Thilia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Thilia sai vihdoin kodin! Thilia pääsi Suomeen yhtä aikaa kahden siskonsa kanssa ja asuu nyt Järvenpäässä.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Thilia kävi tautitesteissä.

Thilialta tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Thilialla positiivinen.

1.9.2023
Thilia yrittää kurotella tassullaan verkkoaidan läpi, kun käymme tervehtimässä koiria. Kun ihminen ei tule aitaukseen, koittaa Thilia itse ojentaa tassuaan ja tunkea päätään verkkoaidan aukosta. Kun vaan pääsisi lähemmäksi!

On niin sääli, että ihmisrakkaan ja iloisen Thilian elämä kuluu hukkaan tarhalla.

Viipurin koirat - Buba, Ella, Liekki, Taima, Tara, Thilia, Timja 29.7.2023

31.1.2023
Thilia on oikein ystävällinen ja sympaattinen tyttö. Aitauksessa elo on kurjaa, mutta saapuvat ihmisvieraat saavat aina ilon syttymään näihin silmiin.

Talvinen tammikuu. Nuorella Thilialla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Thilian tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Oi ja voi. Kahdeksan mustaa pentua, jotka ovat kaikki melkein toistensa kopioita. Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt TaliaTaima, Tara, Thilia, TimjaToriTua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten ja Taliakin matkasi äskettäin Suomeen hoitopaikkaan, mutta viisi iloista tyttöä pomppii yhä aitauksessaan odottamassa päivää, jolloin jokaiselle niistäkin löytyisi ikiomat kodit Suomesta.

Olemme tehneet tuttavuutta Thilian kanssa jo useamman tarhareissun verran. Thilia hyppelehtii aina onnessaan ihmisten saapuessa tarhalle. Tarhalla on noin 200 koiraa, joiden hoitamiseen Elenan, tämän pojan ja kolmannen työntekijän aika kuluu heittämällä. Ylimääräistä aikaa koirien kanssa seurusteluun ei juuri ole. Juhlapäiviä ovatkin ne, kun tarhavieraat saapuvat. 

Sylittely on Thilian mielestä hitusen kummallista, mutta jaa, asiaa tarkemmin ajateltuaan se itse asiassa ei pistä pahakseen lämpimässä sylissä istumista ja rapsutusten vastaanottamista. Thilia pääsi kanssamme tammikuun lopussa elämänsä ensimmäiselle hihnakävelylle. Olihan tuo jännittävä kokemus, mutta enimmäkseen Thilia nautti lumisella pellolla kirmailusta siskojensa kanssa sekä ihmisten huomiosta. Mitä vaihtelua tylsään arkeen! Tästä pikkumustasta saisi taatusti ihanan kaverin kotona köllöttelyyn sekä metsälenkeille. Thilia odottaa kovasti milloin on sen vuoro päästä lämpimään suihkuun ja ruhtinaallisen iltapalan jälkeen kellahtaa pehmeälle pedille nukkumaan.

Toisin kuin monilla Elenan tarhan koirilla, Thilialla ja sen siskoilla on edes hiukan enemmän tilaa aitauksessaan, mutta ne ovat kaikki ihmisrakkaita ja viettäneet yksinäistä elämää tarhalla jo kolmen vuoden ajan.

Thilia on saanut varttua ihmiskontaktien parissa ja siksi siitä onkin kasvanut niin ihmisrakas tyttö, mutta tarhan ulkopuolinen maailma on sille tuntematon. Thilia etsii kotia rauhalliselta seudulta. Kodissa tulisi olla koirakaveri, josta Thilia saisi tukea uusien ja jännittävien asioiden äärellä. Thilialla ei ole käsitystä kotikoiran taidoista, joten sen kanssa on lähdettävä liikkeelle aivan alkeista. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa kulkeminen kuuluvat kaikki opeteltavien asioiden listalle. Thilia etsii kärsivällistä omistajaa, joka on valmis satsaamaan tytön sopeuttamiseen.

Viipurin koirat - Taima, Tara, Thilia & Timja 21.1.2023

Viipurin koirat - Thilia 1.12. & 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.