Sasha

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 23 kg)
Syntymäaika: 2019
Tautitestattu: 9/2023

22.20.2023
Sashaa potkaisi onni ja se valittiin omaan kotiin. Sasha sai kodin Salosta.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Sasha kävi tautitesteissä.

Sashalta tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Sashalla positiivinen.

2.7.2023
Sasha iloitsee yhä tarhalla saadessaan vieraita luokseen. Se on joutunut asumaan pienessä aitauksessaan jo 1,5 vuotta mikä on sääli.

Tapasimme Sashan viime vuoden elokuussa ensimmäisen kerran ja ajattelimme, että tässäpä mukava ja reipas poika. Hakemuksia siitä ei kuitenkaan ole tullut. Kodittomia on paljon ja suuresta joukosta on vaikea tulla huomatuksi.

Sasha lähti innoissaan ulkoilemaan kanssamme kesäkuun puolivälissä aitauskaverinsa Neeran kanssa. Mielenkiintoiselta pusikolta toiselle viipottaminen toi ihanaa vaihtelua tuskastuttavan tylsään tarhaeloon. Namien syöntikin oli kovasti Sashan mieleen ja miten auliisti se tarjosikaan istumista ja tassun antamista. Harjaaminen, tai oikeastaan irtoavien karvatuppojan napsiminen tuntui Sashan mielestä jostain syystä epämukavalta, mutta muuten sitä kyllä kiinnosti olla kovasti ihmisen huomioitavana ja rapsuteltavana.

Sasha pääsi tällä kertaa myös puntarille ja vaaka näytti 23 kiloa.

Viipurin koirat - Sasha 18.6.2023

19.9.2022
Kun Sasha ei pärjännyt tarpeeksi hyvin metsällä, vaihtui koti ja omat ihmiset ankeaan aitaukseen tarhalla.

Sasha kaipaa kovasti omaa kotia. Kunnollista kotia, joka ei hylkää sitä nälkiintyneenä kylmään silloin, kun se ei kykene yltämään kohtuuttomiin tavoitteisiin. Löytyyhän Sashalle vielä sellainen?

Sasha päätyi tarhalle kovien pakkasten aikaan tammikuussa 2022. Tarhalle tullessaan se oli hyvin hoikassa kunnossa ja varmasti ihmeissään kohtalostaan. Sashan omistajat eivät halunneet sitä enää, Sashasta oli tullut heille tarpeeton. Niinpä tästä ihmisrakkaasta noin 3-vuotiaasta pojasta tuli uusi koditon satojen muiden kodittomien joukkoon.

Aikaa tarhalla on vierähtänyt jo tovi ja uudet rutiinit ovat tulleet Sashalle tutuiksi. Tarhalla vieraillessamme Sasha oli yksi niistä onnekkaista, joka pääsi kanssamme kävelylle. Hihnassa se on varmasti kävellyt ennenkin, niin tottuneesti ja rennosti se kulki innokkaana eteenpäin. Tuoreen nurmikon tuoksu oli sen mielestä ihanaa ja ympäristö oli mukavaa vaihtelua jo liian tutuiksi tulleille aitauksen nurkille. Tarhan ulkopuolinen ympäristö ei kuitenkaan ollut mitään verrattuna ihmisten seuraan ja huomioon. Aika ajoin kesken nuuskuttelun se lähestyi meitä vuoron perään naama iloisesti virneessä ja pilke silmäkulmassa. Häntää vimmatusti heiluttaen se hypähti vasten saadakseen lisää huomiota - sen ihmisrakkaus oli kertakaikkisen silmiinpistävää. Se oli niin kovin innoissaan saadessaan ihmisvieraita, että voimme vain toivoa sen voivan joskus toivottaa omat ihmiset tervetulleeksi kotiin samalla ilolla ja onnella.

Sasha on komea keskikokoinen poika. Se on vielä nuori, energinen ja leikkisä. Sasha tuleekin tarvitsemaan paljon aktivointia, liikuntaa ja huomiota. Keppien kanssa temmeltäminen tuntui olevan Sashalle mieleen, mutta tuskin se pistäisi lelujakaan pahitteeksi. Ne vaan valitettavasti ovat harvinaisia aarteita tarhaolosuhteissa. Tällä hetkellä Sasha jakaa aitauksensa kahden narttukoiran kanssa, ja niiden kanssa yhteiselo vaikuttaa sujuvat sopuisasti. Toisista uroskoirista se ei kuitenkaan välitä ja sitä ei siksi sijoiteta kotiin toisen uroksen kaveriksi. Uudessa kodissa voisi sen sijaan odottaa kiva narttukoira, vaikkakin Sasha varmasti pärjäisi myös ainoana koirana.

Sasha ansaitsee vielä kunnollisen kodin. Se ansaitsee rakastavat ihmiset ympärilleen, jotka pitävät siitä huolta ja tarjoavat sille sen janoamaa huomiota ja läheisyyttä. Reippaalta vaikuttava Sasha voisi pärjätä monenlaisessa ympäristössä, kunhan sen kotiutumiseen ollaan valmiita panostamaan ja sopeutumiselle annetaan riittävästi aikaa. Hylätyksi se ei halua enää koskaan.

Viipurin koirat - Sasha & vapaaehtoiset, syksy 2022

Viipurin koirat - Sasha 12.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.