Lucky

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60-65 cm)
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 2/2023

14.5.2023
Lucky sai kodin Keravalta.

7.4.2023
Lucky on iloinen, seurallinen ja kovin kultainen koirapoika. Lucky rakastaa pitkiä lenkkejä ja ihmisten kanssa kaikenlaista kivaa puuhailua.

Lucky on viettänyt kotikoiran elämää ainoana koirana kohta kaksi kuukautta, jonka aikana hänen rauhallinen ja kiltti olemuksensa on saanut vieläkin kultaisempia ja hassuja piirteitä. Kotona Lucky on todella rauhallinen, aamuisin ja hoitoperheen kotiin tullessa saatuja ilohepuleita lukuun ottamatta. Muutamien tuntien yksinolot sujuvat Luckyltä jo loistavasti ja hän on sisäsiisti. Alkuaikojen sisustusinto on hellittänyt, mutta pientä puuhaa etsitään edelleen mm.
pahviroskiksesta.

Lucky on todella iloinen omista ihmisistään ja tutuista jutuista, ja on yleisesti ottaen todella helppo, kiltti ja kuuliainen kultapoika. Tuntemattomiin ihmisiin ja uusiin tilanteisiin hän suhtautuu joko rauhallisen uteliaasti tai hieman pelokkaasti. Vieraat miehet ja autoilu ovat asioita, jotka poikaa vielä jännittää. Myös ovikellon kilahdus on alkanut saada osakseen komeita haukkuserenadeja. Luckyllä on jonkin verran riistaviettiä, ja jos hän saisi päättää, saisivat iltakävelyllä bongatut puput pienen jumppatuokion. Lucky on hyvä lenkkikaveri, joka jaksaa jolkotella pidempiäkin reissuja reippaasti.

Lucky etsii kotia rauhalliselta alueelta ja mielellään omakotitalosta. Nykyisessä hoitokodissa Luckyllä on kissakaveri mutta myös koirakaveri olisi varmasti mukava.

3.3.2023
Lucky on nyt harjoitellut kotikoirana olemista pari viikkoa kahden aikuisen perheessä rauhallisella omakotialueella. Kotona Lucky on todella rauhallinen ja seurailee hoitajien touhuja ja etenkin hoitotätiä huoneesta toiseen.

Kotikoirailun edetessä Luckyn leikkisämpi puoli on tullut pikkuhiljaa enemmän ja enemmän esiin ja lelujen merkitys alkanut avautua. Lucky on suhtautunut todella leppoisasti alusta asti hoitoperheen kissaan sekä toiseen
väliaikaiseen hoitokoiraan. Kissan kanssa ollaan jo niin hyviä kavereita, että metsästetään välillä nameja yhteistä aktivointipalloa pyörittelemällä.

Ulkona Lucky kulkee hihnassa todella nätisti ja reippaasti. Se ottaa kontaktia ja kuuntelee hoitajan ohjeita hienosti. Se suhtautuu rauhallisen kiinnostuneesti ja ihmetellen ohikulkeviin ihmisiin ja koiriin. Namien ja rohkaisun avustuksella ohitukset sujuvat jo melko mallikkaasti. Suurikokoiset miehet ja osa koirista tuntuu jännittävän
tätä poikaa, ja silloin menee jarrut päälle. Samoin silloin, kun ympärillä tapahtuu yhtäaikaisesti paljon, menee pojalta hetkeksi pakka sekaisin. Pienen tuumaustauon jälkeen matka jatkuu. Rauhallisemmilla metsäpoluilla tämä poika on onnensa kukkuloilla.

Yksinolossa Luckyllä on vielä hieman harjoittelemista, ja hoitajien poistuminen kotoa tuntuu saavan pojan hieman hämilleen. Lucky onkin saanut lempinimen Paananen, sillä kodin sisustus on hoitajien kotiin saapuessa toisinaan laitettu uuteen uskoon kanniskelemalla tavaroita ja levittelemällä vaatteita ympäriinsä. Mitään Lucky ei onneksi
kuitenkaan ole tuhonnut.

Lucky on pääosin sisäsiisti, muutamia yksinolon myötä sattuneita lipsahduksia lukuun ottamatta. Luckyn harjaaminen ja kynsien leikkuu sujuu kuin unelma: Mikäs siinä on pötkötellessä, kun saa rapsutuksia.
Lucky ei vartioi lelujaan, luitaan eikä ruokakuppiaan laisinkaan, vaan on tässäkin suhteessa todella leppoisa kaveri.

Kaiken kaikkiaan Lucky on ihana ja hassu nallekarhu!

Viipurin koirat - Lucky kotihoidossa 3/2023

17.2.2023
Luckya kohtasi onnenpotku hoitopaikan muodossa. Lucky odottaa innolla hakemuksia Keravalla.

15.2.2023
Lucky valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat Luckylla negatiivisia.

28.11.2022
Upea Lucky on jäänyt täysin huomiotta. Teimme Luckyyn paremmin tuttavuutta marraskuun alussa ja se osoittautui ihanaksi pojaksi.

Lucky jakaa aitauksen toisen nuoren uroksen kanssa ja pojat tulevat hyvin keskenään toimeen. Lucky kuuluu niihin koiriin, jotka pääsevät säännöllisesti vapaaehtoisten kanssa ulkoilemaan hihnassa läheiselle pellolle. Onpa Lucky tainnut päästä myös kirmaamaan jokusen kerran villinä ja vapaana vauhdin huumasta nauttien. 

Lucky vaikuttaa kivalta koiralta. Se osaa kävellä hihnassa ja istua pyynnöstä. Makuulle menoa ja tassun antamista on myös selvästi harjoiteltu. Lucky suhtautuu meihin, vieraisiin ihmisiin, hyvin luottavaisesti ja lähtee innoissaan lyhyelle kävelylle kanssamme. Se ei turhia murehdi vaan kellahtaa pentumaiseen tyyliin selälleen kun rapsuteltavaksi. Ihana poika!

Lucky on asunut tarhalla jo yli vuoden, mutta sillä on kotikoiran tausta. Se vaikuttaa niin reippaalta, että saattaisi sopeutua elämään myös ainoana koirana, kunhan ympäristö vain olisi riittävän rauhallinen. Tuskin Luckya kuitenkaan haittaisi, jos tulevassa kodissa sitä odottaisi koirakaveri.

Viipurin koirat - Lucky 12.11.2022

15.6.2021
Lucky kastroitiin.

13.6.2021
Lucky on ystävällinen, joskin hiukan varovainen pentu, joka tuupattiin Snezhannan tarhalle suoraan kodista.

Luckyn mielestä sisäsiisteysharjoitukset menivät jo hienosti, mutta Luckyn emäntäpä ei ollut samaa mieltä. Emäntä ei millään jaksanut ulkoiluttaa Luckya niin usein, ettei vahinkoja olisi välillä tullut sisälle, joten tuomio oli tyly: Lucky, vasta viiden kuukauden ikäinen pentu, tarhalle. 

Snezhanna kuvailee Luckya ystävälliseksi, mutta hiukan varovaiseksi pennuksi. Uudet asiat jännittävät ja Lucky säikähtää herkästi, mutta pienen totuttelun ja tuumimisen jälkeen tulee uteliaisuus ja rentous. Ympäristönä suuri koiratarha on vieras ja pelottava paikka kelle tahansa sinne äskettäin joutuneelle koiralle, mutta voi olla että ajan kanssa Luckyn varovaisuus karisee pois kun se sopeutuu uuteen väliaikaiskotiinsa paremmin. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.