Kooka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 12/2022

20.3.2023
Kooka sai kodin Hyvinkäältä.

1.1.2023
Kooka-neiti on nyt kaksi viikkoa ollut kotihoidossa maalla omakotitalossa ja vaikuttaa oiken mukavalta ja fiksulta tyttöseltä.

Ihmisen kosketus oli alkuun kovin jännää, mutta pikkuhiljaa Kooka on alkanut rohkaistumaan ja jopa hieman tykkäämäänkin rapsutuksista. Vieraat ihmiset kuitenkin ovat sen verran jännittäviä vielä, että rapsuttaa ei saa, mutta nameja tullaan hakemaan kädestä.

Toisten koirien kanssa Kooka tulee pentumaiseen tapaan hyvin toimeen. Onhan niitä hoitopaikassa seitsemän muuta tällä hetkellä. Valjaat ja hihna hieman jännittää, etenkin pukeminen, mutta lenkkeily on alkanut nopeasti sujumaan jo varsin hyvin. Reippaasta koirakaverista on varmasti ollut apua. Ensimmäisellä lenkillä oman pihan ulkopuolella Kookaa jännitti kovasti ja paljon pysähdeltiin ja katseltiin kotiin päin. Toisella lenkillä neiti meni jo kuin vanha tekijä. Varsin nopeaa oppimista!

Sisällä Kooka on alusta asti liikkunut reippaasti eikä ole pelännyt mitään. Tarpeensa Kooka on tehnyt hienosti alustalle ja nyt jo neljä yötä on mennyt niin, että tyttö on osannut herättää emännän kun hätä iskee. Kooka vaikuttaa vielä ainakin varsin rauhalliselta pennulta. Toki se tykkää painia toisen samankokoisen nuoren hoitolaisen kanssa, mutta sisällä pääosin otetaan rauhallisesti.

Ääntään neiti ei ole juurikaan käyttänyt. Ruokaa odotetaan kiltisti hiljaa vieressä maaten, ja kun ruuan anto koittaa, kipittää edeltä omalle paikalleen odottamaan emäntää ja ruokakuppia. Neidin lempipuuhaa on järsiminen ja se onkin sitten ihmisen katsottava, että neiti järsii niitä sallittuja asioita. Kooka kun ei tiedä mitään muuta niin ihanaa pureskeltaavaa kun hoitoiskän likaiset sukat. Nam!

Lievää eroahdistusta on ollut satunnaisesti, joten yksinolojen harjoitteluun on hyvä varautua uudessa kodissa. Kaiken kaikkiaan Kooka vaikuttaa hyvin fiksulta ja oppivaiselta, mutta vain kokemattomalta koiralta. Asuinmuodoksi kävisi varmasti niin omakotitalo kuin kerrostalokin, kunhan sijainti ei ole vilkkaimmalla keskusta-alueella.

Kookalla on korkeutta nyt 45 cm ja painoa 15 kiloa.

17.12.2022
Suloinen Kooka tassutteli Suomeen ja hoitopaikkaan. Se odottaa kotiehdokkaita Jokioisilla.

Kaikki Kookalta tutkitut vektorivälitteiset taudit olivat negatiiviset.

15.11.2022
Kooka-raasu pärjää huonosti tarhalla. Se on joutunut isompien pentujen kiusaamaksi siskojensa tavoin. Siskoja odottaa hoitopaikat Suomessa, mutta Kookalle sellaista ei ole löytynyt.

Kooka pääsee kanssamme hihnakävelylle. Hihna on sille selvästi melko vieras asia eikä se tiedä kuinka siinä tulisi kulkea. Meno on poukkoilevaa, mutta Kooka ei jähmety vaan ympäristö kiinnostaa sitä. Erityisesti tytön huomion saa kun raottaa märkäruokapussin suuta. Kooka ahnehtii ruokaa sen oloisena, että ahneemmat aitauskaverit taitavat syödä suurimman osan aitaukseen jaetusta ruoasta. Kookan pitäisi päästä pois tarhalta, kotiin tai hoitopaikkaan, missä saisi syödä rauhassa vatsansa täyteen ja opetella turvallisessa ympäristössä uudessa elämässä tarvittavia taitoja.

Kooka on jäänyt hyvin siroksi eikä siitä taida kovin suurta keskikokoista kasvaa.

Viipurin koirat - Kooka 12.11.2022

27.9.2022
Näitä silmiä ja tätä katsetta ei voi unohtaa. Kookan olemus ja katse jättivät jälkensä jo ensimmäisellä tapaamisella ja yhä saavat sydämen tykyttämään rinnassa.

Kooka sisaruksineen poimittiin talteen ulkoa Tolokonnikovosta, noin 10 km Viipurista kaakkoon (ent. Heponotko, Pienpero). Enemmän tai vähemmän arat pikkupennut saapuivat Olgan hoiviin elokuun alussa. Vaikka ikääntynyt Olga ei enää halua ottaa uusia asukkeja pihapiiriinsä, tarjosi hän kuitenkin karanteenipaikkaa pennuille, jotta nämä voisivat myöhemmin siirtyä kunnollisen rokotussuojan turvin Snezhannan tarhalle. 

Pentueen tyttöjä ovat Kaama, Kaméa, Kiira ja Kooka. Ainokainen poika on nimeltään Kuzja.

Tapasimme pennut ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä kuumana hellepäivänä. Suurin osa pallerolaumasta istua tapitti vieraita nenä kiinni aidassa. Innokkaimmat virittelivät tervetuliaishaukkua häntä vipattaen ja ojentelivat käpäliään, varovaisimmat kipittivät kauemmas seuraamaan tapahtumia. 

Ensimmäisellä tapaamisella suloinen Kooka makoili varjossa ojennettua kättä uteliaasti nuuhkien. Ei Kooka mikään huippureipas silloinkaan ollut, mutta se ei pötkinyt karkuun vaan makoili vieressä, sitä sai rapsutella ja sen sai vaivatta nostettua syliin. Kookaa ja sen vetoavaa katsetta ja olemusta ei ole voinut unohtaa, ja vaikka tyttö on kuudessa viikossa ehtinyt venähtää ja muuttua varovaisemmaksi on kaikki tuo yhä tallessa. Toisella tapaamisella Kooka ei oikein uskaltaudu omaehtoisesti kosketusetäisyydelle. Se tarkkailee lähistöllä eikä piiloudu, mutta on selvää, että mikäli ankea tarha pysyy sen kotina ei muutosta parempaan tule tapahtumaan.

Mitä pidempään Kooka joutuu tarhaoloissa asumaan, sen aremmaksi se hiljalleen muuttuu. Sen olisi tärkeää löytää koti tai hoitopaikka, jolloin mahdollisuudet reipastumiseen olisivat vielä olemassa. Reippaan koirakaverin tuella ja ymmärtäväisen ihmisen avulla oikeassa ympäristössä Kookalla voisi olla edessään vielä valoisa tulevaisuus, mutta aikaa ei ole hukattavaksi. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Kookan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Kooka 13.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.