kotiin. Kunhan joku vain ensin huomaisi tämän pienen ja kultaisen lerppukorvan.

Emo ja pennut ovat peräisin Zapolyen (suom. Peippola) kylästä. Emme tiedä niiden historiaa, mutta pennuilla on täytynyt olla jotain ihmiskosketusta varhaisilla viikoilla, sillä muuten aran emon pennuista ei olisi varttunut näin reippaita. Ehkä kesäpäiviänsä ulkona viettäneet pennut ovat saaneet joidenkin ihmisten sydämet heltymään ja niiden kanssa on seurusteltu ja vietetty aikaa. Niin tai näin, reippautensa ansiosta niiden tulevaisuus näyttää valoisalta kunhan vain koti Suomesta löytyisi.

Vaikka Noel on reipas, suurimman osan elämästään se on viettänyt tarhan aitojen sisäpuolella. Siksi uusi ympäristö, uudet tilanteet ja ihmiset saattavat aiheuttaa jännitystä. Noel ilahtuisi varmasti koirakaverista, mutta siitä voisi hyvin olla myös ainoaksi koiraksi. Noelin kanssa saa varautua harjoittelemaan kotikoiran aakkosia alusta alkaen. Hihnassa kulkeminen on sille uutta ja sisäsiisteyttä sekä yksin jäämistä on varmasti harjoiteltava.

Reippautensa ansioista Noel voisi soveltua monenlaiseen perheeseen ja ympäristöön. Ennen kaikkea Noel etsii omistajaa, joka jaksaa ja haluaa panostaa koiraystävänsä hyvinvointiin ja kotiuttamiseen eikä ongelmien edessä heitä hanskoja tiskiin. Noel olisi valmis hyppäämään syyskuun loppupuolen kuljetukseen mikäli oma koti vain löytyisi.

Viipurin koirat - Noel 28.7., 19.8. & 9.9.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.